Zazdrosna ??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-26, 20:48   #1
Kasandra79
Raczkowanie

Zazdrosna ???

Witajcie...
Zaczne od początku. Pracuje w pewnej firmie, jestem sekretarka. W sobote wybrałam się z przyjacółkami na dyskoteke. Spotkałam przy barze swojego szefa , jest starszy o 2 lata ode mnie. Rozmawialiśmy dosyć długo, o wszystkim. Zapytałam się go dlaczego mnie zatrudnił. Powiedział, że chciał mieć ładną sekretarke, i powtarzał to ciągle i dosyć głośno
W poniedziałek do pracy przyjechała jego żona, jest w moim wieku. Zrobiła mi awanture... Ponoć ktoś nagrał na telefonie naszą rozmowe ( nie wiem czy na dyskotece jest to możliwe ) Była tam jej koleżanka i mogła dokładnie nie dosłyszeć i sobie dodać Chodziło jej o to że ją obraziłam , mówiąc do jej męża , że mam większe cycki od niej. Ja sobie takiej sytuacji nie przypominam, zresztą nie wiem do czego mogłabym nawiązać. Kazała mi się ubrać i wyjśc. Oczywiście tego nie zrobiłam , bo nie ona mnie zatrudniła. Odgrażała się , że rozpowie to w całej firmie. Zadzwoniłam do szefa po jej wyjściu. Strasznie mnie to wkurzyło. Przyjechał i się śmiał, mówił że z tym nagraniem blefowała. I że jak tylko pierwszy raz mnie zobaczyła, kazała mu mnie zwolnić. Druga sprawa , w tej firmie pracuje jej siostra i ciągle wypisuje bzdury na gg gdzie cała firma czyta...że jej siostra strasznie teraz cierpi itp. Chciałam się zwolnić, ale pomyślałam , że jak to zrobie to przyznam się do winy.... Co o tym myślicie ?

Kasandra79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 22:34   #2
Hanuszka_
Raczkowanie

GG do Hanuszka_
Dot.: Zazdrosna ???

hehe... jak dziewczynki z gimnazjum

wrzuc na luz_ i sie nie przejmuj
Stary 2007-11-27, 06:19   #3
ka_tula
Raczkowanie

Pewnie
Tracić pracę przez nieuzasadnioną zazdrość? głupie
ka_tula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 08:06   #4
Kasandra79
Raczkowanie

Hanuszka dokładnie tak się czuje jak w przedszkolu....

Stary 2007-11-27, 09:03   #5
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasandra79 Pokaż wiadomość
Hanuszka dokładnie tak się czuje jak w przedszkolu....
A to przecież w przedszkolu dzieci zabierają swoje zabawki i uciekają. Nawet, jeśli nic nie zrobiły. Siedź więc na miejscu i uśmiechaj się z wyższością bo takie zachowania zwalczysz jedynie dzięki ignoracji.
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 09:13   #6
Kasandra79
Raczkowanie

Na wiosnę chciałam zacząć się starać o dzidziusia i nie wracać już do tej pracy. I nie wiem czy teraz szukanie innej pracy ma sens, czy po prostu przeczekać a potem L4 i już tu nie wracam... ?

Stary 2007-11-27, 09:16   #7
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Na wiosnę chciałam zacząć się starać o dzidziusia i nie wracać już do tej pracy. I nie wiem czy teraz szukanie innej pracy ma sens, czy po prostu przeczekać a potem L4 i już tu nie wracam... ?
Przeczekaj, do wiosny już niedługo A ze znalezieniem nowej pracy może być różnie..
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-27, 12:24   #8
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

jesli jestes atrakcyjna kobieta a zona szefa ma problemy z zaufaniem to nie dziwie sie ze robila Ci zadyme. Ty nie jestes winna ale zazdrosna kobieta potrafi soboe na prawde niezlą historię w głowie ułożyć... moim zdaniem powinnas ograniczyc kontakty z szefem do czysto biznesowych, bo to jednak jego zona i moze mu tak namieszac w głowie ze w koncu stracisz prace. wszystkie walki z nia skoncza sie porażką.
moze postaraj sie jej to jakos na spokojnie wytłumaczyć zamiast drzec z nia koty?
Grazin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 12:57   #9
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Lepiej zachowuj dystans wobec szefa. Najwyraźniej Ci dwoje toczą ze sobą jakąś wojnę i durnemu szefowi wydaje się pewnie takie zabawne, że żona piekliła się na jego pracownicę. O ile masz czyste sumienie, nie masz powodu czuć sie winna albo zwalniać się. Ale trzymaj należny dystans, nie wdawaj się w niezobowiązujące pogaduszki z szefem. I nie radzę rozmawiać z żoną szefa, bo możesz tylko rozjątrzyć sytuację.

A to, co wypisuje siostra żony szefa, o jej cierpieniu... nie jestes psychologiem i nie masz obowiązku sie tym przejmować. Każdy cierpi z jakiegoś powodu i nie robi z tego powodu zadymy.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 13:39   #10
myShaczeQ
Zadomowienie

GG do myShaczeQ

dobrze dziewczyny mowia. Nie zwalniaj sie z pracy, jesli masz czyste sumienie. Do wiosny niedlugo, przetrzymasz jakos. Trzymaj szefa na dystans, zeby jakies glupoty mu do glowy nie przyszly, moze kiedys mial dwuznaczna sytucje z pracownica i jego zona jest przeczulona na tym punkcie? Wypelniaj swoje obowiazki, lepiej nie palic za soba mostow, moze kiedys po urodzeniu i odchowaniu dzieciaczka znowu zatrudnisz sie w tej firmie?

myShaczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 14:29   #11
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Witajcie...
Zaczne od początku. Pracuje w pewnej firmie, jestem sekretarka. W sobote wybrałam się z przyjacółkami na dyskoteke. Spotkałam przy barze swojego szefa , jest starszy o 2 lata ode mnie. Rozmawialiśmy dosyć długo, o wszystkim. Zapytałam się go dlaczego mnie zatrudnił. Powiedział, że chciał mieć ładną sekretarke, i powtarzał to ciągle i dosyć głośno
W poniedziałek do pracy przyjechała jego żona, jest w moim wieku. Zrobiła mi awanture... Ponoć ktoś nagrał na telefonie naszą rozmowe ( nie wiem czy na dyskotece jest to możliwe ) Była tam jej koleżanka i mogła dokładnie nie dosłyszeć i sobie dodać Chodziło jej o to że ją obraziłam , mówiąc do jej męża , że mam większe cycki od niej. Ja sobie takiej sytuacji nie przypominam, zresztą nie wiem do czego mogłabym nawiązać. Kazała mi się ubrać i wyjśc. Oczywiście tego nie zrobiłam , bo nie ona mnie zatrudniła. Odgrażała się , że rozpowie to w całej firmie. Zadzwoniłam do szefa po jej wyjściu. Strasznie mnie to wkurzyło. Przyjechał i się śmiał, mówił że z tym nagraniem blefowała. I że jak tylko pierwszy raz mnie zobaczyła, kazała mu mnie zwolnić. Druga sprawa , w tej firmie pracuje jej siostra i ciągle wypisuje bzdury na gg gdzie cała firma czyta...że jej siostra strasznie teraz cierpi itp. Chciałam się zwolnić, ale pomyślałam , że jak to zrobie to przyznam się do winy.... Co o tym myślicie ?

Wychodzi na to, ze jesteś atrakcyjna osobą, ale to nie znaczy że musisz "włazić" na szefa, wydaje mi się, że sam szef w stosunku do swojej zony nie jest fair. Proponuje dla świętego spokoju nie stwarzać sytuacji które wyglądają dwuznacznie, ja bym sie zdenerwowała, gdyby mój mąż na dyskotece flirtował z pracownicą, w ogóle to dla mnie jakaś dziwna sytuacja. Wydaje mi sie że szef trochę puszcza kantem swoja żonę i stąd jej chorobliwa zazdrość. jeśli chcesz być w porządku zachowuj sie w porządku i miej na uwadze, ze niewinna rozmowa z flirtem może bardzo ranić czyjeś uczucia. Może warto porozmawiać z jego żona i wyjaśnic całą sytuację, po co miec wrogów i po co byc bezpodstawnie oskarżanym o słowa których sie nie mówiło.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-27, 17:02   #12
Little Angel
Wtajemniczenie

Trzymaj dystans w stosunku do szefa-w koncu to twoj szef,a nie kolega
Nie reaguj w zaden sposob na plotki.
Nie daj sie poniesc emocjom.
Zone olej.To nie twoj problem co jest miedzy nia,a jej mezem.
Rob swoje,glowa do gory.
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 18:13   #13
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Little Angel Pokaż wiadomość
Trzymaj dystans w stosunku do szefa-w koncu to twoj szef,a nie kolega
Nie reaguj w zaden sposob na plotki.
Nie daj sie poniesc emocjom.
Zone olej.To nie twoj problem co jest miedzy nia,a jej mezem.
Rob swoje,glowa do gory.

Absolutnie się zgadzam
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 18:25   #14
Canilette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Wychodzi na to, ze jesteś atrakcyjna osobą, ale to nie znaczy że musisz "włazić" na szefa, wydaje mi się, że sam szef w stosunku do swojej zony nie jest fair. Proponuje dla świętego spokoju nie stwarzać sytuacji które wyglądają dwuznacznie, ja bym sie zdenerwowała, gdyby mój mąż na dyskotece flirtował z pracownicą, w ogóle to dla mnie jakaś dziwna sytuacja. Wydaje mi sie że szef trochę puszcza kantem swoja żonę i stąd jej chorobliwa zazdrość. jeśli chcesz być w porządku zachowuj sie w porządku i miej na uwadze, ze niewinna rozmowa z flirtem może bardzo ranić czyjeś uczucia. Może warto porozmawiać z jego żona i wyjaśnic całą sytuację, po co miec wrogów i po co byc bezpodstawnie oskarżanym o słowa których sie nie mówiło.

dla mnei też jest to dziwne i raczej skłonności szefa są tutaj z leksza podejrzane być moze niejedno ma na sumieniu albo jest typem kobieciarza i żona już nerwowo nei wytrzymuje, albo ona ma problem razem z siostrą.

Trzymaj dystans na całego bo każda prywatna z nim rozmowa może być i będzie odczytana jak flirt itd.. skoro już tak się cała firma nakręciła a wiadomo, że takie pikantne plotki to to czym firma żyje i strasznie łatwo się tworzą leciutko połechtane tu i ówdzie szczegolnie jeśli jesteś ładną kobietką to już wogule...

Dlatego dystans, dystans, dystans.
Stary 2007-11-28, 22:21   #15
onemi
Rozeznanie

nie rezygnuj z pracy, wykonuj polecenia szefa, ale nie usmiechaj sie do niego za "szeroko", ja chyba nawet staralabym sie nie patrzyc mu w oczy, to musza byc baaardzo widoczne czysto formalne kontakty z nim.

Od 5.01.2010 :
66,7kg wrrrr 65..64..63..62..61..60..59..58..57.. i -->
onemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości