|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zazdrosna ???
Witajcie...
Zaczne od początku. Pracuje w pewnej firmie, jestem sekretarka. W sobote wybrałam się z przyjacółkami na dyskoteke. Spotkałam przy barze swojego szefa , jest starszy o 2 lata ode mnie. Rozmawialiśmy dosyć długo, o wszystkim. Zapytałam się go dlaczego mnie zatrudnił. Powiedział, że chciał mieć ładną sekretarke, i powtarzał to ciągle i dosyć głośno W poniedziałek do pracy przyjechała jego żona, jest w moim wieku. Zrobiła mi awanture... Ponoć ktoś nagrał na telefonie naszą rozmowe ( nie wiem czy na dyskotece jest to możliwe ) Była tam jej koleżanka i mogła dokładnie nie dosłyszeć i sobie dodać Chodziło jej o to że ją obraziłam , mówiąc do jej męża , że mam większe cycki od niej. Ja sobie takiej sytuacji nie przypominam, zresztą nie wiem do czego mogłabym nawiązać. Kazała mi się ubrać i wyjśc. Oczywiście tego nie zrobiłam , bo nie ona mnie zatrudniła. Odgrażała się , że rozpowie to w całej firmie. Zadzwoniłam do szefa po jej wyjściu. Strasznie mnie to wkurzyło. Przyjechał i się śmiał, mówił że z tym nagraniem blefowała. I że jak tylko pierwszy raz mnie zobaczyła, kazała mu mnie zwolnić. Druga sprawa , w tej firmie pracuje jej siostra i ciągle wypisuje bzdury na gg gdzie cała firma czyta...że jej siostra strasznie teraz cierpi itp. Chciałam się zwolnić, ale pomyślałam , że jak to zrobie to przyznam się do winy.... Co o tym myślicie ?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zazdrosna ???
hehe... jak dziewczynki z gimnazjum
![]() wrzuc na luz_ i sie nie przejmuj ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Pewnie
![]() Tracić pracę przez nieuzasadnioną zazdrość? głupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hanuszka dokładnie tak się czuje jak w przedszkolu....
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Na wiosnę chciałam zacząć się starać o dzidziusia i nie wracać już do tej pracy. I nie wiem czy teraz szukanie innej pracy ma sens, czy po prostu przeczekać a potem L4 i już tu nie wracam... ?
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jesli jestes atrakcyjna kobieta a zona szefa ma problemy z zaufaniem to nie dziwie sie ze robila Ci zadyme. Ty nie jestes winna ale zazdrosna kobieta potrafi soboe na prawde niezlą historię w głowie ułożyć... moim zdaniem powinnas ograniczyc kontakty z szefem do czysto biznesowych, bo to jednak jego zona i moze mu tak namieszac w głowie ze w koncu stracisz prace. wszystkie walki z nia skoncza sie porażką.
moze postaraj sie jej to jakos na spokojnie wytłumaczyć zamiast drzec z nia koty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Lepiej zachowuj dystans wobec szefa. Najwyraźniej Ci dwoje toczą ze sobą jakąś wojnę i durnemu szefowi wydaje się pewnie takie zabawne, że żona piekliła się na jego pracownicę. O ile masz czyste sumienie, nie masz powodu czuć sie winna albo zwalniać się. Ale trzymaj należny dystans, nie wdawaj się w niezobowiązujące pogaduszki z szefem. I nie radzę rozmawiać z żoną szefa, bo możesz tylko rozjątrzyć sytuację.
A to, co wypisuje siostra żony szefa, o jej cierpieniu... nie jestes psychologiem i nie masz obowiązku sie tym przejmować. Każdy cierpi z jakiegoś powodu i nie robi z tego powodu zadymy.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
dobrze dziewczyny mowia. Nie zwalniaj sie z pracy, jesli masz czyste sumienie. Do wiosny niedlugo, przetrzymasz jakos. Trzymaj szefa na dystans, zeby jakies glupoty mu do glowy nie przyszly, moze kiedys mial dwuznaczna sytucje z pracownica i jego zona jest przeczulona na tym punkcie? Wypelniaj swoje obowiazki, lepiej nie palic za soba mostow, moze kiedys po urodzeniu i odchowaniu dzieciaczka znowu zatrudnisz sie w tej firmie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wychodzi na to, ze jesteś atrakcyjna osobą, ale to nie znaczy że musisz "włazić" na szefa, wydaje mi się, że sam szef w stosunku do swojej zony nie jest fair. Proponuje dla świętego spokoju nie stwarzać sytuacji które wyglądają dwuznacznie, ja bym sie zdenerwowała, gdyby mój mąż na dyskotece flirtował z pracownicą, w ogóle to dla mnie jakaś dziwna sytuacja. Wydaje mi sie że szef trochę puszcza kantem swoja żonę i stąd jej chorobliwa zazdrość. jeśli chcesz być w porządku zachowuj sie w porządku i miej na uwadze, ze niewinna rozmowa z flirtem może bardzo ranić czyjeś uczucia. Może warto porozmawiać z jego żona i wyjaśnic całą sytuację, po co miec wrogów i po co byc bezpodstawnie oskarżanym o słowa których sie nie mówiło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Trzymaj dystans w stosunku do szefa-w koncu to twoj szef,a nie kolega
![]() Nie reaguj w zaden sposob na plotki. Nie daj sie poniesc emocjom. Zone olej.To nie twoj problem co jest miedzy nia,a jej mezem. Rob swoje,glowa do gory. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dla mnei też jest to dziwne i raczej skłonności szefa są tutaj z leksza podejrzane ![]() Trzymaj dystans na całego bo każda prywatna z nim rozmowa może być i będzie odczytana jak flirt itd.. skoro już tak się cała firma nakręciła a wiadomo, że takie pikantne plotki to to czym firma żyje ![]() Dlatego dystans, dystans, dystans. ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
nie rezygnuj z pracy, wykonuj polecenia szefa, ale nie usmiechaj sie do niego za "szeroko", ja chyba nawet staralabym sie nie patrzyc mu w oczy, to musza byc baaardzo widoczne czysto formalne kontakty z nim.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.