|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Cera trądzikowa odwodniona
Czy ktoś zna dobry krem na cerę mieszaną z trądzikiem, który NAPRAWDĘ nawilżyłby moją skórę, który mogłabym używać na Effaclar K, który obecnie stosuję. Mimo obecności na mojej twarzy trądziku mam jednocześnie wysuszoną (odwodnioną) skórę. Bardzo proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Re: Cera trądzikowa odwodniona
Witaj Aniu!! Myslę,że byłabyś zadowolona z Hydraphase La Roche'a,zwłaszcza z wersji do cery tłustej i mieszanej.Tu możesz przeczytac ocenę Lejki
Do Twojej cery,zwłaszcza jeżeli się łuszczy, odpowiedni byłby również kremik z serii Pharmaceris T http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3207 Odwodnioną skórę podobno dobrze nawilża Thermal S1 Vichy,ale osobiscie nie lubię tego kremu |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
myślę,k że możesz stosować intensywnie nawilżające maseczki, chętnie bez spłukiwania (do pozostawienia na noc), np. Vichy, minerały daxa itp. unika też czynników odwadniających/drażniących skórę: gorącej wody, mydła, odtłuszczających żeli do mycia, klimatyzacji, gorących klaoryferów, kawy,alkoholu, ...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Eeeeeh, dzięki dziewczyny za pomoc, chętnie wypróbuję. Swoją drogą, gdybym miała unikać klimatyzacji musiałabym zrezygnować z pracy (w moim biurze okna są nieotwieralne i jest tylko klimatyzacja) oraz wynieść się z domu (kaloryfery);-). Swoją drogą, to jestem prawie pewna, że to co mi się stało z cerą (trądzik) zawdzięczam właśnie wspaniałej klimatyzacji w moim biurze. Myślicie, że to możliwe, żeby to była bezpośrednia przyczyna? Całe życie (nie wyłączając okresu dojrzewania) miałam cerę suchą...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.