|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Foto makijaż
Tak krótko... Chciałam bym się dowiedzieć jak należy się malować do zdjęć, żeby wyglądać dobrze, ładnie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi .
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Foto makijaż
Makijaż fotograficzny powinien być w większości matowy! Z doświadczenia wiem,że np. cienie perłowe wychodzą na zdjęciach blado. Makijaż musi być mocniejszy niz zwylke.Używaj najlepiej pudrów matowych bez drobinek. Rozświetlić możesz sobie np. okolic kąści policzkowych. Przydałby sie też dobrze kryjący korektor.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mam duze doswiadczenie w tym aspekcie i najwazniejsze jest, aby uzyc korektora, potem podkladu koniecznie matujacego, roz na policzki, oczy powinny byc wymalowane mocno, choc zalezy czy to zdjecie z bliska czy daleka, rzesy mocno wytuszowane. Bardzo wazne, by do zdjec dopasowac odcien podkladu idealnie stapiajacy sie ze skora, gdyz czesto widac roznice miedzy buzka, a szyja. Odcien blyszczyka o ton mocniejszy niz na codzien. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ja odradzam eksperymenty
![]() jeśli malujesz się w jakiś określony sposób codziennie i dobrze się czujesz w takim makijażu albo właśnie taki efekt chciałabyś uzyskać, to po prostu pomalować się trochę mocniej - grubsza kreska, mocniej rzęsy, bardziej policzki podkreślić. z kolorami, zwłaszcza na ostatnią chwilę, lepiej nie eksperymentować
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
oczywiscie ze mozna, ale nie moze byc w nim drobinek. z programu w tv wiem ze najlepiej do zdjec sprawdzaja sie roze o zdecydowanych, czystych, mozna powiedziec ze 'klasycznych' dla rozy kolorach - np. bordo, czerwony, czysty roz (oczywiscie rozniez bez drobinek). to czy uzyjesz brazera zalezy od ciebie, chrakteru i kolorystyki makijazu. musi po prostu pasowac.
To co mam o makijazu fotograficznym, (skopiowane z innego forum, uzytkownik: MNE, forum www.kosmetyczki.net) Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

.