|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilka zapacchów na wymianę :)
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=190192 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cos u mnie za te dwojke? Z naciskiem na Alchimie? Z zapachow moge zaproponowac w tej chwili: - Gucci Eau de Gucci 50 ml EDT (wycofany juz zapach - fotka u mnie w watku) - Charles Jourdan Inspiration 30 ml EDT - Gres Cabotine 15 ml (z minimalnym ubytkiem) EDT - Dior J'Adore 8-10 z 50 ml EDP ew. odlewki do jakiegos fajnego atomizerka: - Laura Biagiotti Roma - Annick Goutal L'Eau d'Hadrien - Kenzo Jungle Inne rzeczy znajdziesz u mnie w watkach... Jesli cos Cie zainteresuje daj znac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Interesują mnie Hot Couture i Addict, ale musiałabym przypomnieć sobie Addicta. Chyba skoczę wieczorem do jakiejś perfumerii. Cytat:
Ten Jourdan da się sprawdzić w jakiejś naszej perfumerii? Bo zupełnie nie wiem z jakiej "bajki". Poza tym miałabym ochotę na Mauboussin, ale jest ich o wiele więcej Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oto jedyna jakas sensowna notatka (Wprost, 1998), ktora znalazlam w necie na temat Inspiration: Modna inspiracja * * Najnowszą kreację zapachową paryskiego domu mody Charles Jourdan zadedykowano kobiecie eleganckiej i pewnej siebie. Kwiatowo-orientalną kompozycję "Inspiration" tworzą nuty wanilii, ambry, jaśminu, fiołka, bergamotki i konwalii wymieszane z aromatem kwiatów pomarańczy, mandarynki i brzoskwini. W skład linii wchodzi woda toaletowa i perfumowana, mleczko do ciała oraz dezodorant. Czy "Inspiration" powtórzy sukces zapachu "Individuelle", wprowadzonego w 1996 r. dla uczczenia 75. rocznicy powstania firmy Charles Jourdan? Ja nie bede nawet probowala go opisac, bo opisywac zapachow nie umiem. Dla mnie jest nieco podobny (chociaz jednak ciezszy) do Allure Chanela, ale to oczywiscie wrazenie czysto subektywne. Na stronie Sephory porownuja go klimatem do L'Instant Guerlaina, Touch of pink Lacoste i Max Mara. Moim zdaniem jest od nich bardziej wyrazisty.... Powachac gdzie - nie mam pojecia niestety - nigdzie nie widzialam. Moze w jakichs "niesieciowych", prywatnych malych drogeriach? Co do Mauboussina leci do Monme, dlatego go nie wymienialam ![]() ![]() Si |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Silencio
zajrzę dzisiaj ( jeśli zdążę) do takiej prywatnej perfumerii, w której jest wiele zapachów normalnie nie występujących w sieciówkach, może będę miała szczęście? Dam znać wieczorem
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Witaj intesresuje mnie Lolita edp 10 ml z 20 ml
proponuję D&G light blue zapraszam do mnie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=eldl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro, ale nie udało mi się ich powąchać, w ciemno nie chcę brać
![]() Pozdrawiam serdecznie i przepraszam za zamieszanie Cytat:
![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalna sprawa ![]() Poniewaz ja od dluzszego czasu poluje na Alchimie - z ciekawosci czystej bo nie znam jej wcale, to gdyby Ci sie zadna fajniejsza wymianka nie przydarzyla chetnie wysle Ci probke Inspiration - jak Ci sie spodoba fajnie, jak nie trudno - poznasz kolejny zapach ;-) Jakby co daj znac ![]() ![]() P.S Mam jeszcze ok 10-12 ml Safari, chociaz to chyba nie Twoje klimaty ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Safari to mam "wielkiego próbasa", nawet fajne są, tyle że nie tego teraz szukam. Jak "odpachnię" swoje nadgarstki po dzisiejszych testach to sobie zapodam, a co ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poniewaz jakos nie mam szczescia do tej Alchimie (kiedys sie spoznilam doslownie o jeden dzien z zamowieniem w sklepie, w ciemno zreszta ;-) to moze jednak wykorzystam Twoja wspanialomyslnosc ;-) Chetnie sie czyms zrewanzuje - moze byc Jourdanem ale tez czyms innym z mojej kolekcji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.