|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zmywanie makijażu
hm...niesamowite,ciekawa jestem jak długo musi się szorować,żeby dokładnie wszystko usunąć i jak sobie to wyobrażę to aż mnie skóra boli. A cóż to za metoda?!Jak zyje nie słyszałam o czymś takim, a żyje 36 lat, jestem wizażystką i włoś mi się jeży na głowie.Niech zaprzestanie tych jaskiniowych praktyk,bo szybciutko bedzie wyglądała jak okaz wykopaliska.Ja nigdy nie używam wody z mydłem do mycia twarzy,nawet gdy nie nakładam sobie makijażu.Stosuje tylko mleczko już od 18 lat,może być też śmietana, taka zwykła ze sklepu,to dla tych co kochają nature i zapewniam,że skóra nawet lepiej po niej wygląda.może nieciekawie pachnie,ale coś za coś.I z ręką na sercu mówie, nie mam kłopotów z cerą.Mam 36 lat,ale uwierzcie dają mi 28,30.Zadnych rozciągań skóry,żadnego tarcia wacikiem, NIGDY!.Mleczko nakłada się palcami, duzo i myje skórę kolistymi ruchami.potem zbiera wacikiem,czynnośc powtarza się,ąż wacik bedzie czysty.Fakt trochę tego idzie,ale nie oszczędzajmy na wcikach Kiler
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Zmywanie makijażu
a mleczko,tez powinno się zmyć wodą!Gdyz nigdy do końca nie zmyje zabzanieszyszczeń. Trzeba więc je dokładnmie spłukać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
i owszem,ale tonikiem! napewno słyszałaś o ph?woda takowego niestety nie posiada.Wizualnie zmyje ale co dalej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hmmmmm ciekawe od kiedy woda nie posiada pH?????????
Joasia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja uzywam żeli do mycia twarzy,np. z Avonu, czy Neutrogena. potem poprawiam tonikiem.nie cierpie zmywac makijażu wacikami (wrr) i nigdy tego nie robię. nie stosuję też płynów do demakijażu.nie narzekam. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
masz całkowaitą rację,ja też nie lubie wacików(waciki pasowały mi do Kilera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.