|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Beyonce Detox Lemon Diet, czyli Master Cleanse - jak zrzucić do 10kg w 10 dni
Witam wszystkich serdecznie
![]() Dziś zaczęłam swoją dietę z Master Cleanse, przygotowania trwały ok. 5 dni. Warto jest poświęcić każdą chwilę na przygotowania, żeby później bezpiecznie przeprowadzić swoją dietę. A więc zaczęłam mnóstwo czytać na forach zagranicznych o tej diecie, oglądałam zdjęcia before/after Beyonce i słuchałam jej wypowiedzi u Oprah na temat tej diety (wykonywała ją przez 14 dni i zrzuciła ponad 9 kg). Do diety należy się przygotować psychicznie i fizycznie. Poleca się, aby takie przygotowania trwały od 2-3 dni gdzie stopniowo wyrzuca się ze swojej diety chesseburgery, gazowane napoje, jak i codzienne posiłki (ponieważ dieta składa się wyłącznie z płynów, nie można NIC jeść). A więc przez minimum 10 dni należy pić koktajl, który swoją dzienną dawkę zawęża 6-12 szklanek. Nie można wypić mniej, nie można wypić więcej. Nie ma określonych godzin, o których się pije koktajl. Pijesz wtedy kiedy jesteś głodna lub potrzebujesz dawki energii. Przez pierwsze dni pewnie będzie ciężko, ale silna wola robi swoje. W końcu to tylko 10 dni, nie 10 miesięcy. Dieta ma na celu oczyszczenie naszego ciała z toksyn, dzięki temu będziemy mogli zacząć zdrowo się odżywiać, aby utrzymać swoją wagę i smukłą sylwetkę. Dietę zaleca się robić 3 razy do roku. Po ukończeniu swojej kuracji przez 4 dni następuje złamanie diety (specjalny jadłospis pomagający wrócić do normalnego żywienia). Po detoksie zauważycie lepszą kondycję skóry, włosów i paznokci, a także wyzbędziecie się złych nawyków żywieniowych. Ja na przykład cieszę się, że po kuracji odstawię kawę, którą potrafiłam pić całymi dniami. Oto przepis na koktajl: - ok 300 ml wody - 2 łyżki syropu klonowego (gatunek B)/alternatywą może być miód lecz zaleca się jednak używanie syropu, gdyż ma on inne właściwości - 2 łyżki soku z cytryny lub limonki - szczypta pieprzu cayenne Każdego dnia będę dawać wam znać o postępach ![]() ![]() Jeśli was zainteresowałam, to serdecznie zapraszam na mojego nowo powstałego bloga o zdrowiu, gdzie znajdziecie mnóstwo przepisów na zdrowe jedzenie, pomoc w ćwiczeniach, szczegółowo opisane diety i wiele więcej ![]() ![]() http://hfandh.blogspot.com/ Edytowane przez patilewandowicz Czas edycji: 2014-06-02 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Beyonce Detox Lemon Diet, czyli Master Cleanse - jak zrzucić do 10kg w 10 dni
Cytat:
![]() Ta dieta nie ma nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem. Gdzie białko, tłuszcze, złożone węgle, błonnik, witaminy, minerały? Stanowczo odradzam! Pozatym "pokarm" w postaci prostych węgli w płynnej formie podsyca metabolizm i pobudza apetyt, a więc wytrwać na czymś takim nie będzie prosto. No ale jeżeli ktoś na codzień żyje na "cheesburgerach i gazowanych napójach" to samo ich odstawenie może zapoczątkować utratę masy. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-06-02 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Beyonce Detox Lemon Diet, czyli Master Cleanse - jak zrzucić do 10kg w 10 dni
Zgadzam się. Nie jest to w żaden sposób zdrowe dla organizmu, ale jeśli ktoś ma silną wolę jest to świetny sposób dla ludzi z nadwagą. Mówiąc o cheesebórgerach i gazowanych napojach miałam na myśli ogólnie niezdrowe jedzenie (jeśli pojawiają się w czyjejś diecie). Tak czy inaczej ja również wieczorem zrezygnowałam. Za bardzo kocham jedzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.