|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Błędne koło!!! - oto przyczyna mojego niepowodzenia
Jestem na siebie wściekła !!!!
![]() ![]() Czy jestem z tym sama??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Błędne koło!!! - oto przyczyna mojego niepowodzenia
To się nie odchudzaj, a zacznij ćwiczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo lubie słodycze. Od dzisiaj zaczęłam się odchudzać. Na dobry początek pozbyłam się z domu wszystkich słodyczy, a innych domowników poprosiłam, że jak coś słodkiego kupują to, żeby przedemną to schowali - może spróbuj tak samo ?. Tak jak już pisałam w innym wątku jeśli mam straszną ochote na coś słodkiego pije wode mineralną, niegazowaną - i ochota mija
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Smille, a Ty wiesz, że ja czytałam na innym forum, że nieraz myślimy, że chce się nam czegoś słodkiego, to się okazuje, że nasz organizm chce wody...
![]() A u mnie szafka pełna słodyczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
I chciałabym mieć taki brzusio jak na moim avatarze...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A próbowałyście brać chrom, mnie po nim mniej do słodyczy ciągło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja z chromem wolę nie ryzykować... Jestem nastolatką, rosnę, a poza tym mam problemy z żołądkiem (kiedyś zapalenie błony śluzowej żołądka i nadżerka, obecnie dwa polipy i refluks żołądkowo przełykowy, przez który brać leki do końca życia...ech, geny...), więc jakiekolwiek branie wszelkich "tabletek" nie wchodzi w rachubę... I wolę poskromić swój apetyt silną wolą, a nie chromem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
oj ja mam tak samo,chociaż nie mam problemów ze słodyczami, czsami jest tak, że nie jem ich przez miesiac i kompletnie mnie do nich nie ciągnie,a czasami mogłabym jeść i jeść. moją zgubą są wszelkie budynie,jogurciki,itp. od 2 tygodni ćwiczę się codziennie, nie jadam pieczywa, generalnie mało jem, piję dużo wody,a i tak praktycznie nie widzę różnicy w swojej figurze,a może jedynie niewielką:/ I tak samo jak Ty nie mam problemów z nadwagą, poprostu chcę się pozbyć tłuszczyku na brzuszku i bioderkach, a nawet ćwiczenia mi nie pomagają, pomimo, że TŻ opracował mi specjalny progam cwiczeń:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
cześć
![]() ![]() mnie też się to tyczy.... nie mam motywacji i też sobie powtarzam po ciasteczku sięgając po loda, ze jestem szczupła i nie ma problemu. jestem leniem i nie chce mi sie dłuuuugo ćwiczyć-aeroby. A jesli chodzi o siłowe-to odpada- bardzo szybko budują mi się mieśnie... A poza tym- to mi sie NIE CHCE... moją zgubą też są jogurciki, serki, budynie i kaszki-smakija ![]() ![]() kurde od jutra sie biore I PROMISE ![]() Wy tez ![]() ![]() niedlugo widze sie z TŻtem i chciałabym błysnąć a dwa to Lazurowe no i polisz morze ![]() ![]() buziaki i zycze duzo zapalu i silnej woli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I udało mi się, bo twardo wyznaczyłam sobie granice. Dziś mam 185 dzień bez słodyczy i kompletnie mnie do nich już nie ciągnie. I z każdym dniem jest lepiej, a już przede wszystkim moje samopoczucie. Życzę Ci tego samego - aby Ci się udało. Powiedz sobie stanowczo co chcesz osiągnąć, jakie masz cele i dąz do nich bo na pewno warto, prawda? Słodycze postaraj się zastępować czym innym. Np. truskawkami - jest właśnie sezon czy brzoskwiniami. Latem możesz sobie pozwolić też na lody przecież ![]() Czasami jakiś budyń (jeśli lubisz) i będzie dobrze ![]() Byle byś nie zrezygnowała całkowicie z wszystkiego co słodkie, takie lody to mniejsze zło niż paczka delicji ![]() A na brzuch - ćwicz, codziennie brzuszki chociażby ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj trzymałam się posiłków... O dziwo nic nie przegryzałam nadprogramowego... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.