|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaki lakier ochronny polecacie?
Z racji wykonywanej pracy narażona jestem na częste-gęste urazy mechaniczne paznokci. Ciągle o coś uderzam, zadzieram i w efekcie mam popękane, rozdwajające się paznokcie. Dramat, tym bardziej, że zawsze miałam mocne (takie są w sumie nadal) i ładne paznokcie.
Pomyślałam, że może powinnam zacząć używać jakiegoś lakieru ochronnego? Przezroczystego ewentualnie w jakimś neutralnym, mlecznym odcieniu. Obecnie mam odżywkę diamentową z Golden Rose, mam też lakier nawierzchniowy z Seche Vite, ale oba położone samodzielnie (bez kolorowego lakieru) na niewiele się zdają i szybko się ścierają lub odpryskują. Może znacie jakiś inny, typowo ochronny lakier godny polecenia? Taki, który zostawi solidną warstwę (efekt żelu, jak to się teraz chyba mówi ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki lakier ochronny polecacie?
polecam hybrydy! dzięki nim moje paznokcie są tak mocne, że już nie pamiętam co znaczy złamany paznokieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hybryda nie wchodzi w grę. Paznokcie są super kiedy jest nałożona, a po jej zdjęciu to kompletna kicha i mam jeszcze bardziej zniszczone i osłabione paznokcie. Dla mnie to świetna opcja na okazjonalny manicure, ale nie na stałe.
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Dokladnie! Napewno nie hybryda. Wyglada ladnie, trzyma sie dlugo, ale przy długim uzywaniu katastrofa :/ ja bardzo dlugo walczylam z oich odpudowa, mialam kazdy wygiety w inna strone :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Jeśli stale jesteś narażona na takie uszkodzenia, to raczej polecałabym jakiś specjalistyczny preparat, bo te z sieciowych drogerii to raczej w składniki odżywcze są dość ubogie. Ja używam odżywczy utwardzacz <reklama > ceramidami i efekt jest fajny. Paznokcie miałam bardzo poniszczone myciem naczyń, sprzątaniem. Przez to pękały i nie wyglądały dobrze. Ja nakładałam dwie warstwy raz na 3 dni i nic więcej. Po 2 miesiacach, jak paznokieć wrócił do formy to <reklama> pod lakier, żeby ciągle mieć jakąś ochronę i odżywianie. Dodam, że moje paznokcie są wrażliwe - po odżywce eveline miałam bolesne mrowienie w palcach, a <reklama > nie przynosi takich działań niepożądanych, więc polecam też alergikom.
Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2016-08-22 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Na blogu golden rose znalazlam filmik jak pannaJoanna funduje regeneracje paznokciom. Warto obejrzec
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
ja mam odżywki ORLY ze strony xxxx - są rewelacyjne, paznokcie się nie łamią są twarde i zawsze błyszczące
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-08-19 o 08:32 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzięki za podpowiedzi. Ogólnie mam swój sprawdzony sposób na regenerację, który działa cuda (zwykły, taniutki olejek z drzewa herbacianego wcierany w paznokcie min. 2 razy dziennie), więc nie tyle o to mi chodzi, co o ochronę. Nie maluję paznokci do pracy - mija się to z celem bo po 30 minutach i tak niewiele by już z lakieru było
![]() ![]() PS: A temat hybrydy proszę zamknijmy. Dużo jest o tym dyskusji w różnych wątkach i niech tam one pozostaną ![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.