Farncuski, czy ktos pomoze ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-09, 12:15   #1
Kasia.1986
Raczkowanie

Farncuski, czy ktos pomoze ?

Witam, nie byłam tutaj już dawno i widzę, ze bardzo dużo sie pozmieniało. Tak dużo forów powstało, że aż nie wiedziałam gdzie założyć ten watek, także jeżeli jest on w złym miejscu to proszę nie biczować
Czy byłby ktoś w stanie pomoc mi w Francuskim? mam egzamin, ustny, a nie umiem powiedzieć nic po francusku. Mam listę zagadnień jakie powinnam odpracować, niestety nie rozumiem w ogóle tych tematów, a słowniki nie są w takich przypadkach zbyt pomocne
'Opracowałam' 4 z 13 zagadnień, ale nie wiem czy są dobrze. Czy byłby ktoś na tyle miły i sprawdziłby mi, czy mam je dobrze opracowane i chociaż wytłumaczył znaczenia następnych poleceń?
Z góry bardzo dziękuję.

Francuski – egzamin ustny

1. Presentez-vous!
Je m’appele Kasia. Je suis polonaise et j’habite a Słupsk. Je suis etudiante de anglais. Je suis vint en un. Je suis nee size janvier mille neuf cents quatre-vingt-six.

2. Presentez votre meilleure amie.
J’adore la music, la rock, le jezz et la pop. Ja deteste la techno music, c’est horrible. J’aime le cinema et la theatre. Je n’aime les sports : la boxe, le tennis et le judo, c’est horrible et c’est bizzarre mail (ale ?) j’aime la marche.

3. Votre famille.
Je suis fille unique. Ma mere appele Sabina. Elle est cinquante. Elle est professeur de mathematiques. Elle aime le cinema, la musique et la danse. Elle deteste les sports et l’opera.
Mon pere appele Ryszard. Il est cinguante et cinq et il est medecin. Il aime les sports: le foot et la boxe et il deteste la rock.
Mes parents habitons a Słupsk et elles ont la chien – Max.

4. Le sport.

5. Parlez du temps en Pologne/Angleterre.

6. Les repas en pologne (la cuisine en Pologne).
La cuisine en Pologne c’est manifique. Pour le petit dejeuner nous prenons oeufs, de fromage, de confiture et de sandwichs. Nous buvons de lait, de cafe et de the. Pour le dejeuner nous prenons de pommes de terre ou de riz et boeufs ou porcs et la salade. Nous aussi prenons de poisson. Nous buvons de vin, de jus de ou de the. Pour le diner nous prenons des legumes et les fruits et buvons de jus de ou de the.

7. Sport et sante. (Qu’est-c que tu fais pour etre en forme).
8. La mode.
9. Quelle est votre formation (passe compose).
10. Votre emploi du temps pendant le week-end / la semine.
11. Comment avez-vous passe les vacanes dernieres (passe compose).
12. Comment avez-vous passe le week-end dernier (passe compose).
13. Quel type de vacances vous aimez.
Kasia.1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 12:34   #2
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Farncuski, czy ktos pomoze ?

Cytat:
Napisane przez Kasia.1986 Pokaż wiadomość
1. Presentez-vous!
Je m’appele Kasia. Je suis polonaise et j’habite a Słupsk. Je suis etudiante de anglais. Je suis vint en un. Je suis nee size janvier mille neuf cents quatre-vingt-six.

2. Presentez votre meilleure amie.
J’adore la music, la rock, le jezz et la pop. Ja deteste la techno music, c’est horrible. J’aime le cinema et la theatre. Je n’aime les sports : la boxe, le tennis et le judo, c’est horrible et c’est bizzarre mail (ale ?) j’aime la marche.

3. Votre famille.
Je suis fille unique. Ma mere appele Sabina. Elle est cinquante. Elle est professeur de mathematiques. Elle aime le cinema, la musique et la danse. Elle deteste les sports et l’opera.
Mon pere appele Ryszard. Il est cinguante et cinq et il est medecin. Il aime les sports: le foot et la boxe et il deteste la rock.
Mes parents habitons a Słupsk et elles ont la chien – Max.

4. Le sport.

5. Parlez du temps en Pologne/Angleterre.

6. Les repas en pologne (la cuisine en Pologne).
La cuisine en Pologne c’est manifique. Pour le petit dejeuner nous prenons oeufs, de fromage, de confiture et de sandwichs. Nous buvons de lait, de cafe et de the. Pour le dejeuner nous prenons de pommes de terre ou de riz et boeufs ou porcs et la salade. Nous aussi prenons de poisson. Nous buvons de vin, de jus de ou de the. Pour le diner nous prenons des legumes et les fruits et buvons de jus de ou de the.

7. Sport et sante. (Qu’est-c que tu fais pour etre en forme).
8. La mode.
9. Quelle est votre formation (passe compose).
10. Votre emploi du temps pendant le week-end / la semine.
11. Comment avez-vous passe les vacanes dernieres (passe compose).
12. Comment avez-vous passe le week-end dernier (passe compose).
13. Quel type de vacances vous aimez.
Tlumacze tylko pytania - odpowiedzi sama poszukaj, chocby ze slownikiem
1. Zaprezentuj sie
2. Zaprezentuj Twojego najlepszego przyjaciela
3. Twoja rodzina
4. Sport
5. Opowiedz o pogodzie w Polsce/ w Anglii
6. Posiłki w Polsce (kuchnia polska)
7. Sport i zdrowie (co robisz abyc byc w formie?)
8. Nie powinno byc le monde? (mode znaczy typ, rodzaj)
9. Jakie jest Twoje wykształcenie?
10. Jak spedzasz czas podczas weekendu/podczas tygodnia
11. Jak spedziliscie zeszle wakacje?
12. Jak lubisz spedzac wakacje?

Bardzo haslowo to wszystko az trudno uwierzyc, ze te pytania naprawde tak beda brzmialy
Rena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 12:47   #3
Asi_ek
Wtajemniczenie

Zadam pytanie?
Jaki egzamin ustny? Nic nie umniesz? To jak chcesz go zdac?
To sa tematy i do tego jest duzo... wiec nauczenie kilku zdan Ci nie pomoze.. zwlaszcza ze nie zrozumniesz pytania.
Tlumaczenia jakie podala Rena sa dobre.
Pamietaj aby zastosowac dobry czas(chociaz tu masz juz podpowiedzane jaki).
Po 12 godzinach nazwiesz go kłamcą?

Asi_ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-09, 12:53   #4
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Niestety na wizażu nie odrabiamy prac domowych - to jest jedna z dość ważnych zmian.
Za pracę domową uważamy także opracowywanie tematów, tłumaczenia itd.

Nie będę kasować tego co napisała Rena , ale wątek zamykam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości