|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Akcja -- zapraszam mamy z poczatku 2007 !
Hej hej !
Wlasnie zabralam sie za siebie zeby schudnac i odyzskac figure ! Zapraszam mamy z wiosny do akcji ! Mamy z wiosny -- czyli te w podobnej sytuacii jak ja (1 - 3 miesiecz po porodzie). Zapraszam zwlaszcza mamy karmiace, bo nam nie wolno stosowac diet, nawet MZ raczej nie dla nas, a wiec trudniej jest stracic wage ! Mam nadzieje ze reszta mam sie nie obrazi, beda tutaj tez mile widziane, ale chodzi mi raczej o to by stworzyc grupe osob w mniejwiecej podobnej sytuacji. Mam nadzieje ze ten watek bedzie mnie i was beszie inspirowal i dopingowal ![]() ![]() Jesli chcecie sie przylaczyc, to napiszcie swoja wage oraz wymiary (aktualne i cel), co cwiczycie, co jecie itd, chwalcie sie z sukcesow ! Przedstawie sie ![]() Dwa miesiace temu urodzilam sliczna dzidzie, i mialam bloga nadzieje ze bede jedna z tych szczesliwych kobiet krore bez wysilku wracaja do poprzedniej wagi i figury, a niektore nawet wychadza z szpitalu w dzinsach z przed ciaza. Ale gdzie tam. Figa. ![]() ![]() No i moj biedny TZ... to ze on mnie i tak strasznie kocha ![]() ![]() a oto ja teraz> wzrost 166 cm, waga 60 kg. CEL -- 62 kg (tracic powoli, i modlic sie by piersi nie zanikly) wymiary: talja (a raczej miejsce gdzie talja powinna byc) - 80cm, CEL -- 65.5 cm (tak jak Przed), pozniej idealne 63.5 cm brzuch - 91cm, CEL -- cm biodra - 98 cm, CEL -- 92 cm uda - 56.5 cm, CEL -- 49 cm kolana - 41 cm, CEL -- 35.5 cm lydki - 36 cm, CEL -- 33.5 cm Za kazdym razem jak osiagne jakiz z tych celow, to sobie zrobie nagrode -- jakis ekstra ciuch lob kosmetyk, albo jakis zabieg kosmetyczny lub fryzierski. Za tydzien bede chodzic na gimnastyke poporodowa, ale na razie wzielam sie za polbrzuszki (ok 4 serie x20 dziennie), troszke jogi (bo stracilam elastycznosc, zwlaszcza w talii), no i pilates. Pilates bardzi polecam poniewaz cwiczy glownie brzuch, miesnie kolo kregoslupa, a zarazem rozciaga cialo. A poza tym uczy nas jak robic inne cwiczenia np. polbrzuszki tak by nie bolala szyja i kregoslup. No i wyrabia smukla figure z lekko zaznaczonymi miesniami (moja wymazona...) Na poczatku sie porwalam za A6W, ale jak nie udalo mi sie zrobic nawet cwiczen na pierwszy dzien, to zrezygnowalam. Mam zamiar kupic sobie Hula-hoop, i krecic, podobno swietnie rzezbi talie (jak na razie talii nie posiadam). Oczywiscie to lepiej wyglada niz w rzeczywistosci. Czasem nie mam czasu by pocwiczyc, a czasem nie mam dopingu. A co do diety, no to na poczatku nie wiedzialam jak to zrobic... bo przed ciaza nie mialam klopotow by tracic wage. Jadlam co chcialam, a jak mialam pare kilo ekstra, to przez pare dni jadlam b. malo, nawet robilam glodowki. A teraz przeciez nie moge zadnych glodowek ! Musze jesc tak by i dzidzie wykarmic, i samemu tez dostac jakies witaminy. A wiec stworzylam sobie dietke ZZ (zdrowiej zrec) -- czyli duzo bialka, witamin, mineralow, a mniej weglodanow, no i minimum tluczczu. No i do tego jem tabletki z wapnem. Czytalam, ze kazdy gryz ma sie liczyc -- czyli ma miec wartosc odzywcza (witaminy itp.) Czyli wyroby pelnoziarniste, eliminacja slodyczy (prznajmniej staram sie.. bo straszny ze mnie podjadek ![]() Ogolnie ciezko idzie. Z duzym wysilkiem trace pol kilo co tydzien, a z brzucha jak cwiczylam to tracilam 1 cm na tydzien... ale w ostatnim tygodniu dopadl mnie len... i cm stoji. ![]() Czasem dopada mnie depresja, i mysle sobie ze i tak nie dam radz, a wiec po co sie meczyc... A czasami patrze sie ze jak Heidi Klum itd sie udalo, to jednak jest to mozliwe... Wiele osob mowi ze przeciez te modelki i aktorki maja caly sztab co sie zajmoje dzieckiem, im to latwo... to prawda, ale z drogiej strony tez musza sie one napracowac nad swoim cialem, tak odrazu im to tez nie przychodzi. A wogole to maja one wiecej dopingu (wymogi zawodo, no i trener ktory ich pilnuje). A wiec jak im sie udalo, to mi tez sie uda, ale wolniej. Moze zajmie to rok.. Mam nadzieje ze sie nie poddam, i ze bede sie starac z calych sil !!! ![]() A oto zdiecia moich nieszczesnych czlonkow... mam nadzieje ze niedlugo umieszcze obok zdiecia "po" !
Edytowane przez eternalvoyageur Czas edycji: 2007-07-27 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Akcja -- zapraszam mamy z poczatku 2007 !
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.