|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Gość
|
usuwanie zaskornikow, zamykanie porow :)
Mam pytanko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: usuwanie zaskornikow, zamykanie porow :)
Tego to się chyba nie da zrobić buuuu, są tacy co się rodzą z piękną cerą, inni nie
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
witaj
![]() tez mam z tym problem. vichy mi nie pomagalo. zreszta nic mi tak naprawde nie pomaga w 100 procentra- po wszystkim schodzila mi skora itd. ostatnio mam jedna 3 produkty z avene i sa calkiem enizle. mam zel, tonik i taka emulsje clearance k (chyba tak to sie pisze) wyzarla zaskorniki nie niszczac mi przy tym skory. mysle ze warto sprobowac ![]() pozdrawiam ![]() aaaa, jezeli bedziesz miala strasznie podrazniona skore (czyt. schodzaca) uzyj preparatu xerial z mocznikiem z svr ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Czesc, po tej stronie brzydka płeć. Brak mi doświadczenia wiec moje pytania moga wydac sie smieszne. Co to wlasciwie zaskorniki ? czy to pryszcze ?. Moja dziewczyna ma 20 lat. Od jakis 3 lat wyskakuja jej rozne paskudstwa na buzi, bardzo duzo na plecach a ostatnio w rejonach szyji i piersi. Chcialbym sie dowiedziec jak jest przyczyna ,jak przeciwdzialac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam problem z zaskornikami. Myslalam ze jedynym problemem jest i bedzie tradzik. Teraz okazuje sie ze raczej blizny po nim i zaskorniki. Zastanawiam sie nad pojsciem do kosmetyczki ale nie wiem co robic. Boje sie ze zostana blizny i koniec konców bedzie gorzej niz było.
AnnHolland napisał(a): |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Oj ja mam taki własnie dokładnie problem !! Pełno zaskórników, tłusta buzia !! Masakra !!
Chodzę regularnie do kosmetyczki (czasem na zwykłe czyszczenie, czasem na maseczkę z alg do mojej cery). Niestety żeby całkowicie wyeliminowac te okropne zaskórniki potrzeba czasu... z czasem one same znikną... tak przynajmniej mówi moja kosmetyczka ![]() Kiedyś miałam ich dużo dużo więcej.. I uważam że warto chodzić do kosmetyczki (ale DOBREJ i sprawdzonej), bo niestety nic tak nie oczyści porów jak ona. Co więcej to pięlęgnacja--> żel do mycia, tonik, krem, kosmetyki nie zatykające porów !! To jest bardzo ważne, ja tak sonbie przez podkład Oriflame pozatykałam i wyglądałam strasznie.. w ciągu jednego czyszczenia kosmetyczka nie dała rady wyczyścić wszystkiego ![]() ![]() ![]() Aha zapomniałabym o najważniejszym ![]() ![]() Chyba tyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrówki dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Huh jak dobrze byc facetem. Mam 22 lata , nie uzywam zadnych kosmetykow, nie mam buzi ani suchej ani tlustej, poprostu poranne ochlapanie buzi zalatwia wszystko. To bylo tak na pociesznie. Ale wracjac do tematu, kosmetyczka napewno moze duzo , ale napewno to co robi kosmetyczka mozna zrobic w domu. Np. ja z checia bym zrobil zabieg mojej dziewczynie. Problem tylko w tym co zrobic.... moze za na to forum zapisze sie jakas profesjonalna kosmetyczka i zdradzi nam pare tajemnic. I apropo skóry mojej pięknej, tez jest tłusta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ojej mówisz jak mój chłopak
![]() ![]() To co napisałam w poście wcześniejszym uważam za godne polecenia Twojej dziewczynnie- sama wiem co znaczy użerać się z tłustą buzią.. i naprawdę warto, ba, nawet trzeba !! o nią bardzo dbać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Chyba zostane dla niej profesjonalnym kosmetykiem/wizażysta. Kreci mnie ten temat jestli wiesz co mam na mysli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Facet też powinien używać kosmetyków (są dla Was kremy dla meżczyzn, przeczytaj sobie wrześniową Formę - tam jest artykuł o męskich kosmetykach). Mój mężczyzna tez zapiera się jak może przed używaniem kremów
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Owszem kosmetyczka jak najbardziej ale nawet najlepsza nei pomoże jeśli będziemy odpiwednio pielęgnowac cery. Przede wszystkim dokładnie oczyszczanie cery - bez agresywnego odtłuszczania bo to wzmaga łojotok! - dokładnie usuwamy makijaż, raczej preparatami z wodą - ja ostatnio bardzo polubiłam żele z granulkami, swietnie oczyszczają skórę, plus jakiś tonik delikatny bez alkoholu. Nalezy uważać na kremy - wiele z nich zawiera składniki które moga zanieczyszczać pory - ja przestudiowałam je kiedyś i teraz juz nigdy nie dam się nabrać w sklepie
![]() ![]() Oczywiście na temat kremów z kwasami i warunków/srodków ostrożności jakie nalezy spełnic przy ich stosowaniu pisano tu na wizażu sporo ![]() ![]() I prosze sie przy swięcie nie zamartwiać, sama przezyłam kiedyś nagłe pogorszenie cery - która wcześniej była obiektem zazdrości - i jakoś udało mi się wyjść na prostą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.