|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dysplazja CIN 3 a ciąża
Witam serdecznie i pozdrawiam jestem nowa na tym forum i bardzo się cieszę że tu trafiłam.Mam bardzo poważny problem i proszę o porade a mianowicie mam dysplazje cin3 jestem po zabiegu usunięcia kawałka szyjki z nadżerką niestety dysplazja jest dalej lekarze wspominali o usunięciu wszystkich kobiecych narządów a ja zaszłam w ciąże jestem teraz w 10tym tygodniu i wiem że musze czekac bo innego wyjścia teraz niema .Jakie mam szanse?Czy dysplazja może sie zatrzymac czy wręcz przyspieszyć przemiane w raka inwazyjnego a lekarze sami niewiedzą co mi poiwiedzieć czy były przypadki takie jak moje?Pisząc na inne forum nikt mi nie odpisywał tak jak by to był temat tabu prosze mi cokolwiek więcej na ten temat napisać ja i tak żyję w strachu.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dysplazja CIN 3 a ciąża
ciezko tu bedzie z odpowiedzia
![]() ale mam nadzieje, ze sie jej doczekasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wiem że bedzie ciężko ale mam nadzieją że Pan doktor mi napisze narazie to się cieszę że w ogóle ktoś napisał bo na innych forum innych stronach to nikt nie pisał do mnie tak jakbym już była na straceniu poprostu jakby temat tabu i tak sie czuje u lekarzy bo jeden tak drugi tak.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
nie wiem co ci napisać bo nie znam się na tym, ale bardzo ci współczuję (wydaje mi się że) nie fajnej sutuacji i trzymam za ciebie kciuki.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
witaj Edyytka
Mam podobny problem co Ty. Też jestem po konizacji i tez nie zostalo wszystko usunięte. Proszę, napisz, jak Ci wszystko poszlo, jak z ciążą, bo też planuje zajść w ciążę i jakie dalsze leczenie mialaś przeprowadzone. Szukam po necie, ale im więcej czytam, tymbardziej nic nie wiem. Pozdrawiam
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mi jeden lekarz powiedział ze dysplazjasie zatrzyma a inny ze sie rozwinie szybciej kazdy mowi cos innego nie wiem jaki leraz ma racje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
23 listopada 2009 urodziłam ślicznego synka i 9 stycznia wybieram sie do lekarza i chyba pobierze mi cytologię i zobaczymy co z moją szyjką... mam nadzieję że dysplazja sie cofnąła i nie ma żadnego zapalenia!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witaj sylviontko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.