|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ciąża?
najpierw zastrzegam - wiem, że powinnam udać się do ginekologa. niestety - kolejka. czekam na wizytę...
więc... ostatnie lata (4?) miesiączkę miałam regularnie, jak w zegarku praktycznie. cykl 26-27 dni, 4-5 dni krwawienia. TERAZ. ostatni typowy - normalny - okres miałam w lutym. potem planowo - początek marca. ale już było coś nie tak, bo... krótko, raczej skąpo. od lutego miałam cykle: 18, 36 i finalnie... 47dniowy! ostatni okres przyszedł już jak planowałam wizytę u ginekologa... jakieś takie inne są, krótsze, skąpsze. ostatni - bardziej przezroczysty śluz z krwią? ostatni raz współżyłam jeszcze w lutym, zresztą po tym jak takie nieregularne i inne były - nie zwróciłam uwagi, że minęło tyle czasu. ale ostatnio koleżanka opowiadała, że jej dwie znajome miały normalny okres jeszcze do 4 miesiąca i wtedy policzyłam... "objawy" ... mdłości (okresowo, wieczorem, raczej nie wymotuję);...senność prawie cały czas; ...pęcherz moczowy praktycznie nie daje o sobie zapomnieć, a nigdy tak nie miałam. ...piersi chyba raczej w normie, choć zauważyłam, "w sutkach" coś takiego... białe grudki jakby? nie wiem jak to nazwać. ...zapachy... na niektóre się jakby uczuliłam, znam wielu palaczy i dym mi nigdy nie przeszkadzał, a teraz jest mi aż nie dobrze czasem. ...zaburzenia smaku? potrafię jeść lody na raz, czy na zmianę z mięsem. normalnie byłoby to nie do pomyślenia. teraz byłby ew. ten 4 miesiąc. nie jest tak, że się sugeruję, bardzo chcę i sobie uroiłam. bo... z moim partnerem się rozstałam. a "objawy" odnotowałam zanim pomyślałam o ciąży. martwię się i nie wiem co robić. a na ginekologa jeszcze poczekam... MOGĄ TO BYĆ OBJAWY CZEGOŚ INNEGO NIŻ CiĄŻA? słyszałam o zaburzeniach hormonalnych, torbielach jajników... O_o może na razie ten test krwi? beta? tak? nic o nim nie wiem... apteczny wyszedł negatywny. ktoś może miał podobne objawy? O_o |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża?
A kiedy robiłas ten test z apteki??? skoro negatywny to wydaje mi sie ze to nie ciaza - ale dla pewnosci juz dawno powinnas zrobic Beta HCG -badanie z krwi...
A wizyta u lekarza - radzila bym jak najszybciej...
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ten test z apteki... 4-5... 6 dostałam okres. znowu jakiś "nie taki". teoretycznie 3 dni. skąpy...
dlaczego są takie kolejki do ginekologów... O_o |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jutro z rana zrób sobie bete... bedziesz w 100% pewna
A do lekarza sie zapisz jak najszybciej... pozdrawiam... bedzie dobrze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.