|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wyszczuplić......twarz
Mój wątek w sumie powinnam umieścić we wszystkich 3 grupach (fryzier,kosmetyczka i wizażystka) ale postanowiłam jednak moje zapytanie dać tu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: wyszczuplić......twarz
Co prawda nie mam tego problemu, więc nie moge się wypowiedzieć o skuteczności, ale wiele osób jest zadowolonych z kremu Loreala:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=631 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz, mam rade: mnie tez czasem twarz jakby 'puchnie', kosmetyczka zdiagnozowala osadzanie sie wody na policzkachi okoliczch żuchwy. od tamtego czasu chodze na masaz twarzy z elementami ucisku jak w dreanzu limfatycznym i juz nie mam z tym problemu. Masaz taki kosztuje od 20 do 30 zlotych, biore go raz na tydzien-10 dni. Moze u ciebie problem nie lezy w retencji wody, ale pisze bo jest tez taka mozliwosc.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
O jej o takim czyms jescze nie słyszałąm ;] bardzo współczuje ;/ hmmmm....mówisz ze kosmetyczka może to wykryc?a możesz napisac czy samemu można to jakos zdjagnozowac? poniewaz moja kosmetyczka nic nigdy nie mówiła zebym miałą jakies problemy tego typu, moze sama o tym nie słyszała. Wielkie dzięki za porade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Nie jest to nic strasznego, opuchniecia twarzy moga wystepowac przy PCO, alergiach, cyklicznie w niektorych dniach cyklu miesiaczkowgo, lub przy zwyklej otylosci.
powodzenia a co do masazy: trzeba zaznaczyc kosmetyczce ze nie chodzi ci o zwykly masaz, tylko taki, ktory usunie wode z tkanek, czyli uciskający punkty przeplywu limfy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzieki za wyjasnienie i za porade
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.