|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co z włoskami na sutkach?
To jest kwestia gustu ale mi się nie podobają i chciałabym je usunąć.Czy można je wyrywać?
Jeśli nie, to jak można sobie z nim poradzić? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: co z włoskami na sutkach?
jesłi to pojedyncze włoski, to najbezpieczniej jest je obciąć.
jeśli jest ich więcej lub mają "męski" wyglad, to najpierw należy wybrać się do endokrynologa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
A ja kiedyś czytałam, że najbezpieczniej i najwygodniej usuwa się je pęcetką - trzeba tylko wyrywać je jednym, zdecydowanym ruchem, by wyszły razem z cebulką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
mala-czarna napisał(a):
> A ja kiedyś czytałam, że najbezpieczniej i najwygodniej usuwa się je pęcetką - trzeba tylko wyrywać je jednym, zdecydowanym ruchem, by wyszły razem z cebulką. ![]() Z cebulką to one nigdy nie wyjdą. Inaczej nie miałybyśmy problemów z depilacją, jakby po wyrywaniu wychodziły z cebulkami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że obcinanie nie jest najlepszym pomysłem, bo z tego co wiem, takie metody procentują wzmocnieniem owłosienia (odrasta szczęśliwsze i gęściejsze).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A co z tymi na BRZUCHU???!!!
No właśnie-co zrobić z włosami na brzuchu?jestem brunetką,a wiadomo że brunetki mają ciemniejsze włoski tu i tam i czasami jakieś świństwo urośnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Re: A co z tymi na BRZUCHU???!!!
kup sobie wosk do depilacji na cieplo veet-jest bardzo dobry!!!i bedziesz miala na dluzszy czas spokuj
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
obcinanie włosów nie wzmacnia ich ani nie zagęszcza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ejże, czy aby na pewno? Nie wiem, więc, jak napisałam, "wydaje mi się", że jednak obcinanie/golenie ma wpływ na porost włosów? zy też jest to jedna z tych gminnych prawd, które nie mają poparcia w rzeczywistości? Pytam serio, bo od zawsze o tym słyszałam, więc jestem zaskoczona tak pewną odpowiedzią i bardzo ciekawa? justy, jak byś znalazła chwilkę, skrobnij proszę, jak to jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Re: A co z tymi na BRZUCHU???!!!
Dziekuję bardzo za odpowiedź,właśnie myslałam że to woskiem takie świństwa się tępi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
serio, zresztą zapytaj na forum Fryzjer
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
hmm, a wiesz, że tak zrobię? przyznam, że zabiłaś mi ćwieka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Jak to na sutkach??? Na piersiach? U kobiety? To chyba jest nadmiar hormonów męskich i trzeba iść do endokrynologa! W życiu nie słyszałam o włosach na sutkach - przecież piersi, dekolt, a juz na pewno brodawki i sutki to chyba najgładsze i najdelikatniejsze miejsca na ciele kobiety
![]() Jeśli jednak naprawdę masz włosy na sutkach, to uważam, że nie powinnaś ich wyrywać ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Oj, to chyba mało w życiu słyszałaś...
![]() Hisurytyzm - czyli nadmierne owłosienie - rzeczywiście, najczęściej jest wywoływany przez męskie hormony, ale zarówno przez ich nadmiar, jak i przez nadwrażliwośc na testosteron mieszków włosowych - a na tę przypadłość cierpi coraz więcej kobiet, stąd też biorą się np. takie problemy z cerą u "starszych anstolatek", czyli kobiet po 20 roku zycia. Pakowanie na siiłe hromonów w takim wypadku jest niepotrzebna, i, jak uwazają lekarze, szkodliwe - bo jeżeli cały system funkcjonuje dobrze, nie ma sensu, z medycznego punktu widzenia, rozwalać go czy korygować tylko dla efektów wizualnych. Nie strasz dziewczyny, do endokrynologa iść nie zaszkodzi, ale nie jest to konieczność - ot, taka uroda ![]() Kiedyś, na jakiejś imprezce, usiadłyśmy w gronie bliskich przyjaciółek, i coś nas naszło właśnie na temat włosów na sutkach - okazało się, że dość reprezentatywna grupa może się nimi pochwalić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
joannea napisał(a):
> Oj, to chyba mało w życiu słyszałaś... ![]() > Hisurytyzm - czyli nadmierne owłosienie - rzeczywiście, najczęściej jest wywoływany przez męskie hormony, ale zarówno przez ich nadmiar, jak i przez nadwrażliwośc na testosteron mieszków włosowych - a na tę przypadłość cierpi coraz więcej kobiet, stąd też biorą się np. takie problemy z cerą u "starszych anstolatek", czyli kobiet po 20 roku zycia. Pakowanie na siiłe hromonów w takim wypadku jest niepotrzebna, i, jak uwazają lekarze, szkodliwe - bo jeżeli cały system funkcjonuje dobrze, nie ma sensu, z medycznego punktu widzenia, rozwalać go czy korygować tylko dla efektów wizualnych. > Nie strasz dziewczyny, do endokrynologa iść nie zaszkodzi, ale nie jest to konieczność - ot, taka uroda ![]() > > Kiedyś, na jakiejś imprezce, usiadłyśmy w gronie bliskich przyjaciółek, i coś nas naszło właśnie na temat włosów na sutkach - okazało się, że dość reprezentatywna grupa może się nimi pochwalić ![]() ![]() No to mnie zadziwiłaś... ![]() ![]() ![]() Rozumiem kobiety, które chcą się pozbyć takich włosków, sama nie chciałabym mieć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A przepraszam za pytanie, takie włoski na sutkach są takie jak brwi (twarde i ostre) czy raczej delikatne, jasne i krótkie? No bo nie potrafię sobie wyobrazić takiej ostrej szczecinki sterczącej z sutków ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
NA sutkach? ja tez o czymś takim nie słyszałam. słyszałam tylko w włosach na obszarze wokół sutek. nawet ogladałam w książce.. ale włoski nie rosły NA sutkach.. a dookoła nich.
![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
One (te włoski znaczy się) nie są dokładnie na sutkach, przynajmniej u mnie. Są na zewnątrz otoczki, tam gdzie skóra jest już jasna. Są nieco delikatniejsze niż włoski pod pachami czy łonowe i jest ich naprawdę kilka sztuk. Nie mam żadnych innych objawów, które mogłyby wskazywać na zaburzenia hormonalne. Ja je delikatnie usuwam pensetką i po sprawie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Fajnie Karola ze masz piekny gładki dekolt i piersi bez włosków
![]() ![]() Wiem, że część kobiet ma takowe włoski i niektórym nie przeszkadzaja, a niektóre wolą się ich pozbyć. Ja wole się pozbyć, bo są ciemne. I tyle, to nic nienormalnego. Chciałabym się tylko dowiedzieć, czy wyrywanie włosków z tego miejsca, nie jest szkodliwe, czy niebezpieczne? Bo to nie jest wielki ból jak dla mnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Kilka włosków wokół sutków to normalna sprawa - sama mam z 3 włoski wokół aureoli (bo tak to się nazywa). Mnie one nie przeszkadzają zupełnie
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
lola^ napisał(a):
> Fajnie Karola ze masz piekny gładki dekolt i piersi bez włosków ![]() ![]() > Wiem, że część kobiet ma takowe włoski i niektórym nie przeszkadzaja, a niektóre wolą się ich pozbyć. Ja wole się pozbyć, bo są ciemne. I tyle, to nic nienormalnego. Chciałabym się tylko dowiedzieć, czy wyrywanie włosków z tego miejsca, nie jest szkodliwe, czy niebezpieczne? Bo to nie jest wielki ból jak dla mnie. > > ![]() No ale to co innego wokół sutków! ![]() ![]() Wokół sutków jeśli Cię nie boli wyrywanie, to chyba można. Z sutka raczej nie ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Jaka ulga!!!! Ja tez mam ten problem. Ostatnio sie zastanawialam czy mam isc gdzies z tym problemem ale sie balam ze mnie lekarz wysmieje ze panikuje z powodu kilku wloskow. Przynajmniej juz wiem,ze nie tylko ja tak mam. Uffff.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.