Wybór sukni z facetem czy bez?;-) oglądanie panny młodej przed ślubem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-23, 13:00   #1
Magi7878
Przyczajenie

z facetem czy bez?;-)

Wybieracie sukienke z facetem czy bez?;-)
Magi7878 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 13:29   #2
Tysiak7
Wtajemniczenie

Dot.: z facetem czy bez?;-)

Cytat:
Napisane przez Magi7878
Wybieracie sukienke z facetem czy bez?;-)
bez... nie żebym była przesądna ale z facetem jest tak że nie pomoże ci obiektywnie w wyborze bo przecież ci we wszystkim będzie ładnie ja wybierałam z kuzynka wiadomo baby znaja się na rzeczy co jak leży jakie dodatki a z facetem jest tak że ..."no jak chcesz, we wszystkim ci ładnie"
jedyne co to sukienke poprawinową wybierałam a w sumie kupiłam z facetem bo akurat weszliśmy do sklepu ... zobaczyłam , przymierzyłam i się zakochała
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 13:43   #3
kasiak-22
Raczkowanie

bez. faceci sie do tego po prostu nie nadają
kasiak-22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 13:50   #4
hefalumpa
Rozeznanie

a ja wybieralam z. no moze nie do konca, bo znalazlam taka jaka mi sie podobala i poszlam z nim ja mierzyc (w przesady jak juz wczesniej wspominalam nie wierze). byla to uzywana sukienka - bo na tamten czas kiepsko stalismy finansowo i nie wiedzielismy jescze czy mozemy liczyc na pomoc rodzicow (pozniej okazalo sie ze mozemy . w sumie nie pomogl mi za wiele - choc czy ja wiem - powiedzial mi ze pieknie wygladam,ale decyzje musze podjac sama, bo to ja mam w niej wystapic i czuc sie wysmienicie. chyba nie ma reguly, oprocz tego ze napewno 3ba isc z kims, kto doradzi, powie jak sie wyglada, ktos do czyjego gustu mamy zaufanie czy to bedzie TZ czy kolezanka czy mama..kazda wybierze sama
hefalumpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 15:08   #5
ewa.nea
Zakorzenienie

BEZ!!! Jaki facet miałby cierpliwość? A poza tym dla nich wszystkie kiecki są takie same. Żadni z nich doradcy. Nie to co mama albo przyjaciółka.
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 17:04   #6
Naja84
Rozeznanie

Jasne że bezzzz.... u mnie nie było mowy ... ja wybierałam z mamą .... bo akurat siostrzyczka była na wakacjach

PozDraWiaM
Naja84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 19:45   #7
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

ZZZZZZZZZZZZ
mamy podobne gusta, a mój facet wie co ładne, co z sukienką nie tak, nawet pytał panią w salonie jak sie poprawnie wiąże gorset Mi sie znudziło chodzenie po salonach, a jemu nie.
Któregos dnia weszłam do salonu z koleznaką i tak z ciekawości (juz niby miałam wybraną suknię) przymierzyłam suknię całą toffi. I zaczeło się... wreszcie sie sobie podobałam, a nawet 2 panom ktorzy towarzyszli swoim dziewczynom. Pozniej pokazałam swojemu facetowi zdjęcia sukienek w tym kolorze, powiedział ze są EXTRA i taką uszyłam.

A do ślubu on pomagał mi sie ubrać. Wiedział jak zawiązać, jak podpiąć...
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-24, 10:03   #8
olkao
Raczkowanie

Bez, własnie dlatego ze mamy gust podobny! on mmial do mnie zaufanie ze nie wyskocze w czyms strasznym a chcielismy zeby bylo zaskoczenie ja go tez nie widzialam w calym stroju i bardzo sie cieszymy ze tak wyszlo. bylo mile zaskoczenie jak ladnie sie ubralismy i ze nam sie nawzajem podobamy.
olkao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 10:29   #9
SmallM
Raczkowanie

Ja, jako, że zamawiałam suknię przez net, w której się zakochałam - pokazałam tylko zdjęcie jej narzeczonemu i też był zachwycony. Jeśli chodzi o przesądy, to wole chuchać na zimne, więc sukienki żywej nie widział i zobaczy ją dopiero na mnie w dniu ślubu...

Jednak dyskutowałam z nim na temat fryzur i takich tam. Mimo wszystko zależało mi, żeby poznać lepiej jeg zdanie i nie wyskoczyć jakoś tak, żeby miało mu się nie spodobać. Na szczęście gust mamy podobny, więc każdy mój pomysł odbierany był pozytywnie. No, może nie do końca typowo hiszpańskie koki mu się nie podobają, bo za grzeczne są woli jakieś bardziej wymyślne fryzury

Pozdrawiam.
SmallM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 10:44   #10
justyskaa
BAN stały

u mnie głównym doradcą w wyborze sukienki był tato, ale nie żałuję, bo gust do takich rzeczy ma tylko nie wiem gdzie go tak wyrobił
justyskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 11:12   #11
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olkao
Bez, własnie dlatego ze mamy gust podobny! on mmial do mnie zaufanie ze nie wyskocze w czyms strasznym a chcielismy zeby bylo zaskoczenie ja go tez nie widzialam w calym stroju i bardzo sie cieszymy ze tak wyszlo. bylo mile zaskoczenie jak ladnie sie ubralismy i ze nam sie nawzajem podobamy.
U mnie było podobnie
Chciałam żeby mój narzeczony zobaczył mnie w sukni w dniu ślubu jako zaskoczenie, że dopiero w ten dzien widzi jak wygladam. Taka mała niespodzianka. Jednak co do garnituru to ja jego widziałam wcześniej.
A zresztą nie chciałam wystawiać cierpliwości mojego narzeczonego na całodniowe chodzenie po sklepach
Alien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-24, 12:01   #12
Pazurek
Raczkowanie

ja biore osobno slub cywilny ,osobno koscielny (cywilny juz nie dlugo) i do cywilnego wybieram z moim facetem ,ale do koscielnego bede wybierac bez niego
Pazurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-08, 17:26   #13
ignarancja
Raczkowanie

Pewnie, ze bez!!!!! chociaz, nie powiem - korciło mnie, żeby go zabrac do salonu, cos pokazać ale miałam gorące postanowienie, ze zobaczy mnie w sukni ( i samą suknie)dopiero w *ten dzień* i tak właśnie było Mój Ukochany był zachwycony
ignarancja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-08, 17:45   #14
Nadin
Zakorzenienie

Niewidział sukni, tylko jej zdjęcie w gazecie

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-08, 18:27   #15
edytka250
Rozeznanie

A ja bylam z facetem i ciesze się z tego, powiedzial bardzo obiektywnie w czym ok a w czym nie a.. musze przyznac, ze mamy zupelnie inne gusta, ale tym razem sie udało P
edytka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-10, 11:21   #16
agnes997
BAN stały

Ja słyszałam, że najlepszym doradcą jest mama, że nikt tak jak ona Cię zna i wie w czym najlepiej wyglądasz. Jak będę na etapie kupna sukienki, to wezmę ze sobą mamę, żeby mi doradziła. Już teraz pytam się o jej zdanie, jak przeglądam fotki sukni ślubnych w internecie. Jak narazie się zgadzamy...
agnes997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-10, 14:39   #17
Misiaczek20
Raczkowanie

A ja mam juz wybrana sukienke a sukienke wybralismy razem z moim narzeczonym z czego jestem bardzo zadowolona bo on jak nikt inny zna moj gust iz awsze potrafi mi wspaniale doradzic teraz szukam tylko odpowiedniego welonu do mojej sukni i juz wszytsko bedzie cudownie A co do gustu mamy ja i moja mama owszem mamy podobny gust ale powstaje jeden problem moja mama zawsze powtarza ze mam kupic to co mi sie podoba i w czym czuje sie dobrze a misiek wszystko co niedobre skrytykuje a co fajne poochwali i pomorze dobrze wybrac i jestem szczesliwa ze z nim wybieralam

Misiaczek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-10, 14:54   #18
nusia127
Raczkowanie

Ja bez i do dnia slubu nie zobaczy a to dlatego ze byłam swiadkiem gdy pan młody zobaczył pierwszy raz młoda w dniu slubu ubrana, uczesana i umalowana. Nie zapomne jego miny do konca zycia. Dosłownie miał łzy w oczach. Polecam warto!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2005-10-10, 16:28   #19
gosiqa
Rozeznanie

GG do gosiqa

Cytat:
Napisane przez nusia127
Ja bez i do dnia slubu nie zobaczy a to dlatego ze byłam swiadkiem gdy pan młody zobaczył pierwszy raz młoda w dniu slubu ubrana, uczesana i umalowana. Nie zapomne jego miny do konca zycia. Dosłownie miał łzy w oczach. Polecam warto!!!!!!!!!!!!!!!
Zgadzam się- ja wybierałam zupełnie sama, tyle, że mąż widział mnie w sukience jeszcze przed ślubem- robiliśmy zdjęcia.
W dzień ślubu doszedł tylko fryzjer i welon, makijaż robiłam sama, więc wyglądał tak samo.
gosiqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-12, 00:11   #20
joanna26
Raczkowanie

GG do joanna26

jasne że bez-cały efekt w tym że nasz ukochany ma nas zobaczyc w dniu slubu i ma mu szczęka opaść-hihih-a tak to nie ma żadnej niespodzianki.
joanna26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-02, 06:49   #21
k_rol_k
Przyczajenie

Witam A ja się nałaziłam z przyjaciółką, potem z mamą a i tak stanęło na tym, że sciągnęłam zdjęcie z internetu i uszyłam w zakładzie sukien ślubnych, gdzie babeczka z niewyobrażalnym drygiem trochę zmieniła, cośtam dodała co w efekcie zaowocowało łzami w oczach ukochanego o rodzicach nie mówię No i ja czułam się rewelacyjnie
k_rol_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-02, 08:03   #22
katasha21
Raczkowanie

ja sie pzryznam ze próbowałam z....NIE polecam!, mnie cholera wziela juz po 1h pzrymierzania, a jego po 5 minutach, pomijajac fakt ze przynosil mi na wieszakach suknie dla starych bab...starał sie biedny jak moze ..ale zrobcie tak jak ja następnym razem ..mozecie pojsc z teciową albo przyjaciólką
katasha21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-02, 19:50   #23
Yoasia 22
Rozeznanie

Zdecydowanie BEZ! Nie wytrzymałaby tego nerwowo, poniweaż jestem bardzo niezdecydowaną osobą. Chciałam mu tego zaoszczędzić a poza tym taka jest już u nas tradycja, że Pan Młody do końca nie wie w czym wystąpi jego wybranka. Ja mojemu nawet zdjęcia nie pokażę -niech główkuje - powiedziałam mu tylko jaki kolor!
Słyszałam też, że niektórzy mężczyźni nie życzą sobie, by przy wyborze garnituru była obecna narzeczona - tak dla przekory.

Ale generalnie wszystko zależy od pary!!!
Buziaczki!
Yoasia 22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-02, 21:42   #24
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Cytat:
Napisane przez ewa.nea
BEZ!!! Jaki facet miałby cierpliwość? A poza tym dla nich wszystkie kiecki są takie same. Żadni z nich doradcy. Nie to co mama albo przyjaciółka.
Moj mial niebianska

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 12:21   #25
Misiaczek20
Raczkowanie

Dokladnie moj narzeczony to najlepszy doradca cokolwiekj kupuje kupuje zawsze z nim on najlepiej mi doradzi zawsze szczerze powie czy ok czy zle wygladam i sam czaesto kupouje mi ubrania i sa rewelacyjne ma naprawde dobry gust i anielska cierpliwosc czasem mi sie wydaje ze on bardziejlubio zakupy niz ja dlatego suknie razem wybieralismy jej wzor on sam mi pokazal ja sie od razu zakochalam w niej tak smao jak moj narzeczony i taka zostala uszyta

Misiaczek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-15, 22:01   #26
słonko
Przyczajenie

Ja nie zamierzam pokazywać się w sukni ślubnej do "tego" dnia, i mój ukochany to rozumie. To będzie bardzo fajna niespodzianka, no i do końca ten dreszczyk....hmmmm
słonko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 10:15   #27
effcia_32
BAN stały

Ja wybierałam bez mojego męża. Faceci się do tego nie nadają. Absolutnie.
effcia_32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 19:27   #28
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez effcia_32
Ja wybierałam bez mojego męża. Faceci się do tego nie nadają. Absolutnie.
no to oprócz mojego on sie lepiej nadaje niż ja, nawet gdybym poszła z kolezanką to i tak z nim skonsultowała bym wybór
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-22, 17:17   #29
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona

Cytat:
Napisane przez Ela
no to oprócz mojego on sie lepiej nadaje niż ja, nawet gdybym poszła z kolezanką to i tak z nim skonsultowała bym wybór
Zupełnie jak ja Dlatego zamiast późniejszych konsultacji, wzięłam Go ze sobą na zakupy
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-22, 17:35   #30
ami81
Raczkowanie

Ja chodziłam za suknią z moim TŻ. Nie dość,że miał cierpliwoś i spokojnie sobie siedział jak przymierzałam, to jeszcze mówił w czym dobrze wyglądam a w czym nie.
My, wszystko dla mnie na ślub kupujemy razem
Nie wierzę w przesądy
Poza tym, z mamą nie mogłam chodzić bo w grudniu złamała nogę w kostce i dopiero w zeszłym tyg zdjęli jej drugi gips. bo po pierwszym sie nic nie zrosło, a teraz ma śruby, no i uczy sie chodzić. Tak więc mama odpadła, jeśli chodzi o poszukiwania sukni.
No a przyjaciółka mieszka daleko, więc też nie mogła mi doradzić
Tak więc został mój TŻ.
ami81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości