Preparat BodyPure - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-16, 08:01   #1
Mysia-pysia
Raczkowanie

Preparat BodyPure

Czy ktoś zażywał ten preparat oczyszczający? Ja dowiedziałam się o nim z reklamy w gazecie-dostępny jest w aptekach.
Chciałabym wiedzieć jakie są "wrażenia" po takim oczyszczeniu
Mysia-pysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 20:17   #2
szeregowa
Przyczajenie

Dot.: Preparat BodyPure

nikt tego nie uzywal? tez jestem ciekawa, czy i jak to dziala
szeregowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 15:43   #3
olunias
Raczkowanie

GG do olunias

poczytałam troche w internecie o tym preparacie bo tez mnie zainteresował.Ale mam mieszane odczucia co do jego używania i skuteczności. Przede wszytskim kuracja polega na wypiciu 5 saszetek rozpuszczonych w wodzie. W opakowaniu znajdują się 4 saszetki w cenie mniej-więcej 31 zł. Podane są dokładne godziny w których nalezy to cudo wypijać żeby zapewniało swoją skutecznośc. Tego dnia kiedy zamierzamy rozpocząć kurację nalezy nastawić sie na niejedzenie prawie przez cały dzien, tylko wieczorkiem można zjesc maleńki posiłek który nie będzie złożony ani z mięsa, ani chleba, ani niczego słodkiego. Następnego dnia musimy nastawić się rózniez na to że przez jego połowę będziemy siedziały w toalecie, bo chyba głównym zadaniem tego preparatu jest odwadnianie organizmu a nie pozbywanie się masy tłuszczowej.Tak że kurację musimy zaplanowac na weekend.Nie wiem ..jakoś to do mnie nie przemawia.Więcej informacji możecie znależć na stronie prodecenta czyli www.hamidapharma.pl
Jakbyście używały to cudo to dajcie znać jak było...
Stary 2008-04-10, 17:45   #4
coolqa
Przyczajenie

BodyPure24:
  • Usuwa toksyny w procesie chelatowania*
  • Stymuluje usuwanie nagromadzonych toksyn
  • Wspomaga funkcję wątroby
  • Wspomaga wydzielanie żółci i soku trzustkowego
  • Oczyszcza przewód pokarmowy
  • Poprawia ruch jelit
  • Obniża masę ciała poprzez
    - usunięcie nadmiaru wody
    - opróżnienie jelit z mas kałowych

Gdzie tu mowa o pozbywaniu sie "masy tluszczowej"??

Anyway, zakupilam dzis bodypure 24 h, banany, suszone morele, ciastka owsiane, sok grejfrutowy i chleb 3 zboza wasa. od jutro zaczynam akcje oczyszczania jelit. a od soboty godz. 17.00 przez 3 dni tylko to bede jadla tylko lekkie posilki i pila duzo wody. prawdopodobnie spedze w kibelku wiekszosc czasu. opowiem jak bylo, pozdro

coolqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-12, 09:19   #5
coolqa
Przyczajenie

no dobra, zdaje relacje z zastosowania BODYPURE 24 h... (ostrzezenie : będą pikantne szczegoly)

jest sobota, godzina prawie 10 rano, a ja jestem po wypiciu 3 szklanek tego paskudztwa (wczoraj o 17 jedna, potem o 19 druga (niecala, bo troche zwymiotowalam) i dzis rano o 7 trzecia) i NIE mam zamiaru pic tej czwartej bo czuje ze bym zwymiotowala od razu. to jest takie OKROPNE,OBRZYDLIWE, WSTRETNE, OBLESNE i PASKUDNE ze jeszcze mam gesia skorke na samo wspomnienie o tym. a pilam rozcienczone z sokiem grejfrutowym i przez slomke oraz z zatkanym nosem pierwsze szklanka jeszcze jako tako, a potem pilam juz z odruchem wymiotnym przy czym drzwi do lazienki byly caly czas otwarte w razie czego.

po wypiciu pierwszej szklanki nic sie nie dzialo przez godzine dopiero tuz przed 19 mnie pogonilo raz czy dwa razy. tak na dobre zaczelo sie po drugiej szklance i to juz byla praktycznie sama woda, potwierdzam, to jest takie wrazenie jakby sikalo sie inna czescia ciala... i przy okazji ostrzegam - pupa zaczyna piec i szczypac juz po 3-4 posiedzeniach na tronie (podobno nie wszystkich) tutaj rada : czytalam na innym forum ze dobrym pomyslem jest uzycie chusteczek odswiezajacych.

w nocy niestety budzilam sie. na ulotce jest napisane zeby wypic szklanke cieplej wody o 22, tak tez zrobilam i pewnie m.in dlatego tez budzialam sie 4 razy w nocy i szlam do lazienki. poza tym czulam takie lekkie swidrowanie w jelitach i bulgotanie, w sumie nie przeszkadzalo mi to bo uczucie dosc ciekawe.

dzis ogolnie czuje sie oslabiona, troche boli mnie glowa, brzuch, mam lekkie wzdecie i zawroty glowy. wczoraj wieczorem czulam sie lepiej. no i jestem juz troche glodna ale wiem ze dopiero miedzy 16 a 17 mozna zjesc cos lekkiego. niestety nie doczytalam dokladnie i wczoraj normalnie zjadlam sniadanie i obiad, pewnie przez to rezultaty beda troche slabsze.

podsumowujac, na chwile obecna jednak NIE polecam nikomu tej kuracji chyba ze ktos ma ochote meczyc sie przez dwa dni i zle sie czuc (przypominam : wstretny smak i zapach, odruch wymiotny lub wymioty, piekaca pupa, ogolne oslabienie, bol brzucha, wzdecia, zawroty glowy, uczucie glodu na drugi dzien , dosc wysoka cena mimo wszystko, ja zaplacilam 32 zl, koniecznosc wstania o 6 rano w sobote!!! i ewentualnie nieprzespana noc)

ale moze juz dzis wieczorem albo jutro rano zmienie zdanie (czytalam ze te nieprzyjemne objawy o ktorych pisalam mijaja w sobote wieczorem) odezwe sie jak zmienie zdanie
Stary 2008-04-13, 13:05   #6
coolqa
Przyczajenie

Napisalam wczesniej ze jak zmienie zdanie to sie odezwe. No wiec tak, dzis czuje sie naprawde dobrze, lekko i lepiej niz wczoraj ale nie wiem czy to bardziej zasluga BP czy jednodniowej glodowki i tego ze od wczoraj jem tylko chleb pelnoziarnisty z pomidorem i pije zielona herbate. w kazdym badz razie nadal NIE polecam tego specyfiku. Papa
Stary 2008-04-13, 13:43   #7
ainoh7
Rozeznanie

dziekujemy za relacje..przynajmniej wiadomo co i jak
i ksiązki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983

: D
ainoh7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-13, 16:00   #8
kikiola
Raczkowanie

Teraz przynajmniej wiemy na co się szykować można to porównać do grypki żołądkowej.
kikiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 16:26   #9
coolqa
Przyczajenie

zobaczcie co znalazlam na innym forum :

"Po pierwsze jest to mit z tymi złogami w jelitach - polecam rozmowę
z gastrologiem. Owszem, są, ale napewno nie odkładają się latami,
tylko na bieżąco i są właśnie objawem dobrego funkcjonowania
przewodu pokarmowego! Zapewniam Was, że żadne toksyny tam się nie
magazynują, ponieważ są na bieżąco wchłaniane przez błone śluzową.
Wiecie, że tamtędy podaje się czasem wręcz leki? Właśnie dlatego, że
ściany jelit je zaabsorbują i pchną dalej. Jeżeli ktoś się panicznie
boi złogów, niech sie zdecyduje u lekarza na kolonoskopię, może to
rozwieje wątpliwości.

Efekt takich "zdrowotnych" przeczyszczeń to gwałtowne odwodnienie
(stąd ten mit, że złogi ważą jakoby kilogramy), zaburzenia
gospodarki elektrolitowej, zagrożenie dla pracy serca, zniszczenie
flory bakteryjnej jelit. Owszem, po razie nikt nie umrze. Ale przy
sprzyjających okolicznościach może mieć poważne kłopoty. A zysk
żaden.

Błonnik i probiotyki - to jest jelitom potrzebne. "

Nie chodzi o to ze chce kogos zniechecic ale moim zdaniem nie bylo warto. Rozsadna dieta, niepodjadanie miedzy posilkami i troche cwiczen, po tym tez mozna poczuc sie lekko i zdrowiej. Tak mi sie wydaje przynajmniej.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości