![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Rybka nie taka zdrowa
Nie wiedziałam o tym, ale amerykański Urząd do spraw Żywności i Leków (FDA) w 2004r. oficjalinie ogłosi że na listę niebezpiecznych produktów trafia mięso tuńczyka.
Do mięsa ryb niezwykle łatwo przenikają najróżniejsze toksyczne substancje, a przede wszystkim związki metali ciężkich, które mogą zatruwać ludzki organizm. Szczególnie kobiety w ciąży powinny unikać tłustch ryb, takich jak mieczniki czy makrele króleskie, a także łososia, bo ich mięso zawiera duże ilości rtęci. Najnowsze badania wykazały, że rónież tuńczyk jest groźny, dlatego nie powinny go jeść kobiety w ciąży, karmiące, a planujące zajście w ciążę powinny ograniczyć spożycie tuńczyka do 170g na tydzień. Ogólnie spożycie ryb nie powinno przekraczać 360g tygoniowo. Tuńczyk może też u dorosłych powodować zawały seraca. Nie wsztstkie badania są potwierdzone, ale chyba lepiej uważać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Rybka nie taka zdrowa
Ech, już dawno nie ruszają mnie takie informacje
![]() 1. Marchewka, sałata kumuluje metale ciężkie. Warzywa trzeba jeść. 2. Chleb ma ulepszacze. Nie ma to jak świeże pieczywo. 3. Wynik meczu masło kontra margaryna przechyla się to na jedną, to na druga stronę. 4. Mleko krowie jest trudno przyswajalne przez organizm człowieka. Pij mleko, będziesz wielki. 5. Rybki nafaszerowane matelami ciężkimi. Ryby zawierają fosfor konieczny do prawidłowej pracy mózgu. 6. Warzywa modyfikowane genetycznie. 7. Jajka powododują wzrost poziomu choresterolu, a teraz już ponoć nie. Itd, itp ![]() A życie toczy się dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Komi napisał(a):
> Ech, już dawno nie ruszają mnie takie informacje ![]() > 1. Marchewka, sałata kumuluje metale ciężkie. Warzywa trzeba jeść. a buraki? a sałata? ![]() ![]() > 2. Chleb ma ulepszacze. Nie ma to jak świeże pieczywo. nie mówiąc o tym, że przy składowaniu zboża przerózne stworki produkują toksyny, których nie unicestwia tak niska temperatura jak ta, w której wypieka się chleb ![]() > 5. Rybki nafaszerowane matelami ciężkimi. Ryby zawierają fosfor konieczny do prawidłowej pracy mózgu. A ostatnio w Wyborczej [?] pisali o łososiach norweskich chorych na białaczkę.. > 6. Warzywa modyfikowane genetycznie. O nawozach, okresie karencji etc nie mówiąc ![]() A ja własnie piję kawę z mlekiem i sobie wyobrażam jak kawa wytrąca wapń i magnez z mojego organizmu i jak mleko powoduje spustoszenie ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
sarenka napisał(a):
> A ja własnie piję kawę z mlekiem i sobie wyobrażam jak kawa wytrąca wapń i magnez z mojego organizmu i jak mleko powoduje spustoszenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
r-e-w-e-l-a-c-j-a, bo ja w ciązy bym jadła tylko makrelkę wędzoną no i śledzie ..w ocćie.. to juz nie wiem- mam jeść, czy sobie i dziecku od pyska odjąć ?
![]() |
#6 |
Gość
|
Agentka-Ola napisał(a):
> r-e-w-e-l-a-c-j-a, bo ja w ciązy bym jadła tylko makrelkę wędzoną no i śledzie ..w ocćie.. to juz nie wiem- mam jeść, czy sobie i dziecku od pyska odjąć ? Sposrod innych takich rewelacji, to w wodzie tez te metale (a raczej ich zwiazki) sie rozpuszczaja, wedruja wiec nie tylko do rybek, ale i do marchewek, ziemniaczkow, sporo ich w grzybkach... no i w samej wodzie. Idealna dieta to ta o wiele mowiacej nazwie "0 kalorii, odmiana sucha". I poniewaz to wlasnie woda przenosi te sztaby metali ciezkich, tego typu sensacyjne doniesienia - z calym szacunkiem - nazywam wodolejstwem. Bo statystycznie wiecej ludzi ginie w wyniku wrzucenia wlaczonej suszarki do wanny pelnej wody niz przyduszonych spadajacymi z nieba olowianymi tunczykami. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Agentka-Ola napisał(a):
> r-e-w-e-l-a-c-j-a, bo ja w ciązy bym jadła tylko makrelkę wędzoną no i śledzie ..w ocćie.. to juz nie wiem- mam jeść, czy sobie i dziecku od pyska odjąć ? A słyszałaś, że kiwanie palcem w bucie powoduje zwyrodnienie stawów i nieodwracalne kalectwo? Pod żadnym pozorem kiwać nie wolno ![]() ![]() ![]() PS. Nie potrzebujesz jakiegoś podkładu albo kremu przeciw czemuśtam? ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
no dobra, dobra
![]() ![]() ![]() ![]() na marginesie dodam, ze niedawno zjadłam sałatę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Buniuś ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Gość
|
Olus
Zaczalbym sie martwic, gdybys zjadla Szpilce patere, na ktorej podala kanapki, bo wtedy mialabys do czynienia z dosc znaczna iloscia roznych metali ![]() A o co chodzi z ta Coca-Cola, ze jej nie mozesz pic? Dzidzia wychodzi amerykanska, rockandrollowa jakas? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Agentka-Ola napisał(a):
> świnia jestem, wiem, ale ta sałata mnie tak kusiła ![]() ![]() ![]() > A co miała zrobić? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
zlosliwiec napisał(a):
> Olus > Zaczalbym sie martwic, gdybys zjadla Szpilce patere, na ktorej podala kanapki, bo wtedy mialabys do czynienia z dosc znaczna iloscia roznych metali ![]() heheh Złośku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() > > A o co chodzi z ta Coca-Cola, ze jej nie mozesz pic? Dzidzia wychodzi amerykanska, rockandrollowa jakas? ![]() hihih ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() heheh ![]() ![]() ![]() > > ![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
BabciaWeatherwax napisał(a):
> Agentka-Ola napisał(a): > > świnia jestem, wiem, ale ta sałata mnie tak kusiła ![]() ![]() ![]() > > > A co miała zrobić? ![]() ![]() ![]() hehehe ![]() ![]() ![]() ![]() > > > ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Jeść! najbardziej metale ciężkie kumulują te duże, długo żyjące ryby - śledziu czy szprotu do nich nie należą. Jeść rybki, ssssssssssssssssssssssmac zna rybka, ssssssssssssssoczysta, mój ssssssssssssssssskarbie
![]() elve (która nie bez przyczyny pojawiła się na tym forum...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
No jasne, że tłuste sa niezdrowe, bo to właśnie w rybim tłuszczu magazynują się wszelkie chmikalia.
![]() Ale jeśli chodzi o samego tuńczyka, to niezdrowy jest ten kupowany ŚWIEŻY, tzn. taki filet na przykład. ![]() Jeśli chodzi o puszkowanego to można nawet w ciąży jeść spokojnie do 4-5 puszek tygodniowo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
elve napisał(a):
> elve (która nie bez przyczyny pojawiła się na tym forum...) Elve, gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Wędzonych nie jedz!!!
Nie wolno! Podczas wędzenia wytwarzają się jakieś dziwne związki, które mogą zaszkodzić płodowi!!! Tak samo z np. z salami (takim prawdziwym). A w ogóle to w ciąży najlepiej jeść dorsze, pstrągi, łososie (nie skażone!!!) i jeszcze jakies dwie, ale nie pamiętam - napiszę później. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Nie dajmy się zwariować! Jasne, że jeść!
A tak przy okazji tematu i gwoli rozweselenia polecam książkę Chmielewskiej "Dzikie białko", tudzież inne książki tej autorki. Dzidzi od razu się humor poprawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Agent się zatem cieszyć, że mu dyspensy na rybki udzielono
![]() ![]() ps. mała- jak sampoczucie, jak maluch ? ![]()
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
eeeeeeeeeee...o so chodzi , czemu Bunia sie drze i gratuluje Elve ?
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Agentka-Ola napisał(a):
> eeeeeeeeeee...o so chodzi , Cicho, bo nie wim, czy falstarta nie zrobiłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Agentka-Ola napisał(a):
> eeeeeeeeeee...o so chodzi , czemu Bunia sie drze i gratuluje Elve ? ![]() ![]() ja też, bo choć tematyka ciążowa ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
mala-czarna napisał(a):
> Wędzonych nie jedz!!! > Nie wolno! > Podczas wędzenia wytwarzają się jakieś dziwne związki, które mogą zaszkodzić płodowi!!! > Tak samo z np. z salami (takim prawdziwym). > A w ogóle to w ciąży najlepiej jeść dorsze, pstrągi, łososie (nie skażone!!!) i jeszcze jakies dwie, ale nie pamiętam - napiszę później. ![]() > ![]() no..no..no jak to ?? no podobno raz na tydzien można mała...tak mówił mój ginio ...no mnie sie teraz 5 czerwonych lampek w mózgownicy zapaliło.. ![]() ![]() ze nie wolno kofeiny, nikotyny, alkoholu, serów pleśniowych , tatara to wiem, ale ze makrelki... zycie jest ciezkie..
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
BabciaWeatherwax napisał(a):
> Cicho, bo nie wim, czy falstarta nie zrobiłam ![]() ![]() > hihi Buniek ![]() ![]() ![]() chwilowo ide po pomarańczka, zaraz wracam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Agentka-Ola napisał(a):
> no podobno raz na tydzien można mała...tak mówił mój ginio ...no mnie sie teraz 5 czerwonych lampek w mózgownicy zapaliło.. ![]() ![]() > Oluśka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. I palcem w bucie nie kiwaj pod żadnym pozorem ![]()
![]() |
#25 |
Maskotka Wizaz.pl
|
Agentka-Ola napisał(a):
> mala-czarna napisał(a): > > Wędzonych nie jedz!!! > > Nie wolno! > > Podczas wędzenia wytwarzają się jakieś dziwne związki, które mogą zaszkodzić płodowi!!! > > Tak samo z np. z salami (takim prawdziwym). > > A w ogóle to w ciąży najlepiej jeść dorsze, pstrągi, łososie (nie skażone!!!) i jeszcze jakies dwie, ale nie pamiętam - napiszę później. ![]() > > ![]() > > no..no..no jak to ?? > no podobno raz na tydzien można mała...tak mówił mój ginio ...no mnie sie teraz 5 czerwonych lampek w mózgownicy zapaliło.. ![]() ![]() > > ze nie wolno kofeiny, nikotyny, alkoholu, serów pleśniowych , tatara to wiem, ale ze makrelki... > > zycie jest ciezkie.. I czytaj więcej PIERDÓŁ !!! wędzone szkodzi, gotowane szkodzi, samżone też szkodzi. genetralnie ODDYCHANIE TEŻ szkodzi !!! bo w powietrzu sporio syfu lata. Przestańcie MOJEJ OLI robić WODĘ z mózgu !!! i same sobie również ! Dla Was to bzdurna dywagacja a ONA to potem w ŻYCIE wdraża !!! życzę Opamiętania w pędzie do IDEAŁU ZDROWIA Ti. fcurfiony.
![]() |
#26 |
Gość
|
Bokserowa!
Ale Ty sie byle ☠☠☠☠☠☠☠ka potrafisz nakrecic... Smazonego tez nie, bo cos tam... ehhh... kup sobie flaszke Coli i zagryzaj smazona markelka, przekonasz sie sama, ze miniTi wyjdzie to bardziej na zdrowie niz sraczkujaca 24h na dobe mama... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Maskotka Wizaz.pl
|
mala-czarna napisał(a):
> No jasne, że tłuste sa niezdrowe, bo to właśnie w rybim tłuszczu magazynują się wszelkie chmikalia. ![]() /.../ W tłuszczu.. magazynują ?? ciekawostka, ciekawe jak z punktu widzenia reakcji chemicznej to mogłoby wyglądać ?? Bo zawsze lubiałem chemię i pamiętam trochę tej organicznej... eeeehhh.. a w rybich oczach składuje się izotopy promieniotwórcze, a płetwy dla balastu dociąża metalami ciężkimi ?? Ti.
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
no cicho juz cicho, ide sobie bo sie na mnie drą..niepotrzebnie w ogóle pisałam...a mała czarna nie chciała zle Tygrysku, bo napisała z przestrogą , sama jest w ciązy wiec wie co mówi ..i nie krzyczcie juz na mnie ani na nią , ide zjeść tą pomarańcze ..
a ty Ti nie krzycz ![]() ![]() ![]() papa ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
zlosliwiec napisał(a):
> Bokserowa! > > Ale Ty sie byle ☠☠☠☠☠☠☠ka potrafisz nakrecic... Smazonego tez nie, bo cos tam... ehhh... kup sobie flaszke Coli i zagryzaj smazona markelka, przekonasz sie sama, ze miniTi wyjdzie to bardziej na zdrowie niz sraczkujaca 24h na dobe mama... ![]() > > ![]() ![]() Laseczki - jak tak będziecie poszerzać Oli listę produktów zakazanych to ona przestanie jeść.
![]() |
#30 |
Maskotka Wizaz.pl
|
Agentka-Ola napisał(a):
> /.../ ide zjeść tą pomarańcze .. > > a ty Ti nie krzycz ![]() ![]() ![]() > > papa ![]() Tylko uważaj na warstwę pomarańczy ułożoną poprzecznie do kierunku padania promieni słonecznych, po poprzez długotrwałe wystawienie na promieniowanie słoneczne typu UV A i UV B, może się to okazać brzemienne w skutkach dla stanu lewego nadnercza .... eeeeh
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.