|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy strona internetowa jest ok?
Hej,
Jestem od dłuższego czasu bierną czytelniczką forum. Moją pasją są paznokcie. W zasadzie praktycznie trochę pracuje w sklepie u mamy a resztę dnia robię paznokcie. Mam wiele klientek, kilka z nich podsunęło mi pomysł by bardziej się rozreklamować poprzez stronę internetową. Dla mnie to super bo mogłabym się poświecić paznokciom w 100%. Jedna z nich poleciła mi firmę <reklama>,która robiła jej stronę. Napisałam do nich odpowiedzili ze koszt strony to 500 zł, stąd moje pytanie do Was, czy to dużo czy to mało ? Z oferty wynika ze moge sama potem zarządzać stroną i dodatkowo jest dostosowana do telefonów tabletów itp. Nie wiem już sama czy to robić czy nie, suma suma sumarum to nie tak dużo, jeżeli ma mi dać wartość dodaną w postaci nowych klientek Jak to wygląda u Was macie wasze stronki ? Jeżeli tak możecie podać tak by zobaczyć jak wyglądają oraz powiedzieć ile was kosztówały Dzięki za pomoc, czekam na komentarze Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2014-10-20 o 06:22 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Czy strona internetowa jest ok?
To tanio, nawet bardzo. Sama strona NIC Ci nie da, nie nabijesz sobie na niej nowych klientek bo wazniejsze jest pozycjonowanie niż to, że jest dostosowana do tabletów
![]() Także tak, jak chcesz mieć sam szablon, to jest tanio. Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2014-10-20 o 06:22 Powód: cytat wypowiedzi z linkiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Chodzi o to żeby mieć wizytówke, tak by dotychczasowe klientki przekazywały adres dalej i tak dalej. A co to pozycjonowanie ? reklamowanie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Jak chcesz mieć stronę www to najpierw się doedukuj co i jak powinno być zrobione, co to jest pozycjonowanie etc. Na wizytówkach to nie zdziałasz za wiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Takie firmy jak wymieniłaś zarabiają na lenistwie i głupocie ludzi. Najczęściej korzystają z gotowych szablonów i zrobienie takiej strony dla klienta X zajmuje 1 osobie od 20min-1h. Jeżeli chcesz się reklamować to polecam bardziej zrobienie fanpage/profil na FB i wrzucać posty - jakby na to nie patrzeć na FB linki i polubienia rozprzestrzeniają się bardzo szybko. Poza tym nie musisz wiedzieć, co to pozycjonowanie, a edycja postów na FB będzie dla Ciebie dużo łatwiejsza. Dobrą opcją jest też prowadzenie bloga, tylko tu już trzeba trochę więcej pomysłowości i umiejętności pisania. Blogi generalnie pozycjonują się same w sobie całkiem dobrze - zawierają dużo więcej treści niż strony wizytówki i łatwiej je pozycjonować... Eh, w ogóle strony, pozycjonowanie i reklama przez strony to temat rzeka, jeśli chce się mieć efekty trzeba dużo więcej zainwestować niż 500zł. Osobiście poleciłabym ci FB, jedno ze skuteczniejszych narzędzi marketingowych - tak jak kiedyś "poczta pantoflowa"/polecenie tak teraz działa FB, tylko na większą skalę. Nie kosztuje cię to nic poza chwilą czasu, możesz wrzucać krótkie posty, lub zdjęcia pazurków swoich/klientek. Z czasem będziesz miała świetną bazę pod stworzenie strony i w momencie, gdy stwierdzisz, że FB to za mało będziesz mogła pomyśleć nad stroną. Jak masz więcej pytań to zapraszam na priv, stronami zajmuję się od około 3 lat, więc co nieco orientuje się w tym temacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.