|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ja 16, on 22.. bedzie pracowal w mojej nowej szkole..
Hej, co o tym myslicie.. jestem z nim juz prawie 5 miesiecy, miedzy nami sie dobrze układa, poza tym że czesto nie daje mi spokoju to ze jest starszy, ja sie juz z tym pogodzilam, ale ciagle mi sie wydaje ze ludzie sie na nas dziwnie patrzą. W tym roku ide do nowej szkoly, on tam bedzie pracowal w sklepiku, chce zebym mu czasem pomagała jak sie nie bedzie wyrabial.. na pewno nie da sie ukryc ze jestesmy razem, z reszta on pewnie by sie poczul urazony, gdyby zauwazyl ze cos takiego wogole chodzi mi po głowie. Boje sie tego ze ludzie z mojego wieku, ci ktorych znam, beda chamsko to komentowac, juz nie taz sie z tym spotkalam w gimnazjum.. i nie tylko. Jakoś nie daje mi to spokoju... wiem, ze jak sie kochamy, to powinnam miec wszystkich do okoła daleko w *****, no ale co poradze ze nie potrafie sie nie przejmowac tym co ludzie gadaja, zawsze sie czegos w tym doszukuje, dla tego sie pozniej zadreczam, ze moze maja racje.. no co mam zrobic..?
|
|
#2 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Ja 16, on 22.. bedzie pracowal w mojej nowej szkole..
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to lepiej mu to powiedz i nie ciągnij na siłę tego związku, bo prędzej czy później ktoś wyczai, że coś was łączy
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
A po co rozmyślać co ludzie myślą?Ludzie gadali i zawsze będą i nic nie poradzisz.Wg.mnie to też jest duża różnica jak na 16lat i 22 jeśli chodzi o wasz wiek,ale jakbyście mieli 22 i 28 to nie byłoby wyczuwalnej różnicy.Nikt nie wie jak naprawdę z wami jest,dogadaj się z nim,powiedz co Cię trapi - może razem coś zaradzicie....
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Po wieku wnioskuję, że wychodzisz właśnie z gimnazjum. Otóż w gimnazjum mogłoby to być "atrakcją". Ale w liceum... zobaczysz, koleżanki będą Ci jeszcze zazdrościć
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
jestem w podobnej sytuacji (tyle, że mój facet nie pracuje w mojej szkole) mam 16 lat, a mój TŻ 23
obecnie leci nam 4 miesiąc razem i jest cudownie. różnica wieku nie ma dla nas znaczenia i nigdy nam nie przeszkadzała, wręcz przeciwnie - cieszę się, że mam starszego faceta, że jest odpowiedzialny i dojrzały, a nie taki gówniarz jakimi zwykle bywają chłopcy w moim wieku. u mnie nigdy nie było takiej sytuacji, że ja się go wstydziłam, czy on mnie, związku nie ukrywaliśmy. nie izolujemy się od innych, przebywamy zarówno w towarzystwie moich, jak i jego znajomych. a opinia innych nas totalnie nie obchodzi, bo ludzie gadają i zawsze będą gadać. jedni będą akceptować, inni nie - takie życie. ogólnie nie spotkałam się, zeby ktoś wprost powiedział mi coś niemiłego na temat mojego starszego TŻ. wręcz przeciwnie, ale to kwestia przyzwyczajenia - na początku będzie zdziwienie, a potem to już wszyscy przywykną i beda tylko zazdroscic, że jesteś szczęsliwa (przynajmniej tak jest w moim wypadku).Dlatego zastanów się, czy jesteś gotowa na związek ze starszym facetem, bo skoro się go wstydzisz i boisz jak zareaguje na was otoczenie to chyba coś jest nie tak? |
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
miałam w klasie dziewczyny które chodziły z 27 latkami, nie było w tym nic szoukjącego, jedna nawet spotykała sie z 34latkiem (chociaż to juz przegiecie)
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
najlepsza rada jaką mogę Ci dać to taka żebyś sobie wyobraziła siebie z Tż + głupie teksty które miną jak przestaniesz na to zwracać uwagę bądź po prostu z czasem bo się znudzą ALBO Ty bez Tż....+ ludzie którzy do niczego nie są Ci potrzebni,mają swoje życie i z pewnością nie dadzą Ci miłości...bo co ich tak na prawdę obchodzisz.teraz idziesz do liceum...w ciągu tych trzech lat zobaczysz jacy ludzie są...i co jest najważniejsze w zyciu.Dużo się zmieni...A tak w ogóle ludzie jesli będą chcieli to i tak znajdą jakiś szczegół by się go czepnąć...tak już jest i im jestesmy starsi tym tego jest więcej na świecie.Ważne jest by nauczyć się to ignorować i cieszyć się z życia.Skoro układa się wam z Tż to czemu masz go zostawiać przez taką błachostkę...?!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie dzieli z tz duza roznica wzrostu ale nie jest to dla mnie zadna przeszkoda, wiec nie ma sensu sie przejmowac bo ktos spojrzy inaczej, niech patrzy moze zazdrosci uczucia ![]() Cytat:
Cytat:
Naprawde nie ma co sie przejmowac takimi znajomymi.
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam 16 a moj 21 takze podobna sytuacja i ani sie nie ukrywalismy ani glupich tekstow nie bylo
nie widze sensu ukrywania..zreszta...chyb a sie nie wstydzisz swojej milosci ? bo jak to mawiaja..milosc nie wybiera tak ?
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Nie, nie to nie tak że ja się go wstydzę.. jestem dumna z tego ze mam takiego wspanialego chlopaka tylko dla siebie, ja bym poprostu chciala uniknac przykrych komentarzy, ktore slyszalam juz nie raz pod jego adresem, ze jest staruchem itd... w mojej klasie w gimnazjum chlopcy gdy sie dowiedzieli to pierwsze o co chamsko pytali to czy "wyru***ł cie juz czy jeszcze mu nie dałas" ......
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
nieokrzesanych ludzi znajdziesz w swoim zyciu jeszcze bardzo wiele, wiec nie ma naprawde co sie przejmowac, tym bardziej ze chlopacy w takich okresie zycia zazwyczaj przechodza buntowniczy okres
![]() ja bym calkowicie olewala takie teksty i nawet nie silila sie na odp
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
no ale teraz idziesz do liceum..tam sa inne reguly niz w dziecinnym gimnazjum gdzie wszyscy mysla ze sa tak strasznie dorosli a ich "doroslosc" wychodzi wlasnie w takich sytuacjach i w obrazaniu.chlopaki jak tak mowia to zwyczajnie zazdroszcza i tyle i nie trzeba na nich zwracac uwagi bo to ich tylko nakreca. w LO raczej takich zachowan nie ma
byunajmniej za moich czasow nie bylo
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Czego Ty się boisz? Ja jestem w szkole średniej i moje koleżanki tylko rozgladają się za chlopakami (19-23), a jak któraś już takiego ksiecia zdobędzie to radocha jak nie wiem^^
Wszystko będzie dobrze, nie przejmuj się A Ci co tak gadają są poprostu zazdrośni i tyle. 22 lata i nazywają go staruchem? Ciekawe jak będą o sobie mówić gdy dami będa w tym wieku Głowa do góry
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Moja siostra ma obecnie 19 lat, a jej Tż 35
![]() Roznica wieku jest - jak dla mnie - ogromna... ale to u nas chyba rodzinne ![]() I świetnie się dogadują, już ponad rok sa razem! Ona się nie wstydzi ani nic, my też go akceptujemy, w końcu to jej wybor
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
To prawda , liceum to już zupełnie inna sprawa niż gimnazjum...Sama odczujesz tą różnicę ;] Z resztą kiedy ja byłam w liceum , akurat w mojej klasie prawie połowa dziewczyn miała starszych facetów wiek np. 24, 25, 26 lat i nikt nie docinał sobie z tego powodu.NAwet nie było takiego pomysłu...jedynie to plotkowały co tam u nich w zwiazkach słychac ;]
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
ludzie w liceum sa naprawde bardziej dorosli niz w gimnazjum. (ale nie nie mylic z pojeciem Dojrzalym) po prostu tam nie zwraca sie juz na pewne sprawy uwagi a juz na pewno na inne zwiazki. przynajmniej u mnie tak bylo
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co, anwet wiem co czujesz...
Mam 17 lat, znam się z TŻ dwa lata, on ma 23 lata... Na początku też spotykałam się z róznymi, glupimi tekstami... Nieraz słyszałam, ze on się ze mną zadaje bo mu na pewno dupy daje, ze ja jestem z nim dla spzanu - starszy, przystojny chłopak, parcujacy (czyli majacy kase0, z autem i znajomymi, ktorzy tez mieli neizle samochody (interesuja sie tuninigiem wiec rzecz jasna ze robia cos w tym kierunku z wlasnymi autkami)... To bolało... Czasem, gdy TŻ pdowozil mnei do szkoly (wtedy jeszcze gimnazjum) widzialam te spojrzenia ludzi z mojej skzoly, to mierzenie, zawiść itp... Przejmowalam się tym i nieraz wtedy rozmawialam z TŻ o tym, ze to chyba nie wypada i w ogole... Ale on mi zawsze mowil, ze liczymy sie my, a nie inni... Po zcasie ludzie przyzwyczaili się do widoku nas arzme, choc nadal zdarzayly sie glupie docinki z estrony chlopcow z mojej szkoly... Ale skonczylam gimnazjum, poszlam do liceum, poznalam wielu nowych ludzi i tam nikt nie patrzyl krzywo, ze ja taka co jak co jeszzce malolata wysiada rano z zcarnej bmy, ktora prowadzi, widac, ze starszy chlopak... Wręcz przeciwnie, nawet w kalsie są jeszcze dwie dziecwzyny, ktore sa w pdobnej sytuacji, co ja... Porozmawiaj z TŻ o tym, że bolą Cię komentarze itp... Mi mój TŻ bardzo pomógł, wspieral mnie... I bardzo się ciesze, ze ejstem z kimś starszym, bo widze, że jest odpowiedzialny, zaradny i moge na niego liczyć... A gdy patrzę na tym chłopców z mojej klasy to zcasme widzę jeszcze u nich poziom podstawówki... A poza tym czy to ważne ile on ma lat? ważne zeby kochal, szanowal, wspieral...i wtedy wszystko będzie dobrze =) 3maj się =)
|
|
#23 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I na Twoim miejscu bardziej martwiłabym się, że któryś nauczyciel może to przyczaić (bo wiadomo jacy niektórzy bywają... ), chociaż u mnie nawet z tym problemu nie ma Też mam chłopaka nieco starszego od siebie, ja mam 17 lat, a on 23.. i wiesz co Ci powiem? Dziewczyny mi zazdroszczą, i często słysze jak to one chciałyby mieć chłopaków po 20 ;D A nam już niedługo roczek minie... ![]() A skoro Twoje wątpliwości nadal nie zostały rozwiane to może powinnaś porozmawiać o tym ze swoim chłopakiem? powiedzieć jakoś delikatnie o tym, o swoim strachu itd. tylko tak, żeby go nie urazić, bo to dosyc delikatna sprawa.. jesli mu zalezy na Tobie to napewno pomoże Ci przejsc przez ten próg
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ma się co przejmować na zapas! nie będzie tak źle.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
zobaczysz, w liceum spotkasz wiele dziewczyn które mają starszych od siebie chłopaków
Inne będą zazdrościć że takiego masz... Nawet Ci trochę zazdroszczę bo będziesz się z nim częściej widzieć i będzie Cię mógł przytulić na przerwie po trudnej lekcji albo wspierać przed sprawdzianami Głowa do góry
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
w tym wieku to juz zadna dziewczyna chyb nie szuka "kolegi z klasy" a raczej "wypasionego starszego" ;D taka mentalnosc - zobaczysz jeszcvze beda ci zazdrosci, a glupie komentarze - watpie.
Takie miejsca w skzole to zazwyczaj zbiegowisko najfajniszych osob, zwlaszcza jak w srodku rpozystojniaczek ;D spokojna glowa ;D
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

, to lepiej mu to powiedz i nie ciągnij na siłę tego związku, bo prędzej czy później ktoś wyczai, że coś was łączy

A Ci co tak gadają są poprostu zazdrośni i tyle. 
21. 04.2014