|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() pies a mleko?
Mój pies ostatnio zaczął kuleć.
To znaczy, kiedy pośpi chwile i wstaje, to ma sztywne tylne łapy. Po chwili, jak to rozchodzi, jest już normalnie ale w momencie wstawania wręcz widać, ze ledwie moze na nich stać. Jakby mu ścierpły, albo miał skurcze. Psinka ma 8 lat, lekką nadwagę (ostatnio schudła. wazy 9 kg, ma 34 cm, jest skundloną wersją sznaucera miniaturki) Zastanawiam sie, czy moze to być kwestia żywienia Wepsie wypija minimum pól miski mleka dziennie, poza tym uwielbia lizac opakowania po serkach homo, jogurtach, kefirach, ktorych my tez duze ilosci jemy. Psinkama tez problemy z zatokami okołoodbytowymi. Regularnie chodzimy do weta na przeczyszczenie. Nie wiemy za bardzo co robic, czym moze byc spowodowana ta sztywnosc tylnich nóg. Moze to reumatyzm?
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pies a mleko?
nie mam pojęcia co może być twojemu pieskowi
![]() ![]() ![]() podnosze wątek edit; no i idź z pieskiem do weterynarza
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
no ba.
wet uwaza, ze jest po prostu gruba, choc wcale taka gruba nie jest. mnie sie poza tym wydaje, ze to nie kosci, tylko miesnie. jak normalnie chodzi, to ma takie luźne. A jak kuleje, to bardzo twarde miesnie ma. dlategp raczej zastanawiam sie nad tymi skurczami. ponoc na skurcze ajlepsze mleko, ale jak pies go za duzo pije, to moze ma efekt uboczny...?
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to moze lepiej żeby twoj pies pil mniej tego mleka ? albo wybierz sie do innego weterynarza jesli masz taka mozliwosc
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
zrób psu badania krwi
![]() dowiesz się, czy ma potas, wapń, magnez w porządku nie wiem, jak jest z psami, ale kotom mleka sie nie podaje, bo mleko jest pokarmem dla młodych ssaków. A wapń wypłukuje żelazo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.