|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomocy...
2 tygodnie temu kupiłam zestaw do robienia żeli na allego. Zestaw jest ok i wszystko fajnie... ale myslałam że robienie tipsów jest trochę łatwiejsze i że się sama nauczę. Robiłam pazurki sobie i siostrze ale zastanawiam się nad zrobieniem jakiegoś kursu. Wiecie może czy są kursy w Opolu jeśli tak bardzo proszę o linka lub jeśli jest któraś z Was jest z Opola i zajmuje się pazurkami czy mogłaby mi pokazać dokładnie jak się je wykonuje aby były ładne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomocy...
Zapomniałam dodać to jest mój numer gg jakby ktoś chciał się ze mną skontaktować 4917434
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dziewczyno posłuchaj dobrej rady : WYRZUĆ ten CUDNY zestaw z allegro do śmieci a jesli naprawde chcesz robic tipsy to naucz sie podstaw i na kurs marsz bo to co zrobilas swojej siostrze to-nie omieszkam nazwac tego po imieniu-KRZYWDA.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ordnung muss sein!
|
hie hie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
no co ty nie idz na kurs swietnie ci wyszly a jak bedziesz miala jakis problem to kurs mozesz sobie przeciez tez z allegro kupic....
o matko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Szczerze? Zabiłabym moja siostre jak by mi cos takiego zrobiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
KLIKA znowu udaje najmądrzejszą i się jej wydaje ,że wszystkie rozumy pozjadała....
A przecież niektorzy szkoleniowcy robią porównywalne paznokcie więc w czym problem..... ![]() A mówiąc na poważnie... Jest to przepraszam za wyrażenie, paskudne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Koszmarki pierwsza liga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Powalają koszmarem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
no powiem tak - najładniejsze nie są. Owszem bywaly gorsze
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Hmmm... Pierwsze tipsy jakie robiłam (na kursie!!!) nie były jakieś wybitne ale w porównaniu do tych to powiedziałabym że były po prostu przecudne. Popadnę w samozachwyt zaraz...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ojjj ojjj ależ koszmarki
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
aaa.
no i znowu będę miała koszmary nocne ![]() nie poakzuj nastepnych 'dziel' bo tym razem to ja juz chyba zaczne sie moczyc xD[joke] lepiej juz teraz zacznij szukac kursu, bo to co zes zrobila siostrze, jest tragiczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przedłużanie paznokci jak sama zauważyłaś tylko wydaje się łatwe ![]() ![]() ![]() Tak z ciekawości : Jak długo trzymały (tzymają ) się te paznokcie? Jak już dziewczyny wspomniały, pazurki do najlepszych nie należą (ale widziałam też o wieeeele gorsze) i uważam, że po kursie masz zadatki na to by ładnie robić pazurki, skoro bez kusu udało Ci się coś takiego zmajstrować (moje pierwsze paznokcie wyglądały podobnie -po kursie (niestety na nim nie wspomnieli nawet o linii stresu, linii włosa i krzywej C, ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ale ją pojechałyście.... dziewczyna się załamie...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Bożę...koszmar....
normalnie tragedia w jednym akcie... jak by mnie tak siostra oszpeciła to bym chyba nie była jej dłużna....
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem ciekawa jak własnie wasze pazurki wygladały pierwszy raz....nie każdy ma takie zdolności na samym poczatku... Ja zreszta tez zaczynam i nie szczyce się idalnymi pazurami... ![]() Wydaje mi się, że one po prostu są zrobione bez jakiejś minimalnej wiedzy... tylko z taką, że się nakleja tipsa i przeciąga żelem i dlatego tak wyszły... Ja na razie zrobiłam 2 łapki ale zanim wogóle się za to wziełam to czytałam duuuuuzo (oczywiscie kurs zrobię) a jak zaczynałam to rece mi się trzepały za strachu hehehe Ale ja po takich komentarzach bym wiecej nie chciala się uczyć i szkolić... bo poczatki zawsze sa niestety trudne ![]() Ale Adulka nie martw się, praktyka czyni mistrza a na razie to czytaj i szukaj informacji!!! Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Tak nieskromnie powiem, ze moje pierwsze wyglądały o niebo lepiej
![]() I własnie dlatego wysyłamy na kurs. Widac, ze dziewczyna nawet nie pofatygowała sie o to, zeby poszukac odpowiednich informacji o przedłuzaniu pazurkow. Paznokcie sa po prostu koszmarne, wiec dlaczego miałybysmy pisac ze sa ok? Sama nawet prosiła o konstrukywne uwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
aaaalez dziewuszki
![]() ![]() Adulka nie martw sie, fakt, moze i niezbyt ci sieudaly te pierwsze, ale naprawde praktyka czyni mistrza ![]() ![]() tutaj masz watek o jakis szkoleniach, mozesz smialo zapytac o kursy w opolu, jak nie, to wpisz w wyszukiwarke ("przeszukaj ten watek") np kurs opole lub cos podobnego https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...bass+cosmetics Ja ze swojej strony zycze ci powodzenia jak najbardziej, bo jeszcze niedawno sama zadawalam glupie pytania, choc wychodzilo mi nawet nawet (skromnosc hihi) ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Paznokcie się trzymają do tej pory. Zestaw jest firmy reni-nail http://www.reni-nail.shop.pl/ kupiłam zestaw tej firmy bo kilka moich koleżanek też je ma i są dobre jak na zestaw użytku domowego. Nie chcę się zajmować paznokciami zawodowo i dlatego nie wydawałam fortuny na zestaw jeśli się już nauczę to kupię pożadny. A jkeżeli chodzi o to czy ktoś by mnie nauczył robić pazurki to nie chodziło mi o darmowe zajęcia ![]() Nie załamałam się tym co piszecie bo kilku koleżankom już zrobiłam pazurki i są zadowolone, paznokcie się trzymają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Produkty do stylizacji są produktami profesjonalnymi więc nazwanie ich 'zestawem do użytku domowego' jest oksymoronem.
By nie rzec przekłamaniem. A ich jakość jest jednak fatalna. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Polak mądry po szkodzie .....
Teraz pozostaje ci tylko zrobić NAPRAWDĘ DOBRY KURS i robić pazurki siostrze za free ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Paznokcie okopne
![]()
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co, przykro mi to pisać, ale te pazurki naprawdę NIE SĄ dobre
![]() Jeszcze jedno. Jeśli robisz "pazurki" nie tylko sobie, ale i siostrze a nawet koleżankom, to nie jest to już zestaw "do użytku domowego". Nie powinnaś eksperymentować nie mając podstawowej wiedzy w tej dziedzinie. Ale o ile można pokusić się o stwierdzenie - "twoje pazury, twoja sprawa", o tyle eksperymentowanie na cudzych paznokciach - nawet za zgodą właściciela - jest nie w porządku ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Przeżyłam ostatnio szok!! Koleżanka która od 2 lat robi sobie paznokcie u innej koleżanki (także bez kursu- z tego co widziałam pazurki wychodzą jej ładne choc bardzo się łamią i dla dziewczyn którym robi to normalne ze po tygodniu brak jest 3 paznokci...) i postanowiła że nie da się jej już naciągać na te 50zł i też kupiła sobie ten zestaw z allegro 'reni'...Matko...I jeszcze mówi ja zdolna jestem to się naucze a najlepsze jest to że ma już klientki bo dziewczyny dzwonią i mówią-a za ile będziesz robić??Za 20zł. Ok to ja do Ciebie przyjde....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
no prosze was...
![]() szok normalnie... ja jestem po kursie ale nie czuje sie dosc pewnie zeby robic komus paznokcie wiec jade jeszcze na doszkolenie.. w zyciu bym nie zrobila kolezance czy komu kolwiek paznokci nie wiedzac w 100% ze krzywdy komus nie zrobie.. a po zelikach z allegro i po kursie z CD "krzywda" to chyba jest gwarantowana ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.