|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co sądzicie?
Drogie Wizażanki
![]() Mam 157cm wzrostu i ważę około 50 kg. Chciałabym schudnąć do 47 i mam pytanie, czy uda mi się to zrobić jeżeli wyelimnuje słodycze, fast-foody, chipsy i tym podobne rzeczy? No i oczywiście przy odpowiednich ćwiczeniach. Chodzi mi po prostu o to, czy żeby schudnąć 3 kg, musze przechodzić na jakąś konkretną dietę czy wystarczy żebym ograniczyła to niezdrowe i tuczące jedzenie? Mam drugie pytanie, czy też macie coś takiego, że w ciągu dnia wasza waga waha się nawet do kilograma? To znaczy, wiadomo, że rano ważymy inaczej, a wieczorem po zjedzeniu dużej ilości jedzenia też inaczej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co sądzicie?
Ograniczenia i lekkie ćwiczenia powinny wystarczyć. A wahania są normalne.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam podobne wymiary do Ciebie. Sama miałam swego czasu problem z wagą - była za wysoka, co u mnie dziwne, bo zawsze byłam chudzielcem. Ważylam sporo jak na nasz wzrost - schudłam ponad 10 kg stosując dietę Dukana. Mozesz o niej poczytac na forum. Jednak myślę,że w celu zrzucenia 3 kg nie jest konieczne stosowanie diety. Chociaz, podczas I fazy omawianej diety można schudnąć takie 3 kg nawet w 7 dni. Ale wiesz, jak potem znów "rzucisz" się na normalne jedzenie, to kilogramy mogą wrócić z dodatkowym bonusem ![]() Mam w sumie identyczną sytuację jak ty teraz ![]() ![]() Tak planowałam,ale obecnie mi nie idzie- jestem w trakcie fazy ataku na słodycze i węglowodany. Ale ok, bo odbiegam od tematu. Reasumując: myślę,że Twój plan jest dobry i to na dłuższą metę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do ćwiczeń, to mnie akurat nie sprawiają problemu, bo bardzo lubię ![]() Chciałabym schudnąć te trzy kilo nie w jakimś piorunującym tempie, ale żebym widziała jakiekolwiek efekty. Bo ćwiczę, ćwiczę, a tu nawet kilogram nie spadnie i powiem szczerze, że raczej nie motywuje to do dalszego działania, jak się nie widzi żadnych efektów ![]() Co do słodyczy to jakbym siebie czytała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak ważyłam duuuużo za dużo to z płaczem, ale nie jadłam czekolady. Nawet siedziałam przy tym, jak mój TŻ jadł pizze i nie dotknęłam jej!. Teraz, jak już schudłam sporo to wiadomo,że motywacja trochę spadła no i też prawdą jest,że mam dość ścisłej diety.. jak patrze na serek wiejski, jajka, chude białe mięso to naprawdę mi się robi niedobrze ![]() I mam tak jak Ty, tyle ,że ja jestem leniem i nie ćwicze. Ale to ostatnie 3 kg cholera jak się uczepiło tak nie chce spaść w dół. A co do wagi- sorki,że nie odp - powiem Ci,że ja to czasem miałam tak,że były prawie 2 kg różnicy rano a wieczorem. Także myślę,że tak bywa. Tak poprostu jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No wiadomo, że jak jest motywacja, to o wiele prościej. Teraz mam motywacje i mam nadzieję, że tym razem mi się uda. Mam nadzieję, że to wystarczy i zobaczę jakieś efekty w najbliższym czasie
![]() A Ty ile masz dokładnie wzrostu? Tak to właśnie jest, jak sie jest niskim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niewiem, ile mam konkretnie - coś ok. 155. Masz rację, u niskich osób to od razu widac. Ja kiedyś byłam wysuszonym chudzielcem, w pewnym momencie ważyłam 38 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Noo, 38 to faktycznie strasznie mało. Sądzę, że 47 kg to odpowiednia waga
![]() A co sądzisz o batonikach Fitness, Lu Go i ogólnie takich zbożowych? Z racji na naszą słabość do słodyczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz,jeśli chodzi o te fitness, to ratowałam się nimi, jak byłam na Dukanie i niechciało mi się przyrządzać dozwolonych, Dukanowych deserów. No i pomimo tego schudłam 8kg w miesiąc. Wiadomo, nie obżerałam się nimi i napewno nie jadłam ich na noc (teraz to mam właśnie takie nocne ataki i rzucam się na słodycze ![]() ![]() Co do ciasteczek LU - uwielbiam je ![]() ![]() ![]() ![]() Ale one mają dużo węgli,także teoretycznie nie bardzo. No,ale ja juz teraz mniej się przejmuję - chociaż staram się kontrolować. (Nocne ataki mam jednak nasilone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No to mnie załamałaś powiem szczerze, bo sądziłam, że chociaż te fitness i lu go mogę sobie jeść bez wyrzutów sumienia, a tu sie okazuje, że jednak nie. No właśnie ja tak samo, przez cały dzień się czymś zajmę, a wieczorem gorzej się opanować. Ale staram się jakoś
![]() A np takie jogobelle czy inne jogurty można zjeść wieczorem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
wiesz, no ja jadłam te fitness i schudłam mimo to.
Jest sporo przepisów na smaczne, Dukanowe deserki ,które sa dozwolone ![]() ![]() Chociaz myślę,że przy naszym celu (ok.3kg) nie ma co przesadzać. Ale opychać się też nie dobrze.. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- co do jogobelli to Dukan (piszę tak ciągle o nim,bo na jego diecie się znam - stosowałam) dopuszcza 1 dziennie (wersja light) jeśli waga idzie w dół ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.