Perfumy a samoopalacz - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-21, 16:28   #1
vril
Zakorzenienie

Perfumy a samoopalacz

Witam wszystkie perfumowe dusze
Mam problem, szukalam na forum ale nie znalazlam odpowiedzi.
Czy skora po zastosowaniu samoopalacza moze zmienic odbior perfum? Oczywiscie mowie tu o sytuacji gdy "samoopalona" jestem juz ktorys dzien po i nie mam na sobie warstwy samoopalacza ani zadnego innego balsamu i skora sama w sobie nie wydziela zapachu, tak zeby zafalszowac nalozone perfumy.
Pytam o to, bo dzis wpadlam w czarna rozpacz po zaaplikowaniu ulubionego zielaka Les Belles Niny Ricci. Zawsze bylo cudownie swiezo, a dzis wyszly z tego jakiech chore kocie siki, no koszmar! Az sie przestraszylam, ze butelka zostawiona na wierzchu (zapomnialam wsadzic do lodowki na ten upal, oczywiscie nie stala na sloncu tylko schowana w cieniu) przez te kilka dni skisila zawartosc ale sprobowalam jeszcze dwie miniaturki tego zapachu w dwoch wersjach jakie mam (matowy i przezroczysty flakon) i efekt jest dokladnie ten sam. Nie wierze, ze w ciagu 2-3 dni popsuly mi sie wszystkie na raz. Poza tym zapach z butelki jest w porzadku, wiec co jest grane? Juz lapie schizy, ze to ja mam cos z nosem dzisiaj przez ten upal ale zeby do tego stopnia ulubione perfumy zmienily osobowosc na mojej skorze to mi sie wierzyc nie chce.
Moze ktos mi wyjasnic zjawisko? Bede teraz zdrapywac przez pare dni "opalenizne" zeby sprawdzic zapach na "golej" skorze ale niech mnie ktos pocieszy do szlabana - nie zuzylam nawet polowy 100-tki
Z gory dzieki za odzew.
vril jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-21, 19:27   #2
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up
Dot.: Perfumy a samoopalacz

Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość
Witam wszystkie perfumowe dusze
Mam problem, szukalam na forum ale nie znalazlam odpowiedzi.
Czy skora po zastosowaniu samoopalacza moze zmienic odbior perfum? Oczywiscie mowie tu o sytuacji gdy "samoopalona" jestem juz ktorys dzien po i nie mam na sobie warstwy samoopalacza ani zadnego innego balsamu i skora sama w sobie nie wydziela zapachu, tak zeby zafalszowac nalozone perfumy.
Pytam o to, bo dzis wpadlam w czarna rozpacz po zaaplikowaniu ulubionego zielaka Les Belles Niny Ricci. Zawsze bylo cudownie swiezo, a dzis wyszly z tego jakiech chore kocie siki, no koszmar! Az sie przestraszylam, ze butelka zostawiona na wierzchu (zapomnialam wsadzic do lodowki na ten upal, oczywiscie nie stala na sloncu tylko schowana w cieniu) przez te kilka dni skisila zawartosc ale sprobowalam jeszcze dwie miniaturki tego zapachu w dwoch wersjach jakie mam (matowy i przezroczysty flakon) i efekt jest dokladnie ten sam. Nie wierze, ze w ciagu 2-3 dni popsuly mi sie wszystkie na raz. Poza tym zapach z butelki jest w porzadku, wiec co jest grane? Juz lapie schizy, ze to ja mam cos z nosem dzisiaj przez ten upal ale zeby do tego stopnia ulubione perfumy zmienily osobowosc na mojej skorze to mi sie wierzyc nie chce.
Moze ktos mi wyjasnic zjawisko? Bede teraz zdrapywac przez pare dni "opalenizne" zeby sprawdzic zapach na "golej" skorze ale niech mnie ktos pocieszy do szlabana - nie zuzylam nawet polowy 100-tki
Z gory dzieki za odzew.
Myślę,że zapach potraktowanej samoopalaczem skóry może zmieniać troszkę perfumy-to całkiem prawdopodobne.Inne możliwość jest taka,że albo zmienił się sposób w jaki pomidorki rozwijają się na tobie albo z jekiegoś powodu inaczej je odbierasz dziś.Raczerj nie możliwe,żeby się tak nagle zepsuły.
BTW,nie wiem czy dobrze mówię ale wkładanie perfum do lodówki chyba nie im nie służy(zbyt duża zmiana temperatury),ale poprawcie mnie dziewczyny jeżeli się mylę
Stary 2007-06-21, 21:33   #3
rachela
Zakorzenienie

Każda gwałtowna zmiana temperatury nie słuzy perfumom - ani upał, ani mróz.

Co do zmiany - bardzo możliwe, że samoopalacz zmienił zapach perfum.
W końcu jakieś substancje chemiczne, powodujące brązowienie, pozostają na skórze, więc mogą wchodzić w interakcje z perfumami. Możliwe, że do tego dołożyły się zmiany hormonalne (kobiecy cykl to praktycznie same wzloty i upadki ), a także dość wysoka temperatura (pot, słońce).

Mam nadzieję, że trochę pocieszyłam.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-22, 10:11   #4
vril
Zakorzenienie

Burn, Rachela troche Dziekuje za odzew.
Dzis dalej zielak nie pachnie jak zielak tylko...
Co do lodowki - jezeli perfumy leza tam na stale (wyjmowane tylko do zaaplikowania na siebie i od razu chowane z powrotem), w szczelnych plastikowych pojemnikach, schowane razem w osobnym pojemniku na samym dole chlodziarki (tam gdzie zazwyczaj przechowuje sie warzywa) to chyba powinno byc dobrze? Zmiany temperatur to poszczegolne flakony odczuwaja raz na jakis czas przez minute, wiec...
Stary 2007-06-22, 12:50   #5
rachela
Zakorzenienie

Nooo, odważna jesteś - jakbym aplikowała na siebie takie lodówkowe perfumy... Brrr, piski i gęsia skórka gotowe

Jeżeli siedzą tam cały czas, to rzeczywiście nie są narażone na zmiany temperatur - tylko wydaje mi się, że zapach może być nieco słabszy na początku, bo trochę niedogrzany - wiadomo, że to właśnie pod wpływem ciepła (skóry) zapachy ożywają i rozkwitają

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-22, 13:09   #6
giancarla
Raczkowanie

Ja też trzymam perfumy w lodówce... Uwielbiam takie zimne flakony
giancarla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-22, 15:20   #7
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez giancarla Pokaż wiadomość
Ja też trzymam perfumy w lodówce... Uwielbiam takie zimne flakony
Jeżeli stoją tam cały czas to chyba powinny być ok
Swoją drogą w lecie przyjemnie pewnie się psiknąć takim lodowatym dla ochłodzenia.Procblem polega na tym,ze ja gdybym wpakowała moje flakony do lodówki to zajęłyby pewnie całą półkę więc odpada

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 18:06   #8
eldl
Raczkowanie

Już sobie wyobrażam TŻ jak otwiera lodówkę a tam zamiast golonki cała lodówka perfum
eldl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-22, 21:58   #9
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eldl Pokaż wiadomość
Już sobie wyobrażam TŻ jak otwiera lodówkę a tam zamiast golonki cała lodówka perfum
Ciekawe jaką miałby minę ?
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-22, 23:38   #10
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SpanishMyszka Pokaż wiadomość
Ciekawe jaką miałby minę ?
u mnie pomyśleliby że zwariowałam
Stary 2007-06-23, 11:09   #11
vril
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Nooo, odważna jesteś - jakbym aplikowała na siebie takie lodówkowe perfumy... Brrr, piski i gęsia skórka gotowe

Jeżeli siedzą tam cały czas, to rzeczywiście nie są narażone na zmiany temperatur - tylko wydaje mi się, że zapach może być nieco słabszy na początku, bo trochę niedogrzany - wiadomo, że to właśnie pod wpływem ciepła (skóry) zapachy ożywają i rozkwitają
Lubie chlod, jestem listopadowa dziewczyna (nie mylic z kroliczkiem). Zwlaszcza teraz na te upaly siegnac po taka lodowa butelke - wyobraz sobie jak dziala w taki upal wyciagniety z lodowki Dalistyle
Nie jest tak zle z upchaniem cieklego majatku, bo siedze w miniaturkach. Zajmuje tylko jedna, cala skrzynke na warzywa Trzymam w niej plastikowe pojemniki, a w srodku kilka... dziesiat miniaturek Mam tylko dwie 100-tki - zielaka Les Belles wlasnie i Nine (ja mam slabosc do tej marki).
Zielak wciaz czyms dziwnym mi zalatuje ale jest juz lepiej - opalenizna sie powoli zmywa. Chyba rzeczywiscie DHA negatywnie wplywa u mnie na odbior zapachu (jakby samo w sobie nie bylo wystarczajaca kara za uzywanie samoopalacza).
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości