|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Tapetaaaaaa
Hej dziewczyny!
Czy można po opalaniu twarzy na następny dzień zrobić sobie tapetkę? ![]() Nie będzie żadnych problemów...? ![]() Pozdro ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tapetaaaaaa
Skoro się opalisz to po co Ci puder na twarz?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tapety nie powinno sie robic w zadnym wypadku, bez wyjatkow, nawet po opalaniu.... co najwyzej lekki makijaz;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
wyjątkowo tapetę w kwiatki można zrobić...
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja tu się ciesze kiedy mam jak najmniej "tapety" chociaż to się w ogóle nie zdarza... a Tu takie pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym, po co chcesz robic tapete?? opalona buzka o wiele ladniej wyglada bez niczego!! moze z odrobinka bronzera na poliki zeby ladnie podkreslil opalenizne.. ![]() no ale odpowiadajac na Twoje pytanie: mozna i nic sie nie stanie
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Tzn źle sie wyrazilam. Chodzilo mi tylko o fluid a nie o tony kosmetyków kolorowych.
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
nie powinno byc, ale to zalezy od tego jak intensywna bedzie Twoja opalenizna.. ale jesli bedziesz sie opalala z glowa i sie nie "spalisz" to nie bedzie mozliwosci podraznien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie powinno być problemu, nie wiem jak reagujesz na opalanie ale delikatny, nie zatykajacy porów skóry podkład, koniecznie z faktorem przeciwsłonecznym może nawet pomóc bo będzie chronił twoją twarz przed nadmierną ilością słońca po plaży. Ja tak robię od kilku lat i nigdy nie widziałam u siebie negatywnych efektów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
![]() odpowiadając na pytanie - można, tylko po co? ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
widzę, że dziewczyny tutaj są przeciwniczkami malowania się. A otóż moje drogie wszelkie fluidy, o ile lekkie, nie są wcale takie złe dla skóry. A poprawiają jej koloryt, skóra staje się gładsza i nawilżona. Dodatkowo wiele fluidów posiadania filtry UV dzięki czemu chronimy skórę przed dalszym opalaniem się (choć oczywiście można na twarz zastosować złykły krem w takowtm filtrem).
Jeśli mam opaloną buzię, zazwyczaj maznę dermacolem albo jakimś korektorem cienie pod oczami, calosc lekko prtzypudruje i już. Każdy robi to co lubi. Nie słyszałam, że nakładając na twarz fluid miało sie podrażnic opalona skórę, ale specjalistką nie jestem. pozdrawiam ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
O jejku przecież nie wystarczy się opalić żeby zniknęły np. popękane naczynka lub wypryski więc nie rozumiem wielkiego zdziwienia tym pytaniem
![]() Tapeta to faktycznie niezbyt trafne określenie, ale w to nie wnikam. A co do pytania oczywiście, że można no chyba że twarz jest mocno podrażniona przez promienie słoneczne wtedy nie warto ładować na nią czegokolwiek poza czymś łagodzącym. W przypadku bezpiecznego opalania polecam wszelkie podklady nawilżające, odradzam te matujące i mocno kryjące bo mogą "przesuszyć" skórę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja za czasów, kiedy jeszzce używałam ,,tapetę "
![]() Na szczescie już nie jestem ,,tapeciarą" ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Myślę, że tu chodziło o same określenie "tapeta", które się kojarzy z wiadomo jakimi ilościami (oraz jakością) kosmetyków
![]() Myślę, że jeśli się bardzo nie spieczesz, to nie ma przeszkód, by nałożyć fluid. Jak buzia będzie Cię piekła, to chyba sama rozumiesz, że lepiej odpuścić
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.