|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak zadbać o włosy podczas zapuszczania ? ( facet )
Witam
![]() Od razu przechodzę do rzeczy. Postanowiłem sobie zapuścić włosy, wiedziałem, że to nie będzie takie łatwe jak się wydaje .I tak leci już sobie kolejny miesiąc bez wizyty u fryzjera ( czasami mam już naprawdę chęć się do niego wybrać ), ale zauważyłem, że coraz większą szopę mam na głowie. Taki chaos ![]() I nasuwa mi się pytanie, jak mam je układać, aby to jakoś wyglądało ? i czym ? krem, wosk, żel ? I drugie pytanko mam, czy to nie przeszkadza, że włosy na górze są dłuższe niż boki ? Wcześniej miałem, takiego pół irokeza. I różnica długości między górą a bokami wynosi gdzieś tak z 5 cm.... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak zadbać o włosy podczas zapuszczania ? ( facet )
Ale o jakie zapuszczanie ci chodzi? 5 cm czy 50?
Bo zapuszczanie włosów to mi się kojarzy z takimi o tyłka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Jak się puszą i ogólnie jest problem z ułożeniem, to trzeba by je jakoś wzmocnić i wygładzić :P Jak włosy są już dość długie, to nie wiem czy żel byłby dobrym pomysłem. Przy hodowaniu włosów, niezależnie od płci, trzeba po prostu o nie dbać. Jak włosy są dłuższe, to po prostu widać słabą kondycję włosów. Warto sobie robić różne wcierki do włosów po umyciu przykładowo (na mokrych). Ogólnie skrzyp i inne suplementy naturalne również działają pozytywnie przy zapuszczaniu włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wiem, ze to moze dziwne zabrzmiec, ale dziala: nie myj wlosow codziennie, szybciej urosna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma czegoś takiego jak optymalna częstotliwość mycia włosów. Włosy myje się wtedy, kiedy tego wymagają. Jak zaczynają być przetłuszczone, to się je myje, a nie chodzi z tłustymi włosami przed kilka kolejnych dni. Tzw. "przetrzymywanie" włosów do niczego dobrego nie prowadzi, bo nadmiar łoju sprzyja namnażaniu się grzybów i różnych drobnoustrojów na skórze głowy oraz osłabianiu mieszków włosowych. Nie mówiąc już o walorach estetycznych. A długość włosów nie ma nic do częstotliwości mycia, bo to skóra głowy nam się przetłuszcza, a nie włosy na długości. Wysuszanie bądź nie włosów nie wpływa w żaden sposób na szybkość ich rośnięcia. Skąd ten pomysł w ogóle... Chyba że włosy są tak suche, że się kruszą, to faktycznie można nie zauważyć przyrostu, ale włosy ciągle rosną tak samo. Cytat:
I nie ma czegoś takiego jak grzebień do włosów kręconych. Jest po prostu grzebień z szerokim rozstawem zębów, którego często używają dziewczyny z kręconymi włosami, ale nie jest on typowo dla nich przeznaczony, więc pani w sklepie na takie hasło najpewniej po prostu dziwnie się spojrzy i powie "niestety nie mamy" Co do pierwszego postu - wydaje mi się, że przy męskich fryzurach kremy i pasty do włosów sprawdzają się najlepiej, tylko trzeba uważać z ich ilością - wziąć niedużo, dokładnie rozsmarować w dłoniach (tak żeby była na nich tylko cieniutka warstwa kosmetyku) i dopiero nakładać. A jeśli chodzi o różnicę długości - ja bym poszła na Twoim miejscu do fryzjera, żeby nadał fryzurze jakiś kształt, bo moja wyobraźnia podpowiada mi, że odrośnięty przez kilka miesięcy pół irokez nie wygląda ciekawie i z biegiem czasu pewnie nie będzie lepiej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli miałabym wybierać między myciem włosów raz w tygodniu a ich zapuszczaniem, zdecydowanie wolałabym ogolić się na łyso ![]() Wiesz, 30 lat temu uznawano za skuteczną i bezpieczną metodę antykoncepcji podawanie kobietom gigantycznych dawek hormonów, które rujnowały ich organizmy... powracając więc do tematu włosów, pozostaje mi wierzyć, że medycyna i kosmetologia poszły do przodu na przestrzeni ostatnich 30 lat ![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
W takich wątkach śmieszy mnie najbardziej to, że jeśli takie pytanie zadaje kobieta, to wątek się zamyka, a autorkę kieruje do gotowej dyskusji na odpowiedni temat. W wątku faceta natomiast, będzie się toczyć poważna dyskusja, dostanie porady itp, chociaż jego problem był już poruszany milion razy w innych wątkach.
Dlatego rada jest jedna: są już wątki na temat zapuszczania włosów. Wystarczy je znaleźć i przeczytać. |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;53363692]W takich wątkach śmieszy mnie najbardziej to, że jeśli takie pytanie zadaje kobieta, to wątek się zamyka, a autorkę kieruje do gotowej dyskusji na odpowiedni temat. W wątku faceta natomiast, będzie się toczyć poważna dyskusja, dostanie porady itp, chociaż jego problem był już poruszany milion razy w innych wątkach.
Dlatego rada jest jedna: są już wątki na temat zapuszczania włosów. Wystarczy je znaleźć i przeczytać.[/QUOTE] Więc zamykam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.