|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
odstraszacz na kotka
potrzebuję porady... moja Fela to żywe srebro, a ja mam nerwy zszarpane od ciągłego zbierania jej z choinki, kwiatków, komody, półek.... poradźcie, jaki jest SKUTECZNY odstraszacz, żebym mogła wreszcie POSIEDZIEC w jednym miejscu, nie ganiac za moją rozrabiaką. A może znacie jakieś sprawdzone, "domowe" sposoby na zbyt żwawe kocisko?? Fela ma 5,5 miesiąca..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: odstraszacz na kotka
poroskladane pokrojone cytrusy niektóre koty odstraszaja
lub można kupić gotowe odstraszacze dla kotów do użytku wew. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wypróbuj spryskiwacz z wodą . Za każdym razem gdy kotek atakuje choinkę potraktuj go wodą. A że koty raczej do zwierząt wodnych nie należą powinno pomóc.
Poza tym twoja Fela jest jeszcze kocim dzieckiem więc potrzebuje się wyszaleć. A wszystko co nowe kota interesuje , ona ciągle bada swoje terytorium i sprawdza co jej wolno. W przypadku mojej kotki woda się sprawdza do tej pory , pamiętaj tylko żeby kota karcić w momencie gdy "kusi" a nie później bo nie będzie wiedzieć o co się rozchodzi. Głaski dla kici ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Też chętnie wypróbuję w jaki sposób odstraszyć mojego 'diabła' od choinki. Całe szczęście ze do tej pory zawsze w pobliżu był ktoś kto zdążył ją złapać jak się przewracała.
![]() W przypadku mojego kota, pryskanie wodą raczej nie pomoże, bo ona uwielbia wodę. Wskakuje mi często do wanny kiedy się kąpię, albo do zlewu jak mama myje naczynia. Oj, trzeba z nią bardzo uważać. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
oj na moją kocicę żadne sposoby nie działają...psikanie wodą, krzyczenie, syczenie na nią, parskanie i inne odgłosy...po prostu nie działają i tyle. Wody się nie boi, sama włazi pod prysznic najlepiej razem z nami. A mało tego ostatnio zrobiła się bezczelna i do to tego stopnia że zganiam ją z blatu kuchennego, odwrócę się a ona już tam jest znowu
![]() ![]() aha choinka stała u nas tydzień i ani dnia dłużej. Kot uwił sobie w niej gniazdko a że na choince były i orzeszki i pierniczki to było tyle rzeczy do zabawy...po kilku upadkach choinki postanowiłam ją złożyć.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-01-05 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
powiem szczerze że na moje koty woda (same wchodzą pod kran/prysznic) nie działa, cytrusy też nie
![]() ![]() W kwestii choinki najlepszy sposób to ... przywiązać ją do czegoś aby sie nie wywaliła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
na moje nic nie działa, więc kupiłam nowe szafy i szafki i nie ma NIC na wierzchu,
ograniczył je też piękny wielki drapak na którym śpią i wyprawiają cuda ![]() ale nadal jak coś leży to bach, komórki nasze ciągle są w 3 kawałkach, talerze, kubki też trzeba pilnować, kochają ściągać w nocy gwizdek z czajnika i się nim tłuką po kafelkach. Nie mam problemów z kwiatami bo potłukły wszystkie doniczki ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
no, woda nie działa....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Moja kicia nie cierpiała zapachu skórek z pomarańczy. To był jej pogromca.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja niestety przegrałam walkę z kociakami
![]() Jedyne co może tobie pomóc to zakupić "mysz na patyku" taką zabawkę i porządnie zmęczyć małą ![]() ![]() ![]() A oprócz zabawy to można jeszcze jej sprezentować drugiego kociaka, zajmą się same sobą, lepiej się wychowają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Moim przeszła głupawa po wykastrowaniu. Wszystkie brane dorosłe z krzaków a jak dzieci
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lub .... z miau.pl ktos napisał, że Vanish do dywanów tez świetnie się do tego nadaje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
taki urok posiadania kota, zwłaszcza młodego. zestarzeje sie to się uspokoi
![]() może warto pomyśleć o towarzyszu dla niego. kotki bawią się razem i mniej niszczą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Vanisz, domestos, nic nie pomagało. inne specyfiki z zoologicznego też nie. Szkoda, nie wiedziałam o tych preparatach ale teraz nie ma to już większego znaczenia
![]() ![]() ![]() ![]() Jak chodzi o towarzysza, to gonitwy, ktore nadal urządzają, źle wpływają na nasz stan posiadania. ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-01-06 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
i jeszcze jednen "problem". Kizior "ciumka" sobie koniec ogonka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dottta Czas edycji: 2010-01-08 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
no, bez przesady, Fela nie jest moim pierwszym zwierzątkiem, i nie jest też moim pierwszym kotem, więc nie mam w stosunku do niej samej żadnych wymagań, bo jest zwierzątkiem, a na dodatek kotem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=bzyczka1;16263423]oj na moją kocicę żadne sposoby nie działają...psikanie wodą, krzyczenie, syczenie na nią, parskanie i inne odgłosy...po prostu nie działają i tyle. Wody się nie boi, sama włazi pod prysznic najlepiej razem z nami. A mało tego ostatnio zrobiła się bezczelna i do to tego stopnia że zganiam ją z blatu kuchennego, odwrócę się a ona już tam jest znowu
![]() Mój Maciuś jest dokładnie taki sam. Zostawisz go na chwilę samego w kuchni to albo siedzi w zlewie albo na lodówce i udaje że śpi. Gdy pozostawisz coś do jedzenia, wykorzysta chwilę nieuwagi i już ucieka ze zdobyczą do pokoju ![]()
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-01-08 o 19:57 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
czy to ten przystojniak z avatarka??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A moją choinka już w ogóle nie interesi. Raz wlazła to ją siłą ściągnęłam, a ona znów, a jak sobie dałam spokój, to koniec wycieczek. Czasami od niechcenia tylko pacnie łapką
![]() W ogóle wet mi powiedział, ze większość kociaków psoci z nudy, dobrze wiedzą, ze oberwą, ale chcą by na nie zwrócić uwagę. Tak więc jak tylko widzę, ze Niutka coś psoci rzucam jej kauczukową piłeczkę, biegania jest co nie miara, ba nawet się nauczyła i przynosi, zeby jej rzucić jeszcze raz ![]() A jak już bardzo wariuje to zamykam ją na 5 minut w łazience i jest spokój. Choć szafki przy niej nie da się otworzyć, bo zaraz jest w środku. Ile razy ją chodzę i szukam, a ona zamknięta w szafce siedzi, bo nawet nie zauważyłam kiedy wlazła. No i moja nie cierpi pomarańczy. Krzywi się i prycha, z dala packa łapą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Reagowanie na wołanie przydało sie też jak jeden łobuz zwiał mojemu tż z domu i zgubił się na osiedlu - co prawda się go naszukałam ale jak mnie usłyszał to się pokazał ze swojej "kryjówki" i czekał aż go zabiorę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Mother of Cat
|
Na mojego kota działała woda. Ale był reformowalny.
Dzikus ze stodoły, uratowaliśmy go przed utopieniem ![]() ![]() ![]() Choinka? Pierwsze jego święta z choinką, wyglądały tak, że obejmował ją łapami i zedrzeć się kota z niej nie dało ![]() Urocze kociątko. Teraz wielka krowa waży chyba 6 kg, jest ogromny (wysoki i długi, bardziej jak żbik, niż kot ![]() Nauczyłam go też aportować ![]() ![]() Z cytrusami, papryką - nie działa. Najlepiej psiknąć jakimś dezodorantem w aerozolu, jakieś 2 metry od kota - mruży oczy i ucieka. ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ja mom kotka, który ma troche ponad pół roku. Stwierdziliśmy, że kot ma Adhd, wszędzie go pełno, skacze na kwiatki, bombki an choince itp... Teraz zwiesiliśmy mu na haczyku od hustawki gumke na której przywiązany jest mały misiek, kot jest troche spokojniejszy, bo wyszaleje sie skacząc na miska. On wszystkiego chce spróbować i powąchać, zapach octu i alkoholu i zmywacza do paznokcie go odstrasza.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=iloneczka1;16282792]Vanisz, domestos, nic nie pomagało. inne specyfiki z zoologicznego też nie. Szkoda, nie wiedziałam o tych preparatach ale teraz nie ma to już większego znaczenia
![]() ![]() ![]() ![]() Jakbyście mieli problem z "zanieszczyszczeniami " po kotach spróbujcie 8in1 spray Stain&Odour Remover. Jest na prawdę genialny - usuwa nawet plamy, które są od lat. Należy tylko pamiętać aby po spryskaniu miejsca, przetrzeć je czystą szmatką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Podbijam
![]() Małe kotki zachowują się jakby miały ADHD ![]() No i jak powiedziały koleżanki wyżej na każdego kota *działają* inne zapachy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja mam problem na mojej działce, gdyż jakoś na wiosnę zadomowiły się na niej dzikie koty...to, że tam przebywają jeszcze bym zniosła, ale mam oczko wodne z rybkami, w których te koty zasmakowały...na działce jesteśmy w sumie tylko w weekendy i nie mam jak tego dopilnować teraz, a czytałam w internecie o odstraszaczach na koty i psy, które emitują ultradźwięki, czy może zadziałać?...pomóżcie, bardzo chce się ich pozbyć z działki (od razu zaznaczam, że nie interesują mnie żadne trutki)...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.