|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Redermic LRP czy Eluage Avene?
Drogie Biochemiczki! Pytanie takie jak tytule - który wybrać: Eluage czy Redermic? Uwielbiam apteczne kremy przeciwzmarszczkowe. Chcę odpocząc od Jabu'she, Diacnealu nie używam latem.
Sandijo, Alchemiczko, L_V i inne Biochemiczki, pomóżcie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Redermic LRP czy Eluage Avene?
Cytat:
redetric natomiast - wit c i kw. hialuronowy mozesz stosowac i na noc i na dzien, pod filtr. redermic zawiera troche silikonu, co sprawia ze filtr sie szybciej wchłania. Niestety, druga strona medalu to taka, ze Ci, ktorzy sa wrazliwi na silkon moga mie cpozapychane pory. Ja zuzuzylam juz 30ml redermica w probkach i nic zlego mi si enie przytrafilo. od siebie polecilabym Redermic, bo jelsi uzywac kremu z retinaldehydem, to juz niech tam bedzie jakas silidna porcja tego skladnika, czyli Diacneal, ale jak juz wiemy, Diacneal nie na lato. Elouage nawet nie sprobuje, a szkoda, ale to ze wzgledu na kapryle w skladzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci L_V za rzetelną, wyczerpującą odpowiedź. Wiedza Twoja i innych "Biochemiczek" robi na mnie zawsze wielkie wrażenie
![]() Skoro Eluage ma w składzie retinoidy (podobnie jak Diacneal) to na pewno nie kupię go latem. A zimą wolę stary, sprawdzony Diacneal - po co ryzykować, skoro Diacneal sprawdza się znakomicie. Silikony mnie nie uczulają i nie zapychają, z tego co widzę. Jaką konsystencję ma Redermic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Eluage to typowy przykład nabijania klientów w butelkę
![]() Ma tyle samo retinaldehydu co Diroseal, 2 razy mniej niż Diacneal (!), a jest najdroższy. A dlaczego? Bo jest adresowany do "starszych" kobietek, więc i cena musi być inna niż "nastolatkowy" w zalożeniu Diacneal. Redermic czy Active C swietnie nadają się pod filtry, tym bardziej, że intesyfikują ich dzialanie. Ale Ty ich nie uzywasz, zatem bez róznicy ![]() Beliczku, jeżeli tak jak mówisz silikony Ci nie szkodzą, to zaopatrz się w Redermic - ma śliską, szybko wchłaniającą się konsystencję, jest miły, buzia jest po nim promienna, koloryt rozświetlony a kw. hialurynowy nawilża. Natomiast możesz być rozczarowania działaniem - Jabu'she to chyba najlepiej działające kremy przeciwzmarszczkowe, one trzymają buzię w ryzach,oj tak. Zwłaszcza w połączeniu z retinoidami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() owszem odkąd maltretuję swoją skórę alkoholowymi filtrami to nawet redermic częściowo się zaczął wchłaniać...ale mimo wszystko daleka jestem od robienia mu dobrego PR ![]() klejąca się maź i tyle ![]() znowu wyżebrałam stado próbek w mojej ukochanej aptece zacięłam zęby i maziałam się tym ponad tydzień...efektów brak....idę na zakupy do mazideł ![]() BTW w którego eluage'a wepchnęli poliakrylamide? bo wybrałabym tego drugiego ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
beliczku, filtry są o wiele tańsze od perfum
![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Allegro perfumy całkiem tanio można dostać, a 30 ml perfum jednak na dłużej starcza niż tyle samo kremu z filtrem... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy bywają próbki filtrów w aptekach? W ogóle to ja mam mnóstwo pytań ale na razie korzsytam z wyszukiwarki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Tak, w aptekach sa probki filtrow - przynajmniej u nas w Niemczech dostalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Część Beliczku, kopę lat.
![]() Z filtrów wypróbuj Vichy Ultra Fluide 50 +. Ja mam dosłownie alergię na ciężkie kremy z filtrem, a Vichy zużyłam kilka flaszek taki lekki jest. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
W aptekach zwykle maja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jezuu, jak ja uwielbiam nasze offtopy...wątek ma ledwo 14 odpowiedzi, a te już schodzą z tematu
![]() Beliczku - ostatnio mówiłam, że następuje migracja foremek między biochemią a perfumami, nie myliłam się ![]() Redermic powinnaś spokojnie dostać w aptece - gdy proszę o próbki Active C i Redermica przy zamówieniach z aptek internetowych, znacznie częściej dorzucają Redermica, widać sporo wydali na promocję ![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=redermic https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=redermic Co do filtrów - Vichy lubię ze względu na to, że można było go dosłownie chlapnąć na twarz z miarki i pozostawić do spokojnego wchłonięcia, taka tłusta woda. Za to przy nakładaniu podkładu ta świecąca warstewka się odrywała za każdym klepnięciem opuszków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja też kocham off-topy. One nadają życie każdemu forum.
Pozdrawiam Was serdecznie, dziękuję za wszytkie rady. Zasypię was pytaniami po powrocie z Zakopanego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
hej wszytskim
zdziwilo mnie strasznie ze NIE MOZNA STOSOWAC DIACNEALU w lecie, dlazcego?? od ok miesiaca stosuje diacneal, ale na noc, w dzien active c+ filtr. dziekuje za odpowiedz pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Diacneal zawiera retinaldehyd i kwas glikolowy - a te składniki mogą powodować powstawanie przebarwień w połączeniu z promieniami UV. jeśli jednak filtrujesz się sumiennie, nakładając przepisowa ilość filtra, możesz stosować Diacneal. Jednak dla bezpieczeństwa zmniejsz może częstotliwość stosowania Diacnealu, a jeśli planujesz wyjazd na urlop nad morze czy jezioro, 2 tyg. wcześniej odstaw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.