|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
jakie filtry do Tunezji?
Dziewczyny!30 czerwca lecę na tydzień (dłużej Krsyia nie wytrzyma bez rodziców) do Tunezji i chcę się pięknie opalić - na czekoladkę. Nie chodzę do solarium, pogada u nas różna, a samoopalacze mnie denerwują (śmierdza, plamia, zmywaja się, itp.). ale z tego co czytałam na innych moich wątkach tam jest inny kąt padania promieni słonecznych i łatwo można przesadzić ze słoncem. Mam ciemnobrązowe włosy (teraz farbowane na blond), zielono-niebieskie oczy (paradokslanie w jaśniutkiej oprawie blondynki), skóra łatwo się opala na ciemno, w pierwszej chwili po przedawkowaniu słońca jest czerwona.
Czy dziewczyny o podobnym typie skóry, które były mniej więcej w tamtej szerokości geograficznej i opalały się mogłyby mi powiedzieć czego używały? Chodzi mi o konkeretne produkty - wysokość filtra, producent, co do twarzy , co do ciała,itp. Jadę tylko na tydzień i boję się, że używając jakiś filtrów 30 nie opalę się wrócę blada!!!! pozdrawiam serdecznie! p.s.: jestem chora na zapalenie krtani i tylko myśl o tym wyjeżdzie trzyma mnie przy życiu w tej chwili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: jakie filtry do Tunezji?
Mysle, ze powinnas wziac i tak wysokie filtry - troche i tak sie opalisz, polecalabym raczej na subtelny herbatnik niz czekolade z kakao 90%
![]() Na wlosy obowiazkowy kapelusz (radze zakupic tam, beda piekniejsze niz w Polsce) albo chustka a la Grace Kelly (o, tam to na pewno beda sliczne!) oraz duze sloneczne okulary, ktorych szkla chronia przed UV (zapytaj optyka, nie kupuj takich ze starganu. Czasem mozna wymienic w zakladzie optycznym same szkla w oprawkach, ktore juz mamy). Zacznij od wysokiego filtra (koniecznie z podanym uva! co najmniej ppd 28), nie wystawiaj sie na slonce w godzinach okolo 10 - 14 ( i tak maja sjeste ![]() ![]() Po trzech dniach zmien obie filtr na mniejszy (opalilam sie nawet z 30spf ). Radze tez zabrac wode Avene, swietnie lagodzi rozpalona sloncem buzie. Uwazaj jak kupujesz owoce na targu - trzeba przed jedzeniem polac wrzatkiem, obierac ze skory (robilam tak nawet w restauracjach!) i uwazac na wielblady, bo pluja ![]() Fantastyczne wakacje, pomysl sobie tylko, ze wszystkie dziewuszki beda swiecic lydkami w kolorze gotowanej ryby, podczas gdy Ty wrocisz zrelaksowana, wypoczeta i leciutko ! zbrazowiona. A! Carrie z Sexu w Wielkim Miescie do okularow i chustki dokladala dodatkowo biala parasolke - bardzo stylowe ![]() Pozdrawiam i udanego wypoczynku!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mama nawet taką parasolkę w kolonialnym stylu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jestem blada na zolto i najpierw sie robie czerwona a potem brazowieje. Wlosy ciemny szatyn, piegow nie mam ale sklonnosc do przebarwien tak.
Filtr Ci NIGDY nie zaszkodzi a slonce moze. Ja po ubieglorocznych zeglarskich wakacjach w Skandynawii i Rosji (nie wiem, czy pamietasz moja droga, lato zeszlego roku - czyli zimno i leje ![]() Pamietaj o reaplikacji filtra, nawet co godzine na plazy, niektore splywaja z potem (np. Vichy)! Po co sobie zepsuc wakacje koniecznoscia okladow z jogurtu na spieczone nozki czy ramionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nutka nie gryzie!
|
no nie wszystkie ja nie bedę smigać z bialo-siną łydką
![]() Beliczku nie popadaj w histerie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Nie to, zebym chciala przejac prym w beliczkowym dziekowaniu
![]() Blada ja tez nie bede, bo mam fajny samoopalacz do buzi Clarinsa a do nog Garniera i nowego daxa ![]() P.S. Nie na temat - jak sie robi taka turlajaca glowke???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nutka nie gryzie!
|
![]()
włóż między dwukropek : slowo roll
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dzieki Nutko, zaraz sobie poturlam
![]() ![]() A machajacego ludka??? Dopiero niedawo zaczelam zagladac na forum regularnie i nie znam jeszcze tych wszystkich rozwiazan! Tymczasem macham slownie ! Mach mach! Edytowane przez Sylwiasta Czas edycji: 2005-05-20 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
co to za nowy clarinsa? czy ty ten w postaci toniku? Filtr 50 to będzie dla męża: on się nawet w polskim słoneczku spieka na raka. Jakich producentów filtrow polecacie? LRP? A Ty, Nutko jakie zabierasz (chodzi mi o producenta)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Nowy Clarins to Liquid Bronze/ Eau Lactee Autobronzante. Bardzo mi sie spodobal ale chce jeszcze chwile poczekac zebu mu postawic 5 *
LRP zdecydowanie u mnie gora, lubie tez Bioderme, Garniera do ciala. Ja mam zawsze straszne problemy z namowieniem mojego zeglarza na jakikolwiek filtr, a ma duzo piegow (nie ma znamion) i jekoli ze chce sie OPALIC!!! Na szczescie mlodo wyglada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nutka nie gryzie!
|
![]()
Beliczku dzisiaj ide na łowy tzn. pokupować kremy, saszetki z szamponami ,sandały
![]() PS. Sylwiasta wejdź na listę emotikonek np. w zaawansowanych opcjach ...tam sa wszystkie cudeńka jakie potrzebujesz i turlajace główki i machające łapki i co tylko chcesz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nutko, to podziel się wiadomościami o tym co kupiłaś. Ja postanowiłam, że wezmę 3 rodziaje filtrów - najmocniejszy dla męża i dla mnie na początek, średni dla mnie na "normalne " opalanie i jakąs tam 10 SPF na konieć, żeby się podpiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Na tydzien to dobry pomysl, zawsze tak robie do podrozy! Wez sobie jeszcze chusteczki do demakijazu zamiast mleczka i toniku!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Sylawia za pomysł - wezmę sobie suche chusteczki Olay w liczbie tylu dni na ile jadę! a macie moze jakies ciekawe pomysły na ułatwienie pakowania, uniknięcie wszelkichprzykrości podróżnych. Przyznam zsczerze, że od urodzenie dziecka nigdzie daleko nie byłam(oza wyjazdem do rodzinki w Bawarii)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nutka nie gryzie!
|
Kochany beliczku wejdź na Plotkowe tam zalozylam wątek o moim pakowaniu do 15 kg...dziewczyny fajne porady mi daly
Kupilam do opalania D.Cosmetics 40 i balsam po opalaniu,saszetki szamponów+odzywki,taki malutki dezodorant Reksony wieklkości pół pudelka do zapalek ![]() ![]() Edytowane przez Nutka Czas edycji: 2005-05-21 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Jesli lece, to staram sie zabrac to co najwazniejsze w bagazu podrecznym, paszport, kasa, karty, okulary, plyn do soczewek, zapasowe majciochy i skarpetki, cos do czytania i demakijazu, krem z filtrem. Na wszelki wypadek, gdyby bagaz nie pokazal sie na konwejorze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja w podręcznym jeszcze biorę krem nawilżający do samolot wysusza skórę maksymalnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Wez wez i codziennie po tym opalanku laduj grubo na buzie i szyje!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ja na wakacje przelewam szampon, mleczko i co tylko można do pudełeczek po filmach fot. Nie czuję potrzeby zagracania swojego bagażu różnymi butelkami. Od wielu lat tak robię i jestem zadowolona, co prawda brakuje tych pięknych opakowań, ale co tam..... wakacyjne wrażenia rekompensują resztę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Moj chlopiec tak robi jak jedzie do Afryki, nawet z pasta do zebow - zawsze ma nieprzyjemnosci na lotnisku, bo wszyscy mysla, ze cos szmugluje i nie wierza, ze to np. mydlo w plynie.
Wersja bardziej kobieca moga byc male opakowanka oferowane przez Sephore. Kremow z filtrem raczej bym nie przelewala, tym bardziej, ze nie powinny byc ekonomiczne w uzytkowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
hej, ja lece pod koniec wrzesnia, mam cienniejsza kanacje, niebieskie oczy i ciemne wlosy, chcialabym sie opalic ale nie poparzyc! jaki filtr polecacie?
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
up
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Polecam zapoznac sie z watkiem redakcyjnym
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=193351 Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.