|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() kiedyś jego mama,teraz moja:/
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kiedyś jego mama,teraz moja:/
dodam,że z moją mamą już nic nie da się zrobic...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nie bardzo rozumiem jak ma sie tytul watku do zawartosci
![]() ![]() Wydaje mi sie ze nie powinnas udawac ze wyprowadzasz sie do kogos innego, a jak rodzice beda chcieli Cie odwiedzic? Klamstwo ma krotkie nogi. Chyba powinnas im uswiadomic ze w takich warunkach zaliczenie sesji jest malo prawdopodobne... Spytaj sie ich czy Twoja "reputacja" jest dla nich wazniejsza niz nauka, poza tym teraz nikt nie widzi nic zlego we wspolnym mieszkaniu przed slubem ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
faktycznie bez sensu tytuł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
myślę, że chcesz się po prostu przeprowadzić do swojego chłopaka i tyle.
Przecież isteniej możliwość ( zapewne zmiany akademika...) Myślę, że Twoja mama może nie uświadamiać sobie problemu jaki masz z współokatorką i w ogóle ze współmieszkańcami, poza tym ma swoje zasady i wyobrażenia na temat tego jak powinna zachowywać się młoda dziewczyna.. chyba nie ma innego wyjścia jak porozmawiać o tym kolejny raz. ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie radze oszukiwac mamy bo to naprawde kiedys sie wyda i beda nie przyjemnosci. Lepiej z nia porozmawiac szczerze i wspolnie dojsc do jakiegos wniosku, co dalej
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
nie zaprzeczę,bo chciałabym z nim mieszkać.W końcu jesteśmy ze sobą 3 lata i chyba rodzice mogą nam zaufać.Otóż Kochana,jest ogromny problem ze zmianą akademika,bo nikt nie wypuści z ręki tak taniego lokum.A nie powiem,w tym akademiku co mieszkam,są najgorsze warunki ze wszystkich tych,które widziałam...jest po prostu stray i nie wyremontowany...ale już mnie to wisi,chce spokoju tylko...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Primo - Nie kłam mamie.
spróbuj ją przekonać, a jeśli nie uszanuj jej zasady ![]() secundo -poszukaj innego akademika, czy spróbuj wynająć coś gdzieś indziej, może trafisz na inne współlokatorki. bo o ile ta jest uciążliwa, to nie wszystkie takie są. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
a jesli nie do akademika to moze sama pojdziesz na stancje? ja sie nie dziwie mamie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Moze Mamie sie wydaje,ze majac chlopaka przy boku nie w glowie Ci bedzie nauka?
Jedyna rada to rozmowa i moze zaproszenie rodzicow pewnego dnia do akademika,aby na wlasne oczy przekanali sie czy jest tam az tak zle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Moja droga.
Pogadaj jeszcze raz z mamą, przedstaw jej dokładnie sytuacje, że chcesz zdać te studia a tam się nie da. Faktycznie mamie moze sie wydawac, ze przy chlopaku nic sie nie będziesz uczyć, albo ze od razu hmm..w ciąze zajdziesz czy coś, a przeciez studia musisz skonczyc. (Mamy mają w większości takie obawy... ![]() Jesli sie nie zgodzi to poszukaj innego akademika, albo sama idz na stancje.
![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Sine.ira, jeżeli dziewczyna jest na utrzymaniu mamy- a podejrzewam, ze tak- to niestety musi liczyć sie z jej zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Nie masz 15 lat... Nie jesteście ze sobą dwa miesiące, tylko trzy lata. Jak sama mówisz chcesz z nim mieszkać i prędzej czy później w końcu zamieszkasz. Twoje życie należy do Ciebie, nie daj kierować nim innym ludziom. Jeśli mama się będzie nadal upierać przy swoim mimo najlogiczniejszych argumentów, ja nie widzę wyjścia jak powiedzieć "Postanowiłam tak i tak" i nie słuchać "Ja ci nie pozwalam!" Pozwalać czy nie to można ale dzieciom. Jeśli mama będzie chciała Cię ograniczyć finansowo - poszukaj pracy, moi znajomi na studiach dziennych pracowali.
Nie wyobrażam sobie, żeby rodzice nie pozwolili me mieszkać z chłopakiem... Jesteśmy dorośli i nie zdobędziemy wiedzy o życiu inaczej niż sami się jej ucząc. trzymanie pod kloszem to najgorsze co może być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
oj ja tez zrobilam przekrest..powiedzialam ze mieszkam z Tzetem w dwu pokojach w jednym mieszkaniu a byl to jeden pokoj..teraz po ponad rok uwie ze mieszkamy razem i wszystko jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.