|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Wrócić czy czekać na kogoś nowego? | |||
wrócić |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 13,79% |
czekać |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 86,21% |
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wrócić czy nie?
Otóż mam taki problem. No może to już nie taki problem co był kiedyś
![]() Zdarzyło się razu pewnego, że z przyjacielem staliśmy się parą. Dużo się wtenczas nauczyłam, m.in. tego, że przyjaźni nie należy łączyć w pary z miłością bo można przejść po ostrych krawędziach zaufania i nieźle się poturbować. Ja oczywiście spadłam z toru...on nie rozumiał mnie i mojej choroby, moich wymysłów i insynuacji, jednak zawsze mnie coś do niego ciągnęło. Moją przystanią od której nie mogłam się oderwać stała się moja rodzicielka. Niestety nieodcięta pępowina dawała coraz bardziej o sobie znać. Wstydziłam się przyprowadzać go do domu, zastanawiałam się co myśli moja mama. To była tylko kropla w morzu problemów. Moja choroba pogłębiała się, oddalałam się od niego coraz bardziej. Wiedział co się dzieje, ale nic nie robił aby chociaż trochę nam ulżyć w tej całej rozgrzanej atmosferze. Nie miałam głowy do podejmowania decyzji. Do mnie w związku należało niestety przejmowanie inicjatywy nad wszystkim, decydowałam kiedy mamy się pocałować, gdzie i co mamy zjeść, gdzie się spotkać, co robić itd. a dlaczego? bo on nie wiedział, byliśmy niezdecydowani, ale to do mnie miał według niego należeć ''głos'' irytowało mnie takie podejście do sprawy. Olewał niektóre rzeczy. Mają dosyć wszystkiego oznajmiłam, że to koniec. Było mi ciężko, jemu również. Potem dostałam jakiegoś niemalże olśnienia i chciałam wrócić do niego, zapaliła się wtenczas czerwona lampka '' czy tego naprawdę chcesz?'' ''wiesz co robisz'' oczywiście, że nie wiem. Wiem pewnie niektóre z Was zadadzą mi pytanie: czy go kocham? od razu odpowiadam, że nie wiem, ale chyba powinnam dać sobie spokój? Nawiedza mnie dalej w snach i myślach, trudno zapomnieć o tej więzi...
W samotności dryfuję coraz rzadziej wieje wiatr... z trudem doganiam fale, której kształt zamykam w dłoniach ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 21.08 oficjalne zapuszczanie włosów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Wrócić czy nie?
zagłosowałam
![]() byłam w bardzo podobnej sytuacji ![]() miałam najlepszego przyjaciela, kochałam go jak brata, on też mnie kochał, jak się z czasem okazało w trochę inny sposób ![]() ![]() po paru latach spróbowaliśmy drugi raz, tym razem bardziej z mojej inicjatywy, był mi wtedy bardzo potrzebny, też przyplątało się do mnie chróbsko plus problemy towarzyskie plus to była chyba klasa maturalna ![]() ![]() powiedziałam: nigdy więcej ![]() ![]() z perspektywy czasu - nie żałuję ![]() a wnioski wyciągnięte na przyszłość - stare, banalne, ale prawdziwe: nie ma przyjaźni damsko-męskich i nie wchodzi się 2 razy do tej samej rzeki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Benito_mruffkolini chyba przerabiałyśmy podobny rozdział, nawet z choroby o ile się nie mylę...
W samotności dryfuję coraz rzadziej wieje wiatr... z trudem doganiam fale, której kształt zamykam w dłoniach ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 21.08 oficjalne zapuszczanie włosów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez benito_mruffkolini Czas edycji: 2007-07-24 o 11:15 Powód: błąd ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie wracała. Ale decyzja należy do Ciebie. Sama nigdy w życiu nie sugerowałam się niczyim zdaniem w takich sprawach, decydowałam sama i jak się przejechałam miałam pretensje tylko do siebie. Ale powiem jeszcze raz, że ja bym nie wracała na pewno.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tematu- wydaje mi się że nie ma to sensu. Jakiś sentyment chyba Cię do niego ciągnie, nie miłość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Brakuje tam opcji "nie wracać" ale cóż
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wiem trochę głupią ta moja sonda i ten temat, ale chciałam zasięgnąć porady kogos bardziej doświadczonego ode mnie. Utrzymuje z nim wprawdzie dobry kontakt no, ale powracaja do mnie te złe wspomnienia z naszego związku. Tak ten sentyment pozostaje i to on chyba mnie tak przyciąga.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Również zagłosowałam na 'czekać'. Nie jest to obcja ostateczna, raczej tymczasowa. A w tych sprawach pośpiech raczej nie jest dobrym doradcą
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.