|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
prosba o znalezienie w ksiazce tel nr telefonu / sprawa zwiazana z allegro
hej
![]() nie wiem, czy tak mozna, ale sprobuje. mialabym ogromna prosbe do osob mieszkajacych w wojewodztwie wielkopolskim, by jesli mogly i mialy mozliwosc spisania z ksiazki telefonicznej osoby mieszkajacej w miejscowosci Chodzież. owa osoba oszukala mnie na allegro, mam tylko jej komorke, ale juz sie wycwanila i nie odbiera lub poprostu wylacza telefon. jesli bylaby mozliwosc to nazwisko i adres podalabym na priva. z gory slicznie dziekuje za pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prosba o znalezienie w ksiazce tel nr telefonu / sprawa zwiazana z allegro
A na duza kwote Cie oszukała?
Ja bym Ci sprawdzila- ale mam stara ksiazke telefoniczna. Sprobuj na stronie pkt albo zadzwon do telekomunkijacji z jej danymi moze Ci podaja- nie wiem. www.pkt.pl
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Dot.: prosba o znalezienie w ksiazce tel nr telefonu / sprawa zwiazana z allegro
11-8913 - to numer informacji telefonicznej -podają aktualne numery tel. stacjonarnych w całej Polsce
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() zaraz tu sprawdze. niestety ale nie chca mi podac jej nr bo podobno to nr tel nie jest na ta osobe;/ a kwota to 90zl, jak dla mnie to duzo |
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki by Ci sie udało.
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ale znalazlam nr tel na tej stronce co mi podalas, niby to nie jest adres osoby prywatnej tylko krawcowej i to pod innym nazwiskiem, ale zaraz sprobuje zadzwonic
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakbym zadzwonila to bym ja i
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
zadzwonil narzeczony z innego telefonu i cholera jasna jest tak, ze najpierw podobno ten ktos mowi ze niby zna ta osobe, a pozniej jak B. mowi o co chodzi to nagle tamta osoba zaczyna krecic ze to pomylka etc...
do allegro juz wczoraj napisalam, jestem zalamana bo to miala byc sukienka na wesele, a tak to stracilam prawie 100zl i g. mam
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
oj Flofferek to widze, ze jednak nic sie nie wyjasnilo przez noc
. a juz mialam nadzieje.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi i mam nadzieje ze sprawa sie rozwiaze i dopadniesz to babsko
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
I szczerze powiem,takie właśnie sytuacje odstręczają mnie od zakupów na allegro ciuchów
Za duże ryzyko.Tym bardziej ,ze w zwykłych sklepach zatrzęsienie. Oczywiście życzę powodzenia ale co straciłaś nerwów to już Twoje a do kasy sie dopiero okaże |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
90 zł? Mnie oszukano na 450... Allegro nic nie zrobi, jeśli nie wnieszesz sprawy na policję i nie zeskanujesz dowodu zgłoszenia kradzieży. Wtedy z allegro dostaniesz zwrot poniesionych kosztów.
Allegro poprosi, byś spróbowała jeszce kontaktu ze sprzedającym, dała mu czas, a potem ewentualnie zgłosiłą sprawę jeszcze raz. W moim przypadku nic to nie dało, czas mija i mija.. Allegrowe konto tego oszusta zostało zablokowane na 2 tygodnie i dalej sprzedaje i oszukuje!
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
O jezu to strasznie duzo ![]() Ale moj brat bardzo duzo zakupow robi na allegro okolo 1000 aukcji i nigdy sie nie zawiodl i nie zostal oszukany.A sprzedaje i kupuje. JA mam z 20 zakupow na allegro i tez uwazam allegro za cos dobrego. Sprzedawcy oszusci zdarzaja sie ale nie mozna mowic ze wszyscy tacy sa.
|
|
|
#14 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz ja nie zarabiam i te 90 dla mnie tez jest duzo. wiem wlasnie ze all g. moze zrobic, juz mialam 2 razy podobna sytuacje i mowia by uzgadniac ze sprzedajacym, pozniej to sie ciagnie dluzszy czas, ehhhCytat:
|
||
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
a nie mogłaś napisac do allegro, czemu ten oszust dalej działa? może myslą ze juz jest sprawa wyjasniona.Ja na Twoim miejscu nie popuściłabym tak łatwo...
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko czytam o takich oszustwach to coś się we mnie gotuje
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież nawet rozmiar rozmiarowi nie równy.I nawet przy odpowiednim rozmiarze gwarancja jest/prawie/żadna ,że ciuch będzie dobrze leżeć. A już tym bardziej gdy idzie o sukienkę,która musi idealnie leżeć na biuście ,w biodrach ,nie marszczyć i tak dalej. Oczywiście nie szukam winy w Tobie ,po prostu pisze ,że podziwam (?) za takie ryzyko. ps 1000 zł za sukienkę -w jakich Ty sklepach szukasz ? ![]()
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
ja szukam w sklepach do 120zl, ale tak z ciekawosci weszlam do sklepow 'z wyzszej polki'
i az mi wlosy deba stanely, hehe, taka cena, fakt sukieneczka nie brzydka, ale zeby az tyle zaplacic, nie na moja kieszen
|
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
hym.. nie wiem czy pomoze ,ale http://ksiazka-telefoniczna.com/ moze znajdziesz ..
bo w pkt to raczej sa firmy ..;/ ale ale ;] życze powodzenia ,uporania się z oszustami..
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
zalozylam watek w zwiazku z ta sukienka na modowym i tam jest juz wiekszosc wyjasniona, podobno dopiero dzis wplacila pieniazki, a mowila ze 3 dni temu, ehh
nie dziekuje w kazdym razie i licze ze pomyslnie sie sprawa rozwiaze ale za link dziekuje
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Zgłoś sprawe na policje. Na allegro jest ta nowa ochrona klienta. Mozesz odzyskac pieniądze. Tylko najpierw trzeba sie wybrac na policje. nie odpuszczaj. Ja mialam tez tak kiedys. Wysłałam ok.100 maili do tej osoby z groźbami i dopiero poskutkowało. Szyko odzyskałam swoją kase. Za takimi ludzmi trzeba krótko i na temat
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Flofferek, nie poddawaj się.
Pomyśl, że to kwestia czasu, nie martw się na zapas, powinnaś miec zwrot choćby przez ten program ochrony klienta; już oni się tam zajmą po wypłaceniu kasy Tobie, by allegrowiczka firmie kasę oddała. A na temat; skoro jest rozbieżność nazwiska i numeru to nie chcą podać, ale może dlatego, że np. telefon jest założony na któregoś z rodziców. Gorzej, jeśli na chłopaka i na inne nazwisko albo coś. ![]() Tak czy siak, przejdź się na pocztę, bo tam mają książki telefoniczne z innych miast, co ważne, także te stare, urzędniczka powinna Ci ją dać do przejrzenia; w każdym bądź razie ja tak kiedyś chciałam sprawdzić adres, weszłam do pierwszej z brzegu poczty i panie nie robiły mi żadnego problemu. Powodzenia.
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() podobno baba wyslala kase, no poczekam jeszcze do jutra. patrzylam na ten program allegrowy, ale tam [chyba ze zle cos przeczytalam] to dopiero po 31 dniach mozna zaczac cos robic, a najpierw to trzeba na policje zglosic i jakies dokumenty powysylac do allegro, tak wiec jeszcze poczekam moze faktycznie juz wplacila ta kase, niby skan dowodu dzis wyslala, ale kto wie, moze nieprawdziwy?! |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Przekonasz się wkrótce, czy kłamie czy nie, poza tym przelewy pocztowe (jeśli tam płaciła) długo idą, z tego co się orientuję poczta obraca tymi pieniędzmi, nim trafiają na docelowe konto, więc możesz poczekac. Nie martw się, co ma wisieć, nie utonie...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

i

Przykro mi i mam nadzieje ze sprawa sie rozwiaze i dopadniesz to babsko

i az mi wlosy deba stanely, hehe, taka cena, fakt sukieneczka nie brzydka, ale zeby az tyle zaplacic, nie na moja kieszen