|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
bardzo lekki krem
witam!
poszukuję kremu niezatykającego porów mam bardzo, bardzo tłustą cerę i potrzebuję czegoś, co ją odpowiednio nawilży mam wrażenie, że próbowałam już prawie wszystkich kremów (także tych drogich) i nawet te, które miały być bardzo lekkie niemiłosiernie zatykały pory i już następnego dnia po użyciu miałam całą twarz w krostach, widać było dosłownie każdy por (z zawartością) ![]() trochę mi się ostatnio poprawiła cera i chciałabym móc czasem nie umalować, tylko nałożyć sam krem i mieć spokój, ale niestety skutki nałożenia jakiegokolwiek kremu są opłakane poradźcie coś |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: bardzo lekki krem
Być może efekt stosowania kremów będzie lepszy, jezeli najpier oczyścisz twarz (np peelingiem kawitacyjnym) wtedy z porów wydobyte zostaną wszelkie zanieczyszczenia, martwy naskórek się złuszczy, a skóra nie będzie się przetłuszczała. Wtedy również krem lepiej sobie poradzi. Dla cery tłustej, ze słonnością do zaskórników stosuj dermo - kosmetyki - preparaty stworzone tak, by nie podrażniały i nie uczulały skóry. Są onne lekkie więc nie będą powiększały problemu
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja wypróbowałam chyba wszystkie cuda i dziwy, aż rok temu całkiem przypadkiem odkryłam Ziaja nuno krem antybakteryjny za 9 zł i teraz już się z nim nie rozstaje! Dla mnie KWC, moja twarz bez niego wygląda jak pobojowisko, a z nim nie muszę używać nawet podkładu
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
A może Humaktan ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Polecam kwas hialuronowy - właśnie zaczęłam nim nawilżać moją tłustą buzię.
Próbowałaś kremów z serii matującej Sorayi lub Lirene? Dla mnie są OK.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie humaktan tylko humektan
![]() ja go bardzo polecam. jest bardzo lekki, nie zostawia na skorze tlustej warstwy, jako jedyny do tej pory, ktory mnie nie zapchal, dobrze nawilza moja tlusta, aczkolwiek wysuszona skore ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
A ja za 8
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.