![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy twoj TZ kiedykolwiek od Ciebie oberwal?;)
Czy ktorys TZ dostal kiedykolwiek w twarz od jakiejs wizazanki?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy twoj TZ kiedykolwiek od Ciebie oberwal?;)
Cytat:
Czemu niby mają służyć? A jakby to on Cię tak w twarz uderzył,to też byś się pochwaliła ![]() Czy pożaliła ![]() Zresztą ,co to za mężczyzna,który sobie pozwala na to,żeby kobieta na niego rękę podniosła ![]() Tak samo,jak kobieta ,która wymaga od mężczyzny szacunku - nie pozwoli sobie na to,żeby ją bił/bijał . Niezależnie kto bije-on,czy ona -taki związek najlepiej nie wróży . ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie no ja rozumiem te obawy,ale on wcale mocno nie oberwal
![]() ![]() Poza tym wyobraz sobie,ze wlasnie mija rok odkad jestescie razem,a Ty caly dzien siedzisz w domu i czekasz na cokolwiek,....na jakis znak....a on sie pojawia pod wieczor,na chwiejnych nogach oczywiscie zapominajac o rocznicy...po prostu zabalowal z kolegami... przykro mi bylo ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie uderzyłam nikogo w twarz, pomimo tego, że znalazłoby się kilku takich, którzy sobie na to zasłużyli
![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
O Jery. W moim związku nigdy do tego nie doszło. Jeśli o to chodzi ogromny szacunek w obie strony. TŻ nie mógłby mnie za nic w życiu uderzyć, bo On szanuje wszystkie kobiety, a ja nie miałam nigdy powodu by uderzyć jakiegoś faceta.
I nawet jakby TŻ przyszedł nawalony w dzień rocznicy - byłoby mi przykro, ale nie dałabym mu w papę, bo za co ![]() Raz tylko pamiętam, że przez przypadek mnie uderzył w szyję ![]() ![]() ![]() ![]() I z tego co pamiętam TŻ kiedys dostał od jakiejś dziewczyny na imprezie liścia. Ale to było zanim poznał mnie. I już nie pamiętam o co chodził, ale to była jakaś głupota, że On się na nią patrzył, czy coś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja nigdy nie uderzylam tego mojego. Nie iwem co by sie mialo stac zebym go uderzyla. Albo on mnie (tej opcji wole nawet nie rozpatrywac bo W. jest bardzo silny i jakby mnie uderzyl to.... wole o tym nie myslec)
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Oj,tych przypadkowych zamachow na mnie czy TZ-ta bylo wiele
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak widać,Ty masz/miałaś wymówkę doskonałą ![]() Jeszcze pewnie niejedną taką / a nawet może gorszą "niespodziankę" Ci zafunduje-i wtedy też oberwie ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
skad ja to znam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wydaje mi się, że to dobry powód na zapodanie z liścia ukochanemu. O ile jakikolwiek powód można nazwać dobrym. A rocznica to nie jest znowu żadne wielkie święto. W związku liczą się inne rzeczy niż kwiatek na rocznicę związku. Ja nie biję swojego faceta, bo dla mnie to prymitywne i na jakimś niskim poziomie cywilizacyjnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mój niestety czasem obrywa podczas 'tych miłych chwil' łokciem, albo kolankiem po ... (wiecie czym).
zawsze jest mi bardzo przykro, bo czasem już TZ po prostu przybiera 'pozycję ochronną' ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nigdy. I nie wyobrażam sobie sytuacji, w której mogłabym uderzyć kogokolwiek - kobietę czy mężczyznę. Dla mnie jest to żenujące i upokarzające.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hm...dobrze wiesz,ze wszyscy ludzie roznia sie od siebie.Ja jestem osoba bardzo spokojna,bardzo dlugo musialam czekac na ta odpowiednia osobe.Po tym calym incydencie wyplakalam chyba wszysrtkie lzy.Nie musisz z gory zakladac,ze skoro uderzylam swojego TZ-ta w twarz (swoja droga bardzo lekko,poniewaz ledwo siegalam,gdyz jest ode mnie prawie 2 glowy wyzszy),to musze byc jakims zerem.Oczywiscie kazdy ma prawo do swojego zdania i szanuje to.
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proszę,nie nadinterpretuj moich słów,bo wszystko co mam do powiedzenia ,to mówię i nie trzeba nic zakładać z góry.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Wynika to z niektorych wypowiedzi
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Taa...Uderzenie kogoś w twarz jest "żenujące i upokarzające".A co jesli do niektórych argumenty słowne nie docierają?
Mój były postawił mnie w takiej sytuacji, że miałam dwa wyjścia: albo mu przywalić i uciekać albo pozwolić mu mną rzucać po ścianach.Ale miałam z nim takie przejścia, że uhh...nikomu tego nie życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Nie zadaję się z ludźmi, do których nie docierają argumenty słowne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
To się wszystko ładnie pisze ale w życiu bywa różnie....A jakby Cię ktoś napadł?To co?Robisz mu kazanie czy się bronisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Nie uderzyłam, chociaż raz naprawde miałam wielką ochote. Ale wiedziałam, że bede tego żałować więc odwróciłam się na pięcie i wyszłam ochłonąć.
A tak na marginesie, byłam dzisiaj świadkiem takiej jednej akcji. Kolega mojego Tż-ta zabalował gdzieś z kumplami w nocy. Rano siedzieliśmy na ławce, ja, Tż, kolega (ten który zabalował) i jeszcze kilka osób. Nagle zjawiła się dziewczyna chłopaka, który zabalował. On się podniósł, chciał się z nią słodko przywitac a ona sprzedała mu liścia aż sie obsmarkał i przewrócił, później rzuciła się na niego z pięściami i jeszcze nieźle go skopała. Dziewczynka o połowe od niego mniejsza. Wiedziała że jej chłopak polazł gdzieś z ćpunami na całą noc, nie dawał znaku życia a później chciał sie słodko z nią witac. W końcu chłopak się podniósł, przeprosił, wzieli sie za rączki i usiadła mu na kolanka, taka sielanka sie nagle zrobiła. Wiem, ze to nic smiesznego, ale jakoś sie powstrzymac nie mogłam ![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
On był już były jak oberwał.Właśnie próbował mi wytłumaczyć jaki błąd popełniam zrywając z nim.Niby normalny chłopak, jak byliśmy razem nie podniósł na mnie ręki, a potem to już równia pochyła.Groźby, wywarzenie drzwi do mojego domu, policja, próby samobójcze...Mój obecny TŻ też nie jest damskim bokserem.
Nie życzę takich przejść nikomu, ciesz się że nie zostałaś doprowadzona do ostateczności.Bo dla mnie to była ostateczność... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorka wątku napisała, że jej TŻ oberwał, bo zapomniał o ich rocznicy. Dla mnie to jest nie do pomyślenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak już Fresa napisała, żadne zachowanie, choćby najbardziej prowokujące, nie usprawiedliwia przemocy (podkreślam: przemocy, nie obrony własnej). istneje bogaty repertuar zachowań, które można podjąć w problemowej sytuacji, na czele z rozmową ![]() poza tym agresja lubi się powtarzać, ofiara może stać się oprawcą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Myslisz ze zachowalabym sie tak,gdyby "tylko zapomnial o naszej rocznicy"? Gdyby z np.z zapracowania...w zyciu bym tego nie zrobila! Wybral kolegow! Nachlal sie z nimi ! A ja siedzialam w domu jak glupia.... I dlatego wlasnie mnie ponioslo! Widze,ze ten watek to byla jednak klapa... Nie zycze Wam takich sytuacji.
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
... choć nie Westwood
|
Jeśli się kiedykolwiek z TŻ "bilismy" to tylko i wyłącznie w formie żartów. Innej sytuacji sobie nie wyobrażam, ani z jednej, ani z drugiej strony
![]() Natalie, rozumiem Twoją gorycz, też bym się wkurzyła jakby mój TŻ zpomniał o rocznicy. Z tym, że ja bym go nie uderzyła...
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja uderzyłam i nie jest to dla mnie jakiś powod do dumy, ale z drugiej strony mysle, ze mu sie należało. Jestesmy z soba 4 lata, a to bylo jakies 2 lata temu. Bylismy razem na imprezie. Poszlam do wc, za mna poszla dziewczyna która nagadała mi, ze moj chlopak mnie zdradza z nia od 3 m-cy, nerwy zrobily swoje , kilka spraw o których mi powiedziala zgadzalo sie z rzeczywistoscia i jakos uwierzylam. Podeszlam do Tz i kazalam mu wstac (chcialam to wyjasnic) ale gdy pomyslalam ze mnie zdradzil nie wytrzymalam i go uderzylam i wyszlam z imprezy, Tz zostal bez slow bo nie wiedzial o co chodzi, dopiero pozniej kumpel który byl swiadkeim mojej rozmowy z ta dziewczyna mu wytlumaczyl. Okazalo sie, ze ona sie w nim zakochala, wydzwaniala do niego, pisala, a on mi nic nie mowil nie chcac mnie denerwowac. W koncu posunela się az do tego...Ale tz ma nauczke, zeby na drugi raz nie ukrywac takich spraw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
mezczyzni juz tacy sa, zazwyczaj nie pamietaja o datach, ale czy to jest naprawde az tak wazne? zgadzam sie z dziewczynami, dla mnie nie ma wielkiej roznicy czy facet bije kobiete czy odwrotnie, przemoc to przemoc, a "lisc" w twarz musi byc niesamowicie ponizajacym doznaniem, nigdy nikogo nie uderzylam ani nie "dostalam"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.