|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wreszcie chudnę!!!
Dziewczyny, to co teraz powiem pewnie was oburzy i wzburzy;] , ale po 2 latach diet "cud" itp stwierdziłam, że koniec! muszę schudnąć! Nigdy nie byłam gruba, ale chciałam schudnąć z 6 kg (plaża
![]() Objawia się to tym, że jem naprwdę bardzo mało. Moja dzienna porcja kalorii wynosi około 500 kcal. I wiecie co? to naprawdę działa. w 2 tyg schudłam już 5 kg. Mówcie co chcecie, ale nie ma skuteczniejszego sposobu niż mż i tyle! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wreszcie chudnę!!!
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Post Sylwi(i) chyba wystarczająco dobitnie pokazuje, co większość z nas o tym sądzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
♥
|
ze tak zapytam jaki był sens zakładania tego wątku ??
rad nie potrzebujesz , komenatzry na temat ze źle robisz i tak nie bierzesz pod uwage... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja proponuje przed jakimkolwiek odchudzaniem zapoznac się z własnym organizmem i poczytać co nieco jak funkcjonuje ludzki organizm. co jest niezbedne, co zbyteczne a co niezbyt korzystne.
później się dziwisz, że dwa lata waga stoi w miejscu? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
teraz chudniesz.. ale jak przyjdzie ochota na cos dobrego, i jak zaczniesz probowac to tego, to tamtego to pochloniesz masakryczną ilość, i efekt jojo z nadwyzka jak w banku.. ale przynajmniej jesli juz to robisz to ciesz sie tym czasem kiedy czujesz sie chuda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się ze wszystkim, co dziewczyny napisały.
Evica - nie ma się czym chwalić, niestety... :/
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
wszystko zależy od tego, co rozumiemy przez "mniej żreć". Jeżeli twoja codzienna dieta składa się z czekoladowego musli na śniadanie, schabowego z frytkami na obiad, ciasta na deser, a na kolację smażonych kiełbasek i chipsów, to z pewnością zmniejszenie porcji o połowę nie wpłynie korzystnie na twoje zdrowie, a wręcz przeciwnie! Dlaczego? Ponieważ wraz z mniejszymi porcjami organizm dostanie jeszcze mniej niż dotychczas zdrowych składników (witamin, związków mineralnych, istotnych żywieniowo składników roślinnych).
Osoby, które się odchudzają i zmniejszają liczbę dziennie przyjmowanych kalorii, powinny uważać na to, aby dostarczać organizmowi szczególnie zdrowe pokarmy o dużej wartości odżywczej. I przy spożywaniu warzyw i owoców nie ma potrzeby ograniczania ich ilości - bowiem dostarczą naszemu organizmowi to, co jest mu niezbędne do spalania tłuszczu i prawidłowej pracy ![]() Diziewczyny zanim zaczniecie stosować jakiekolwiek diety - poczytajcie trochę o tym, jakie są ich zalety, a jakie wady, zamiast od razu katować swój organizm. ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
lepiej zeby sie pingwin na ten watek nie zapedzila, bo jej wszystko opadnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
to prowokacja?
jesli nie, to to co robisz jest niemadre. spowolnisz metabolizm i albo predzej padniesz albo bedziesz "tyla nawet od wody."
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Oj tam, moze dziewczyna sie nie zna. Pewnie nie zna swojeo organizmu. Nie zna podstawowych zasad odchudzania. A poprostu chciala sie podzielic radoscia. Moja kumpela ma tak samo. Schudła w sumie szybko 6 kg. przez głodówke. Teraz zaczyna powoli jesc............... Chipsy, po trzy obiady dziennie. Czekac tylko na jo-jo. głodzenie sie niegdy nie popłaca!!!!!!!!! A autorke wątku trzeba w tym uswiadomic. Naprawde sobie szkodzi dziewczyna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Kurcze kochana źle robisz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() i to chyba wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
o matko...
nie ma to jak wyniszczenie organizmu, wypadniecie włosów, anemia i brak miesiączki, którego lada chwila się spodziewaj.
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
oj dziewczyno... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
wiecie jakie moto maja anorektyczki?
"byc chuda to ważniejsze niż byc zdrową" no comment
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Wiecie,że anoreksja to choroba psychiczna? Chyba ludzieo tym niestety zapominają, a ktoś chory pyschicznie nie przymuje do wiadomości racjonalnych tłumaczeń. Wystarczy spojrzeć na blogi tych wszystkich dziewczyn anorektyczek- czy one sa szczęsliwe? NIE! One potrzebują pomocy a nie słów pogardy.
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Słuchajcie!! Ona ma świetą rację!! Ja zawsze przez zimę jem znacznie mniej,bo wiadomo mniej swiezych warzyw i owoców..i dzięki temu jem mniej i chudnę!! Przez tegoroczna zimę straciłam skutecznie,bez żadnego efektu jo-jo aż 6kg !! Teraz mam mały problem,bo nadmiar owoców i warzyw powoduje u mnie zwiekszony apetyt i czuje,że zaczynam robić się szersza :-(
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.