Stringi - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-20, 10:36   #1
brocha7
Raczkowanie

Question

Stringi

Witam ! Ponieważ zbliża się lato, mam pytanie odnośnie stroju kąpielowego. Czy jest modny jeszcze strój kąpielowy ze stringami? Co sądzicie ?
brocha7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 11:35   #2
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984
Dot.: Stringi

Ja tam wolę tradycyjne kostiumy.
Jakoś nie rzuciły mi się w oczy stringi w trendach na to lato na plażę, ale trzeba poczekać na opinię bardziej zorientowanych .
Stary 2005-05-20, 11:41   #3
Mariti
Wtajemniczenie

Wiecie co, nie znam się jakos rewelacyjnie , ale własnie ostatnio pani w sklepie mówiła dziewczynie , że tego lata tylko stringi. Nie wiem czy to prawda, ale trochę się przeraziłam, bo do tego trzeba mieć chyba idealną figurke Ja , choćby nie wiem co było modne zostane przy tradycyjnych Oczywiście tylko jeśli chodzi o strój ;D
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 11:46   #4
satine
Zadomowienie

Takiej modzie mówie nie

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 11:57   #5
katii
Raczkowanie

GG do katii

ja osobiście też wolę "klasyczne" stroje kapielowe. Przeciw takim nie mam nic przeciwko, tylko chyba trzeba mieć do tego idealną figurę albo WIELKĄ odwagę.

Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne....... tam gdzie chcą

katii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 12:01   #6
kodeina
Zakorzenienie

wiesz mi sie wydaje że jeśli chodzi o gusta panów to stringi na ładnej pupci zawsze będą modne
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 12:03   #7
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Cytat:
Napisane przez kodeina
wiesz mi sie wydaje że jeśli chodzi o gusta panów to stringi na ładnej pupci zawsze będą modne
Zdecydowanie Ale wg mnie raczej w sypialni czy pod ubraniem niż na plaży
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-05-20, 12:05   #8
brocha7
Raczkowanie

Smile Dot.: Stringi

Dziekuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
brocha7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 12:09   #9
natii4
Zakorzenienie

Cool Dot.: Stringi

Nie znam kobiet,które zdecydowałyby się na stringi na plażę,bo jeżeli nawet mają zgrabne 4 litery to i tak większość z nas ma cellulit albo wydeje im się,że mają
Nie bądźmy niewolnikami mody.moda,trendy są po to,żeby każda z nas wybrała to co do niej pasuje,w czym się dobrze czuje.Jeżeli nie chcesz zakładać stringów na plażę to tego nie rób,jeżeli chcesz nikt Ci tego nie zabroni

Ja jestem na NIE

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 12:21   #10
kodeina
Zakorzenienie

nawet jeśli wszystkie kobiety na plazy nociłyby strongi bo taka moda to ja bym nie założyła- uważam że tradycyjny strój i tak dużo pokazuje ciałka coś powinno jednak zostać zakyte - wtedy działa wyboraźnia panów...
Stary 2005-05-20, 12:34   #11
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

ja rowniez jestem na nie. widzialam juz sporo kostiumow tego typu w sklepach. sa sliczne, ale po pierwsze - moja pupe oglada tylko moj facet, po drugie- nie zamierzam robic przyjemnosci wizualnych innym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg febe.jpg (34,8 KB, 401 załadowań)
suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-20, 12:56   #12
kodeina
Zakorzenienie

no wlaśnie - mój facet też nie byłby zadowolony jakbym pradaowała z goła pupą po plaży ( bo w stringach to tak jak z gołą)
widziałam kilka pań w tego typu strojach i naprawde może jedna wyglądała super - do tego typu stroju trzeba mieć naprawde cud miód tyłeczek
no a jeśli się taki ma to w tradycyjnych majteczkach - biodróweczkach - dopiero wygląda superowo
Stary 2005-05-20, 13:12   #13
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Jakieś trzy lata temu miałam kostium ze stringami, chodziłam w nim po plaży pełnej ludzi. Dzisiaj już bym tego nie zrobiła, bo cellulit mnie ostatnio dopadł i przytyłam poza tym. Zresztą tamte moje stringi były takie dosyć zabudowane, bo to były biodrówki i miały trochę nietypowy fason.Uważam, że jeśli jesteśmy pewne, że będziemy super wyglądały, to czemu nie? Moda nie ma tu nic do rzeczy w moim przekonaniu, chodzi tylko o estetyczne pośladki i ochotę.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 18:24   #14
Jula
Zakorzenienie

Stringi na plazy zdecydowanie nie. Rok temu widzialam pania w stringach na basenie i mimo, ze wygladala bardzo dobrze, to "goła pupa" budziła jakiś... niesmak? Gdyby byly modne majtki typu tanga//braziliany to chetnie bym w nich smigala - sa bardziej skape niz tradycyjne i mozna opalac sobie pupe, ale zakrywaja wiecej niz stringi
Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 20:50   #15
Agniesia18
Zadomowienie

GG do Agniesia18
Talking Dot.: Stringi

Ja nie lubie stringów nawet jako majtek. Wolę figi, ale to już inny problem
Mam koleżankę, która wcale nie ma idalnej figury, jej pupa pozostawia "wiele do życzenia", a mimo to paradowała w tamtym roku w Ustce w stringach- bez krępacji
Agniesia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-05-20, 21:12   #16
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Agniesia18
Ja nie lubie stringów nawet jako majtek. Wolę figi, ale to już inny problem
Mam koleżankę, która wcale nie ma idalnej figury, jej pupa pozostawia "wiele do życzenia", a mimo to paradowała w tamtym roku w Ustce w stringach- bez krępacji
Na zdjęciu to ta koleżanka bez idealnej figury?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 21:39   #17
MagJa
Zakorzenienie

Lubię stringi, nawet bardzo i już nie potrafię nosić innych majteczek, ale strój kąpielowy jest od tego odstępstwem. Nie wyobrażam sobie siebie paradującej po plaży z gołą Co innego bez stanika, na to sobie pozwoliłam nawet i to na środku plaży - ale to byłow Niemczech, tam są inne realia i opalanie się topless sensacji nie wzbudza. Zresztą nawet na nagusów (nie mówię o plaży nudystów) nikt się nie gapi z wytrzeszczonymi oczami i palcem nie wytyka
A propos stringów - przypomniała mi się pewna scenka, z tejże niemieckiej plaży... Idzie sobie facet w wieku 22-25lat, typ macho Znajduje dogodne miejsce, rozkłada ręcznik, ściąga, jak się zaraz okazuje stringi a następnie idzie się wykąpać w morzu. Chyba szkoda mu było tych seksi gatek zamoczyć
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 22:08   #18
Marilyn
Wtajemniczenie

Moim zdaniem stringi sa super, ale..trzeba miec idealnie zgrabny tyłek, bez sladu rozstepow, czy cellulitu. Mały, jedrny. Bardzo lubie stringi - w innych nie chodze, ale na plazy stringi przyciagaja uwage nawet bardziej niz topless a moj top przyciaga bardzo, wiec w stringach bym sie czuła strasznie.
Juz bym stringow na plaze nie załozyła. Chyba ze ktos mi rozstepy z pupci usunie
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 22:33   #19
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

O matulu! Stringi na plazy, co to sie porobilo! Takie eksponowanie nawet idealnej figury jest dla mnie nie do pomyslenia. Tak z gola pupa? Nie, no dajcie spokoj...
Ja uwielbiam kostiumy ze spodenkami, bo swietnie podkreslaja moja figure no i zostawiaja duzo dla wyobrazni...

Edytowane przez jenn
Czas edycji: 2005-05-20 o 22:44
jenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-20, 22:36   #20
nenvena
Zadomowienie

Czy mogę się podpiąć?
Mam ciagle problem z nazwami majtek Bo różnie się różne modele nazywa- sa takie bardziej zabudowane i mniej (stringi to swoją drogą), wyższe, niższe.... Może mi ktos napisać które jak sie nazywają? Własnie wybieram się po nowe zapasy majtek i chce w końcu kupić wszystkie dobre i idealne
nenvena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 22:44   #21
MagJa
Zakorzenienie

Ja znam tylko stringi (tlumaczyc nie trzeba), tanga (to wg mnie te z tasiemkami z boku, ale z pupcia zakryta) i biodrowki (wiadomo niziutkie). Jakaś firma rozróżniała jeszcze pół-biodrówki (niższe niż normalne, wyższe niż biodrówki ) Nie wiem tylko czy o to Ci chodziło...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 23:19   #22
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Nie bardzo podobaja mi sie stringi na plazy. Nawet jak ktos ma naprawde idealnie zgrabna pupcie, to moim skromnym zdaniem ladniej ona wyglada w kusych majteczkach, takich skapych figach, niz ze tak powiem "wywalona" na wierzch bez niczego Zeby tylek byl nie wiem jak zgrabny, to i tak bez majteczek moze wydawac sie taki troche opadniety. A poza tym tylek to miejsce, gdzie najczesciej tworza sie rozstepy i wiekszosc z nas pewnie ma ich tam kilka sztuczek wiec moze jednak pozostanmy przy ladnie wycietych majteczkach?

Swoja droga to nie chcialabym zeby jakis facet za bardzo sie na mnie napalil. Szczegolnie skoksowane drechy nie panuja nad reakcjami jak zobacza troche za duzo cialka u seksownej, choc nie koniecznie jakiejs specjalnie pieknej dziewczyny Balabym sie ze cos niedobrego moze mi sie przytrafic. Trzeba pozostawic troche pola do popisu meskiej wyobrazni
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-21, 07:19   #23
Rossie
Raczkowanie

Ja nie założylabym stringów na plaże...czułabym się nieswojo,że sie na mnie gapią czy cos..i to dla mnie niesmacznme..poza tym nie wiem...piasek nigdzie nie naleci przez to? Mi takze podobaja sie takie spodenki..są świetne...w tym roku chyba sobie wlasnie taki kostium kupie
Rossie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-21, 13:56   #24
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

dzisiaj widzialam super stroj w postaci malutkich czarniutkich stringow i leciutkeigo staniczka. cudenko. przyjrzalam sie, spojrzalam na chlopaka i odeszlam z usmiechem. po domu tak, po plazy nie ale doslownie przepiekny byl.

dziewczyny mam pytanie. chce kupic stroj kapielowy, mam upatrzony, czekam az przyjdzie do sklepu- juz ponad 3 tygodnie! jest mozliwosc zamowienia go droga internetowa i teraz zalaczam linki:

http://zakupy.interia.pl/frameshop.h...Bid_inne%3D934

http://sklep.feba.pl/index.php?main_...cPath=72_75_52

1. skad ta roznica w cenach? nie rozumiem zupelnie.

2. mam w biodrach 85 cm, rozmiar "s" zaczyna sie od 88, warto ryzykowac, zamawiajac ten stroj? jest na gumeczkach, stad moja obawa.

BLAGAM O POMOC, bardzo mi na nim zalezy
Stary 2005-05-21, 14:15   #25
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Cytat:
Napisane przez suzana
dzisiaj widzialam super stroj w postaci malutkich czarniutkich stringow i leciutkeigo staniczka. cudenko. przyjrzalam sie, spojrzalam na chlopaka i odeszlam z usmiechem. po domu tak, po plazy nie ale doslownie przepiekny byl.

dziewczyny mam pytanie. chce kupic stroj kapielowy, mam upatrzony, czekam az przyjdzie do sklepu- juz ponad 3 tygodnie! jest mozliwosc zamowienia go droga internetowa i teraz zalaczam linki:

http://zakupy.interia.pl/frameshop.h...Bid_inne%3D934

http://sklep.feba.pl/index.php?main_...cPath=72_75_52

1. skad ta roznica w cenach? nie rozumiem zupelnie.

2. mam w biodrach 85 cm, rozmiar "s" zaczyna sie od 88, warto ryzykowac, zamawiajac ten stroj? jest na gumeczkach, stad moja obawa.

BLAGAM O POMOC, bardzo mi na nim zalezy
Różnica w cenach jest zupełnie normalna. Każdy sklep internetowy chce sobie 'ściągnąć' klientów więc proponuje czasem coś taniej bo wtedy ma gwarancje, że ktoś kupi towar.
Nie mam pojęcia jak zachowają się te gumeczki i czy majteczki nie będą z Ciebie spadać . W razie czego napewno można go zwrócić.
Innym rozwiązaniem jest przytycie tych 3 centymetrów w bioderkach .
Stary 2005-05-21, 15:54   #26
Meariel
调解人

Cytat:
Napisane przez nenvena
Czy mogę się podpiąć?
Mam ciagle problem z nazwami majtek Bo różnie się różne modele nazywa- sa takie bardziej zabudowane i mniej (stringi to swoją drogą), wyższe, niższe.... Może mi ktos napisać które jak sie nazywają? Własnie wybieram się po nowe zapasy majtek i chce w końcu kupić wszystkie dobre i idealne
Ula, ja znam takie nazwy:

kostiumy dwuczęsciowe dzielimy na bikini (stanik i majteczki) i na tankini (koszulka i majteczki).

majtki dzielimy na:
v-stringi- cieniutkie paseczki po boku, a przód w kształcie trójkąta (foto1)
tangi- grubsze paski po bokach (foto2)
są jeszcze szorty (bokserki)
biodrówki
i inne nie sposób chyba wymienić wszsytkich rodzajów
Stary 2005-05-21, 16:14   #27
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Smile Dot.: Stringi

I jeszcze są T- stringi.W odróżnieniu od V-stringów , które z tyłu mają taki mały trójkącik, te nie mają nic.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-21, 16:32   #28
paznokciarka
Raczkowanie

mnie tam nie kreca stringi na plazy :p nie kazdy musi miec ochote ogladac moją pupe :P
paznokciarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-21, 16:46   #29
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Beauty dzieki za zainteresowanie

z ta cena to chodzi mi o to ze w sklepie firmowym stroj jest o wiele drozszy niz w internetowym i to mnie zastanawia

a co do przytycia to nie ma mowy za duzo na to pracuje zeby sie teraz rozpastwic
Stary 2005-05-22, 02:15   #30
Pralinka
Rozeznanie

GG do Pralinka

Cytat:
Napisane przez paznokciarka
mnie tam nie kreca stringi na plazy :p nie kazdy musi miec ochote ogladac moją pupe :P
E tam. Nie kazdy musi miec ochote ogladac takze wasze nogi, biusty ( w przypadku topless) czy tez inne czesci ciala. Nie warto sie tym przejmowac. Kto nie chce niech nie patrzy.

Ja mam 3 pary plazowych stringow i uzywam, owszem, glownie dlatego ze nie lubie bialej, nieopalonej pupy jaka pozostaje po plażowaniu w zabudowanych majteczkach. Dodam, ze nie mam figury modelki (czyli mini-pupy)tylko raczej kobiece kształty. I co z tego? Rozstepów nie posiadam- zapewne gdybym miala szpecace blizy rozstępowe lub zaawansowany celulit zrezygnowalabym ze stringow, ale tylko dla MOJEGO WLASNEGO dobrego samopoczucia.

A modą w przypadku strojów kąpielowych nie trzeba sie przejmowac tylko wybierac te fasony w ktorych sie najlepiej czuje i wyglada. Zreszta- nie tylko w przypadku bikini ta dewiza sie sprawdza.
Pralinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości