|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Być sobą czy stosować gierki?
Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie drogie Wizażanki. Liczę na Was
![]() Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy będąc w związku trzeba być w 100% sobą, czy trzeba stosować różne gierki i triki. Nie chodzi o to, że ja nie chcę być sobą, wręcz przeciwnie. Zawsze wierzyłam, że związek to taka relacja, w której obydwu osobom jest ze sobą dobrze i akceptują się wzajemnie. To takie naiwne wierzenie w to, że ktoś kocha mnie taką, jaka naprawdę jestem- nawet, gdy marudzę i mam zły dzień. Niestety, życie jest trochę inne, ale nie chodzi tutaj o mój przypadek. Otóż zauważyłam, że ludzie stosują wiele różnych trików, np. specjalnie wyłączają telefon, żeby druga osoba potęskniła albo odmawiają spotkania, nie mówią do końca wszystkiego, co czują, bojąc się, że za bardzo się otworzą i ujawnią swoje uczucia itp. Sama nie wiem, co o tym myśleć, trochę mnie to przeraża, bo ja nie chcę być kim innym, niż jestem. Z drugiej strony, może bez tego się nie da? Może te girki właśnie utrzymują związek "przy życiu"? Powiedzcie, co o tym myślicie, jeśli zrozumiałyście te moje zawiłe myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Być sobą czy stosować gierki?
Cytat:
![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hmm chyba cos w tym jest
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hm...jak dla mnie takie male oszukanstwa czy triki sa potrzebne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Hej, no ale chyba po pierwsze, nie mówimy tu o fazie przed-związkowej, autorka napisała o związkach...
![]() Po drugie, wyłączenie telefonu bo jestem wściekła i nie chcę rozmawiać ![]() O ile myślę, że w fazie "wstępnej" takie gierki są "dozwolone", o tyle w związku - raczej bez sensu. Ale może ja jestem taka dziwna, że wolę być szczera i zachowywać się w sposób dla mnie naturalny. No ale mi tak wygodniej ![]() ![]() Nie wyobrażam sobie, żebym będąc w związku z kimś udawała, że nie widzę, że mój telefon dzwoni ot tak dla kaprysu, niech on się pozastanawia dlaczego do licha nie odbieram, skoro mówiłam, że niczym szczególnym się tego dnia nie zajmuję. Jeśli mój facet chce się ze mną zobaczyć i ja też tego chcę, to po licho mam odmawiać spotkania? Żeby nie myślał, że ma mnie na każde zawołanie? No pfff.. ![]() No i poruszona kwestia mówienia o uczuciach. To troszkę inna sprawa, bo niemówienie o czymś nie musi przecież wynikać z jakiegoś wyrachowania - może być po prostu dla kogoś trudne. Więc to dla mnie nie podchodzi pod gierki ![]() ![]() Więc tak podsumowując... Bądź w związku sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dla kogoś zachowanie innego człowieka może być postrzegane jako gierka, a dla niego samego to jest właśnie bycie sobą....
Bycie sobą polecam, różne dziwne zagrania i tak kiedyś wyjdą na jaw-nie wszyscy mogą być jednocześnie Jekyll`em i Hyde`m ![]() Chyba ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
w fazie wzajmnego docierania się chyba takie gierki stosuje się dość często
![]() pytanie- kiedy uważamy , że faza ta się skończyła, a kiedy przeszła w faze prawdziwego związku? później taka zabawa jest troche bezsensu..i też komu by się chciało ![]() ![]() Ja stawiam na szczerość ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Gierki na dluzsza mete sa bez sensu, a dla bardziej wrazliwych jednostek moga byc zwyczajnie toksyczne.
To jak sie uklada miedzy ludzmi zalezy od ich uczuc do siebie nawzajem i jakis tam wyborow. Magiczne sztuczki, czary mary, gry i zabawy zachowajmy na weekendowa nude ![]() Nikt jeszcze nie wymyslil eliksiru na milosc - a wielu probowalo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam, dziwczynki za odpowiedzi
![]() Lexie-zgadzam się z Tobą! Jeśli chodzi o te uczucia, to sprawa wygląda tak: boję się, że jak za bardzo się przed kimś otworzę, to ta osoba może to wykorzystać przeciwko mnie. Nie chodzi tutaj o konkretną osobę, ani o brak zaufania. To bardziej dotyczy mnie, a nie tej drugiej osoby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.