![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dręczenie w klasie;(
Witajcie
![]() To są słowa jej cioci: Aurelka ![]() ona uznała, że ja jestem człowiekiem który bardzo dobrze zna innych ludzi.. zna problemy i na kazde pytanie mam odp Aurelka ![]() powiedziała to tak jakby psycholog wpadl w depresję Aurelka ![]() powiedziala ze sama na pewno nie dam sobie z tym rady i nie obiecala ze ona da, stwierdziła ze jestem jednym z tym najgorszych przypadków Aurelka ![]() musiałam nawet o swoim dzieciństwie rozmawiać, o wszystkim Aurelka ![]() mówiła ze miałam najlepsze dzieciństwo, miałam wszystko czego chciałam, rodzice sie troszczyli, byłam dla nich jak oczko w glowie, nie krzyczeli i nie bili mnie.. nie miałam takich problemów jak inni w dzieciństwie Aurelka ![]() miałam bezproblemowe dzieciństwo Aurelka ![]() dl;atego teraz nie daje sobie rady nawet z najmniejszymi To są jej dzisiejsze słowa: Aurelka ![]() mnie już nic nie obchodzi po dzisiejszej rozmowie z ciocią Aurelka ![]() jest coraz gorzej Aurelka ![]() i mnie wykonczą Aurelka ![]() Ania ja mam bardzo słaby psychicznie organizm Aurelka ![]() i przezywam wszystko milion razy bardziej Aurelka ![]() za plecami więc nie wiesz co gadają Aurelka ![]() a jak mnie obgadują to na głos i wysmiewają sie ze mną w zywe oczy Aurelka ![]() i tak ejst codziennie Aurelka ![]() nie, nie chce ale ja już w tej kalsie nie daje rady wytzrymac Aurelka ![]() to mnie strasznie męczy psychicznie Aurelka ![]() czuje sie w tej klasie jakbym była jakaś chora... np. na downa albo była trędowatą Aurelka ![]() kiedyś babka z polaka moja wych nazwała mnie Ty potworo ! To są nie które z wypowiedzi, w sumie teraz z nią często pisze i sama nie wiem co jej poradzić.. nie raz mówiła , że nie chce się jej żyć, że ma wszystkiego dość, że jest całe życie gnębiona.. Poradźcie coś! I sami nie róbcie takim osobą tego co oni , bo nie wiecie co to znaczy;/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dręczenie w klasie;(
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o Ciebie? Jesli nie, to czemu sie z nia nie zaprzyjaznisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
znam takie przypadki i jak ta dziewczyna naprawdę nie może znaleźć nikogo kto stanie w jej obronie to niech idzie do dyrektorki do wychowawcy lub niech zmieni szkole bo ludzie raczej się nie zmienią
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do autorki- dlaczego jej nie pomozesz, nie staniesz w jej obronie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Oto samo chciałam zapytać, a więc?
![]() |
#7 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Po pierwsze, to moim zdaniem ta jej ciocia psychiatra wcale nie pomogła jej, a wręcz zaszkodziła. Jeśli dziewczyna chce szukać takiej pomocy, to niech idzie do psychologa na terapię. Bo nie wiem co ma jej pomóc to, że jej ciocia powie, że "jest jednym z najgorszych przypadków". Do tego to jest co innego - rozmawiać z postronną osobą, terapeutą którego obowiązuje tajemnica, a gadać z ciocią, z którą się trzeba później stykać w codziennym rodzinnym życiu, przy jakichś uroczystościach itp. Moim zdaniem ta ciocia powinna się zastanowić czy to aby zgodne z regułami uprawiania zawodu terapeuty...
Po drugie, czy to na pewno chodzi o koleżankę? Czy o Ciebie? Jeśli o koleżankę, to nie rozumiem czemu Ty nie możesz do niej wyciągnąć ręki? Masz pewnie w szkole/klasie znajomych, może ją "wciągnij" trochę do grupy? Żeby się poczuła pewniej na gruncie szkolnym. Jest w 4 klasie więc już niewiele do końca, szkoda żeby rzuciła teraz szkołę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Niech rzuci szkołę ale przystąpi do matury.
Nie wiem, przede wszystkim dziwie się gdzie jesteś ty gdy chodzi o szkołę. Fajnie, jesteś na gg, ale czy ty potrafisz wejść między tłum i powiedzieć żeby dali jej spokój?
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami, skoro ona jest słaba to Ty nie możesz stanąć w jje obronie kazac sie odczepić od niej?:/
No chyba, że zalezy Ci na opinii "elity"...
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Przepraszam bardzo m, ale ja z nią już tyle razy rozmawiałam..że kolejny raz tu nic nie,da moje koleżanki z klasy też z nią rozmawiały i nic nie wskórały, ciocia, bardzo dobry psychiatra nie pomaga to jak ja jej mam pomoc? Gadałam z nią tyle razy w szkole, koleżanki też..ale rzeczywiście teraz będę musiał chyba stanąć w jej obronie. Tylko , że ja tu sama raczej nic nie zdziałam bo ich jest elita klasowa i zawsze na wszystko znajdą odpowiedź i są najmądrzejsi. A dyrektorka to sama wie jaka ona jest bo ma z nami lekcje, wychowawczyni? Sama jest bezradna, bo nawet jeżeli powie o tym w klasie, to elita to tak obróci , że wyjdzie na swoje!
Co do następnego wypowiedzi, to ja nie poszukuję koleżanki , bo je mam. A jej po prostu chce pomóc, i chyba jako jedyną do niej rękę wyciągnęłam.. i dlatego mi to wszystko pisze i ze mną rozmawia. Sama nie wiem co zrobić.. i chodzi tu o koleżanką a nie o mnie. Pomóc jej chcę bo sama kiedyś w podstawówce byłam wyśmiewana ze seplenienie, na szczęście z tego wyszłam. I wiem co to znaczy być gnębionym, a samej mi też nikt nie pomógł. I sama nie wiem co mam zrobić. Ja tam nic do elity nie mam bo z nimi pogadam ale nic więcej.. I pytam jak postąpić, a nie żeby ktos tu mnie oceniał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
To albo przestań udawać matkę Teresę albo się nią stań, bo takich ludzi od peplania że jest fajna i musi dać radę to ma pewnie pełno (matki i ciocie dobra rada)
Ty stań w jej obronie i dziwię się że wcześniej tego nie zrobiłaś. Albo się z tym mierzysz albo nie - przekaż sprawę wychowawczy czy pedagogowi. Wstaw się.
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
napisz dokladnie autorko bo ciezko cie zrozumiec
piszesz ze rozmawialas z ta dziewczyna.. ale o czym, ? niby jak ma pomoc jej fakt ze ty z nia rozmawialas?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
powiedz jej zeby jak najszybciej uciekla z tego klebowiska zmij. I zapisala sie na terapie do normalnego psychologa nie jakiejs cioci.
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
po pierwsza jej ciocia chocby byla najlepszym psychiatrą na swiecie to jej nie pomoże. O czym zreszta doskonale powinna wiedziec bo mowa o tym jest juz na 1 roku studiow.
po drugie, trzeba jeszcze umiec wyjsc z szeregu i postawic się "elicie", oni sa ta elita tylko dlatego, że tak sobie wkręciliscie, sorry ale oni sa tacy sami jak wszyscy, nikt im tytulu nie nadał
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ja też mam wrażenie ,że tu wcale nie chodzi o koleżankę, a o autorkę.
Zastanawiający jest dla mnie fakt ,że skoro jest Ci jej szkoda ,że jest taka "osamotniona" , to dlaczego nie zaoferowałaś jej swojej "przyjaźni " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
rozwala mnie jak slysze takie teksty elita.i jeszcze dyrektorka sie ich boi-co za szkola.moze jesli oni ja drecza albo przezywaja niech to nagra i pojdzie do pedagoga albo na policje.nie wolno sie dawac takim gowniarom ktore mysla ze wszystko im wolna
moja szafa https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post14660836 moja wish https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post14660841 bardzo prosze o odpisywanie u mnie,nie mam czasu na sledzenie innych watkow.dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
zazwyczaj w klasie jest tak, ze ten kto stanie w obronie slabszego, sam sie staje kolejna ofiara.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Tu nie chodzi o dobro dziewczyny tylko o czyste sumienie autorki ;}
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lepiej czekać aż dręczona się powiesi. świetne podejście...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co wy mnie macie zamiar oceniać?? Jak widać nawet nie można tu liczyć na nikogo, bo wszyscy od razu Cię krytykują.. jestem ciekawa gdyby to ona napisała ..też byście jej tak doradzili? Ciekawe. dziewczyna dopiero by popadła w depresje. Normalnie szkoda słów. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
Dziękuję za wsparcie. Bo masz całkowita rację. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
To co? Już nikt nigdy nie stanie w obronie słabszego, bo a nóż może "stać się kozłem ofiarnym"? Podejrzewam iż autorka wątku ma też innych znajomych z klasy, chyba mogą razem się temu przeciwstawić? Większej grupy już nikt tak chętnie nie ruszy.
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak jakiś wyrostek na ulicy popchnie staruszkę, skopie psa, opluje mlodszego to też w popłochu odwrócisz głowę? co za znieczulica panuje ![]() my dołujemy? chyba tylko dlatego, że prawda boli. miałyśmy pogłaskać was po główce i napisać: "nie martwcie się"? przecież to do niczego nie prowadzi...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Rozumiem Cię, że się boisz pomóc ,,doraźnie'', bo wtedy będziesz od nowa wszystko przechodzic. Ciężko mi sobie wyobrazic taką sytuację, bo zawsze trafiałam na normalne klasy. A ta dziewczyna ma chociaż jedną normalną koleżankę? Która z nią rozmawia nie bacząc na tą całą pożal się Boże elitę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawe, co to za elita, która owija sobie dookoła palca wychowawczynię i dyrektorkę, chciałabym zobaczyć ich w akcji ![]() ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie mnie wkurza taka gadka POSTAW SIĘ,ZROB COŚ.. czy ona nic nie robi? szuka wyjścia i pomocy ,tak,aby sama nie stała się źrodełm pastwienia.nawet jedna osoba potrafi zastraszyć całą grupe,a co dopiero 8 osob. niedawno byłam na spotkaniu rodzicielskim w szkole syna.to zebranie prowadził policjant oddelegowany do trudnych spraw .opowiadał,jak wazna jest akceptacja młodych ludzi ze swoimi rowieśnikami i jak często stają się przez to ofiarami. niech kazdy z nas wroci się wstecz i pomyśli,czy nie miał choć raz przykrej sytuacji w szkole,z ktorą nie potrafił sobie pomoc. na koniec zapiszę ci fajną stronę,ktorą podał nam ten policjant.tam można się zgłosić z probleme anonimowo ,a sztab specjalistow pomoże rozwiązać tą sytuację: www.helpline.org.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() Jak widać dla tych dziewczyn które mi piszą , że nic nie robię i mnie krytykują to , że coś próbuję i tak nie ma znaczenia. A wy same nie rozumiecie tego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Co to w ogóle za stwierdzenie elita...
Rusz tyłek i coś zrób, bo niby jakiej rady oczekujesz? Nic nie zrobisz, bo się boisz być wyśmianą przez "elitę". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostaw wizaz.idź tam i sporbuj pomocy u ludzi,ktorych interesuje twoj problem. powodzenia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.