|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
jak daleko jeździcie do pracy?
Hej dziewczynki, właśnie zastanawiam się nad takim problemem...otóż, mam możliwość zmiany mojej dotychczasowej pracy.Moja ewentualna, nowa praca ma mnóstwo zalet: kontakty z ludźmi (które uwielbiam), możliwość dalszego rozwoju i wiele miożliwości. I wszystko super by było gdyby nie jeden problem... odległość. Otóż z mojego domku do pracy jest dokładnie 34 km, przy czym ponad dwadzieścia to jazda autostradą. No i oczywiście znów, jak to zawsze bywa w kluczowych momentach mojego życia, potrzebuję waszej rady. Jak sądzicie ... jest to dla was duży dystans czy nie? Ile km wy jeździcie do pracy?Dodam,ze akurat przeliczanie tego na pieniądze... opłaca sie/nie opłaca... już zrobiłam i wyszło że warto zaryzykować (pod względem finansowym). Ponadto jest jeszcze jedna sprawa. Mam nadzieję,ze zdrówko pozwoli mi za rok zacząć starać się o dzidzię i ta nowa praca zajmowałaby mi mniej czasu niż obecna(łącznie z dojazdem).
Czekam na wasze opinie ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak daleko jeździcie do pracy?
nie wiem nad czym sie zastanawiac
![]() ![]() pozdrawiam mary_lou |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a propos to ktory kierunek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Przeciwny, a dokładnie Pyrzowice
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Heja! Zmiany są nieodłączną częścią życia. Ważne tylko, żeby były pozytywne. Chyba podjęłaś już decyzję, prawda? Pisz jak już będziesz wiedziała czy była pozytywna. Ja kiedyś do pracy miałam 5 km. Ale zmieniłam ją i teraz wstaje o 6:55, a w pracy jestem o 7:00
![]() Pozdrawiam! Nowa forumowiczka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dojeżdżam 120 km do pracy i to wcale nie autostradami ,zajmuje to : 1-1,5 h(zależy od tłoku,pory dnia i obecności policji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja dojezdzam ok 1,5h do pracy i mam juz tego dosc. Wiekszosc czasu to stanie w korkach, na swiatlach itp. Sam dojazd i powrot sa znacznie meczace niz 8h w pracy. Coz, po pracy w domu jestem wieczorem i nie ma szansy na jakies zycie towarzyskie w ciagu tygodnia, zostaje weekend
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jesli sa korki to jade samochodem okolo pol godziny, ale czasami dojazd do pracy zajmuje mi tylko 15 min
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
...ale znam ludzi, ktorzy przez 20-25 lat codziennie dojezdzali do pracy okolo 2 godz pociagiem, wiec 34km to naprawde nie duzo. Jesli praca jest tego warta.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Przez 5 lat pracowałam w firmie oddalonej od domu o jakiś 1 km. W 2005 r. zdecydowałam się ją zmienić, kupiłam auto i dojeżdżałam 32 km, z czego jakieś 25 to autostrada. Przeżyłam nawet tę straszną zimę z roku 2005/2006 - choć to pierwsza za kółkiem była
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
No i zrezygnowałam z pracy, między innymi przez długi dojazd i różne dolegliwości zdrowotne które mnie dopadły przez to, że tak długo jechałam do pracy (w zimie niesamowite mrozy - brak ogrzewania w tramwaju, w lecie upały, brak przewietrzenia). Jak komuś to odpowiada to ok, ja widać jestem za słaba na taki hardkor.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Cellaris - o ile dobrze pamiętam, koleżanko po fahcu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
to zalezy od wielu czynnikow, chociazby zdrowia. Moja Siostra dojezdzala 50 km przez ok. 4 lata, ale nie wytrzymala, gdy na swiat przyszla jej Coreczka. Wieczne zmeczenie, pozno w domu itp. Przeniosla sie blizej miejsca pracy. Ja mam 15 minut do pracy - spacerkiem miedzy blokami i prawde mowiac nie wyobrazam sobie inaczej
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
ja do przystanku idę 5 minut, busikiem jadę 10 minut -- ale na rozpoczęcie pracy czekam godzinę
![]() ![]() ![]() gdyby nie to, że pracę mam naprawdę FANTASTYCZNĄ - b. dobra pensja, fantastyczny szef, praca lekka, łatwa i przyjemna, ( często mam tyle czasu, że przez 6 godż jestam na Vizażu i na Allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.