|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sukienka-marzenie
Witam,
zobaczyłam w internecie zdjęcie sukienki, w której się zakochałam. Przygodę z szyciem dopiero rozpoczynam, dlatego jestem pewna, że nie uszyję jej sama. Nie wiem nawet, czy jest możliwe uszycie takiego czegoś. Czy jest w niej jakiś stelaż, żeby tak odstawała? U krawcowej jeszcze nigdy nie byłam, ale chyba się wybiorę. Nie mam tylko pojęcia, ile by kosztowało uszycie tej sukienki. Materiały też pewnie są drogie. Jak myślicie, jakiego rzędu ceny powinnam się spodziewać? Jaki to może być materiał i ile może kosztować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sukienka-marzenie
podłanczam się do pytania :P
mi też sie bardzo podoba ..
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
witam
sukienka nie jest trudna do uszycia, jezeli kiedys cos uszylas to i taka sukienke uszyjesz. Sukienka ma szeroki dol z prosta falbana, pod spodem jest halka (rozkolszowana) a na niej naszyte falbany. W burdzie (w zimowych karnawalowych numerach) spokojnie znajdziesz wykroj na taka sukienke, wystarczy poszerzyc dol wzdluz zaszewek. Krawcowa krzyknie niezla cene. Zawsze mozesz pojsc do krawcowej z wydrukowanym zdjeciem i zapytac, a w sklepie z materialami doradza ile trzeba materialu i jakiego gdybys sama sie zdecydowala pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a masz moze jakis wykroj na ktorym mozna bazowac ?
ja zaczelam zbierac burdy dopiero niedawno, zreszta jak i inne gazety z wykrojami .. a tam nigdzie nie widzialam takiego fasonu sukienki
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
w miejskich bibliotekach mozna pozyczyc do domu burde razem z wykrojami. Mam mase tych miesiecznikow ale nie mam do nich chwilowo dostepu, sa w Polsce a ja w Londynie.
Ale polecam wycieczke do biblioteki, mozna obejrzec , wypozyczyc i odrysowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
zobaczymy czy gdzies w pobliskiej bibl;iotece znajde. szczerze mowiac duzo w bibliotekach jestem i nie widzialam zbyt wiele Burd ... w zasadzie w ogole ich nie widzialam .. xD
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Piękna
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.