|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Orginalny flakonik a w srodku podröbka
Osobiscie mam bzika na punkcie perfum. Nie zawsze kupuje je w perfumeriach. Przewaznie na aukcjach Ebay.de.
Ostatnio w ten sposöb nabylam Wish. Flakonik i rurka wygladaja sie OK, ale same perfumy wydaja mi sie troche dziwny. Czy istnieje mozliwosc napelnienia orginalnej buteleczki czyms innym tak, zeby z zewnatrz nie bylo nic widac? Bo mam troche mieszane uczucia, co do zawartosci.Same perfumy sa troche jasniejsze- to moze byc od swiatla i to nie jest problem. Gorsze jest to,ze wydaja mi sie troche slabsze jak gdyby bardziej wodniste. Moze ktos domieszal czegos innego do srodka!!! Wiem, ze przy zepsutych sprayach jest ta metoda ze strzykawka, ale to chodzi o to, zeby wydobyc zawartosc ze srodka i przelac do innego rozpylacza. Mi chodzi o to, czy to funkcjonuje w obie strony, bo mam troche mieszane uczucia, co do mojego ostatniego nabytku. Moze ktos z Was mial juz jakies doswiadczenia z czyms podobnym? Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-01-22 o 19:39 Powód: te perfumY, nie ten perfum :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Orginalny flakonik a w srodku podröbka
Coś w tym napełnieniu jest, bo pamiętam , że jakiś czas temu koleżanka, która wie, że kupuję oryginalne perfumy, powiedziała mi, że są ludzie, którzy za takie puste butelki płacą po 20-30 zł. Pytanie- po co im one. Wiadomo, żeby je napełnić. A czym? Na pewno nie oryginałami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
hmm mi ostanio tez zaczeło sie wydawac podejrzene sprzedawanie i kupowanie flakonów juz pustych w masowych ilosciach..wiadomo istanieja osoby je kolekcjonujace..ale moja podejrzliwosc jest za duza by uwiezyc w 100% uczciwosc ludzka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
No właśnie. Można sprytnie i bezboleśnie je "odessać", to myślę, że na napełnienie flakonu nie budzącego podejrzeń też jest sposób. Różnicę poznają koneserzy, albo Ci którzy pod ręką mają zapach dla porównania.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Shajen, ja się kiedyś tak nacięłam na Chanel No 19. Buteleczka oryginalna (chyba że genialnie podrobiona), ale co do zapachu to nie miałam wątpliwości, że to podróba. Niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Hmmm według mnie to jak najbardziej mozliwe dlatego zawsze jestem podejrzliwa jesli chodzi o ogłoszenia typu "szukam pustych flakonów,zbieram puste flakony" itp...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Też o tym slyszalam. Ale jakos nieczesto widzi sie na all. zeby ktos sprzedawal/kupowal puste butle, wiec na pewno takie sytuacje to rzadkosc.
Ale jak kupujesz nowe i zafoliowane to nie ma szans na takie rzeczy!
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj czasami skupuja i to hurtowo, ja rozumię zbieranie ślicznych flakoników, sam zostawiam sobie te bardziej artystyczne, ale w życiu bym nie zostawił, tymbardziej kupił pustego po jakims "chodliwym" zapachu w szkaradnym flakonie....
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Wlasnie poröwnalam moj nowy nabytek z Wish-em w Dougi i istnieje mala röznica w zapachu tzn.orginalny jest napewno mocniejszy. Jezeli nie jest to podröba to napewno jest tam domieszka wody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Tutaj mamy sprytnego
![]() http://www.allegro.pl/item298542154_...e_butelki.html Zgłaszałam tę aukcję do usunięcia kilka razy, ale jak widać Allegro liczy na sowitą prowizję i nie uważa (sic), że sprzedawca ewidentnie łamie zasady, zaś aucja śmierdzi. Nieuczciwością. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przerazające! ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie facet (?) jest bezczelny, w opisie aukcji napisał że można je (puste opakowania) łatwo uży do wiadomo jakich celów, to jak w tych reklamach piwa bezalkoholowego (z mrugnięciem okiem), wszyscy wiedzą o co cohodzi (o napełnienie ich jakimś badziewiem i sprzedanie jako oryginały). A później ktoś nie znający się kupi i powie że ten zapach to takie byle co. Też zgłosiłem naruszenie zasad zobaczymy. Swoją drogą ciekawe skąd ma tyle pustych butelek. To wygląda na przemysł cały. Tu jeden chce dodatkowo zarobi na lewo (chodziaż za flakony). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Też słyszałam o takim skupowaniu flakonów...
Teraz już wiem po co to robią. ![]() Czasem kupuję perfumy (nie w perfumerii) ale mam zaufanego dostawce - oj gdybym się nacięła to dostałby za swoje... ![]() Na allegro nie kupuję - boję się że kupię falsa albo staroć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Bardzo trzeba uważać na perfumy, których buteleczki można ponownie napełniać. Ja miałam taką przygodę z Anielskim ogródkiem. Kupiłam na allegro (zresztą od wychwalanej i polecanej sprzedawczyni) 25-kę fiołka tego cudeńka. W sumie nawet może nie zwróciłabym uwagi, bo pudełeczko było ok, wszystkie "dokładki', książeczki też, folia nawet - ale buteleczka była... jakby poplamiona ...kremem (?) co było dość dziwne. Tak jakby ktoś tam przy niej gmerał. ![]() Tak czy inaczej do tej Allegrowiczki się zniechęciłam, choć 100 procentowych dowodów oczywiście nie mam... ![]() A aukcja sprytnego pana ze Słubic wisi, mimo że ją zgłaszamy (heh, nawet telefon podał, może ma więcej "towaru" na zbyciu) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Też zgłosiłam tę aukcję.... może zniknie zmasowanym atakiem...
![]() Trzeba uważać od kogo się kupuje. Ja niedawno miałam kliknąc okazyjnie w używaną Organzę, ale sprawdziłam najpierw inne przedmioty sprzedawcy i zobaczyłam "perfumy z rozlewni". Od razu włączyła mi się lampka alarmowa i pomimo iż flakonik Organzy wyglądał na oryginalny, ominęłam aukcję. ![]() Sprawdzałam też z ciekawości kilka miesięcy temu jednego z licytujących w "kolekcjonerskiej" aukcji pustych flakoników - był nim sprzedawca "nalewanych perfumuf" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Też wysłałam zgłoszenie naruszenia zasad-mam nadzieje,ze Allegro zareaguje,bo sprzedawca jest po prostu bezczelny
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też zgłosiłam do Allegro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Dzieki za Wasze opinie.
Kurcze juz myslalam, ze mam swira na tym punkcie a tu prosze dowöd jeszcze z fotka. Proponowalabym ackje tempienia takich OSZUSTÖW. Tylko nie rozumiem dlaczego Allegro takie cos dopuszcza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Allegro do takiego czegoś dopuszcza bo ma prowizję, niestety to dla mnie jedyne wytłumaczenie.
![]() A w ogóle to bardzo fajne forum ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Aż przykro patrzeć na tego typu aukcje. Zafoliowane perfumy też niekoniecznie muszą być oryginalne, jak ktoś się bawi w nalewanie podróbek do oryginalnych flakonów to i foliowanie nie sprawia mu trudności.
Wczoraj, odbierając perfumki od sprzedawców PERFUMY_MG chwilkę rozmawiałam na temat podróbek na allegro, Pani powiedziała mi że to jest masowo robione, i sprzedaż/kupno odbywa się poza allegro, bo wiadomo że takie aukcje szybko zostaną usunięte, powiedziała mi że mieli już 2 telefony od ludzi z allegro, pytających "czy nie byliby w stanie sprowadzać dla nich same pudełka po testerach". Masakra!!! Pani oczywiście powiedziała że nigdy się na to nie zgodziła (sama chyba też ma fioła na punkcie perfum) a poza tym nie ma możliwości kupować u dystrybutora samych pudełek. Powiedziała mi również, że czasami w testerach można wyłapać różnice w czcionce, jaką jest napis Tester, że naklejają naklejki tester demonstration na zapachach które np mają ten napis wygrawerowany na butelce albo zupełnie inną czcionką. Przeraża mnie to, że tak łatwo naciąć się na podróbki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Niestety Allegro ma nas gdzieś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Dosłownie sie
![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, ale muszę Wam to pokazać, uśmiałam się do łez
![]() ![]() http://allegro.pl/item302965380_lanc...oryginal_.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Tylko najgorsze jest to, ze nigdy nie wiadomo co tak naprawde jest w srodku.
W Niemczech w Stern TV pokazywali nie tak dawno temu, cos na ten temat. Zawartosc podröbek byla poröwnana do wody z kanalizacji. A to z tego wzgledu, ze najdrozszy w ich produkcji jest alkohol na ktörym oszusci poprostu oszczedzaja zastapujac go woda. W ten sposöb bakterje maja raj na ziemi. Jest to robione w nieczystych warunkach i wystarczy, ze osoba, ktöra to robi ma nieumyte rece .Co wczesniej robila tymi rekami...to zostawie otwarte i bez dodatkowych obrzydzen. Jak sobie pomysle, ze perfumy psika sie bezposrednio na sköre ...to az mnie bierze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pierwsze i ostatnie ostrzeżenie. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Ok, sorrki, poprostu chciałam się tym podzielić z Wami, nie pisnę już o tym ani słowa
![]() ![]() Cytat:
Chyba powinnam się cieszyć, że tego nie widziałam.. Myślę że niektóre flakony też już udaje się podrobić nie do poznania, przy każdym kolejnym zakupie obawiam się czy będzie wszystko ok. Niestety, nieuczciwi ludzie zarabiają na naiwnych ludziach i to chyba się już nie zmieni. Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2008-01-30 o 00:09 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji EDYTUJ i MULTICYTOWANIE! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.