Orginalny flakonik a w srodku podröbka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-22, 19:04   #1
Shajen
BAN stały

Cool

Orginalny flakonik a w srodku podröbka

Osobiscie mam bzika na punkcie perfum. Nie zawsze kupuje je w perfumeriach. Przewaznie na aukcjach Ebay.de.

Ostatnio w ten sposöb nabylam Wish. Flakonik i rurka wygladaja sie OK, ale same perfumy wydaja mi sie troche dziwny.

Czy istnieje mozliwosc napelnienia orginalnej buteleczki czyms innym tak, zeby z zewnatrz nie bylo nic widac?
Bo mam troche mieszane uczucia, co do zawartosci.Same perfumy sa troche jasniejsze- to moze byc od swiatla i to nie jest problem. Gorsze jest to,ze wydaja mi sie troche slabsze jak gdyby bardziej wodniste. Moze ktos domieszal czegos innego do srodka!!!

Wiem, ze przy zepsutych sprayach jest ta metoda ze strzykawka, ale to chodzi o to, zeby wydobyc zawartosc ze srodka i przelac do innego rozpylacza. Mi chodzi o to, czy to funkcjonuje w obie strony, bo mam troche mieszane uczucia, co do mojego ostatniego nabytku.

Moze ktos z Was mial juz jakies doswiadczenia z czyms podobnym?

Edytowane przez rachela
Czas edycji: 2008-01-22 o 19:39 Powód: te perfumY, nie ten perfum :)
Shajen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 19:08   #2
Kagan
Wtajemniczenie

Dot.: Orginalny flakonik a w srodku podröbka

Coś w tym napełnieniu jest, bo pamiętam , że jakiś czas temu koleżanka, która wie, że kupuję oryginalne perfumy, powiedziała mi, że są ludzie, którzy za takie puste butelki płacą po 20-30 zł. Pytanie- po co im one. Wiadomo, żeby je napełnić. A czym? Na pewno nie oryginałami.
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 20:29   #3
pinky11
Rozeznanie

hmm mi ostanio tez zaczeło sie wydawac podejrzene sprzedawanie i kupowanie flakonów juz pustych w masowych ilosciach..wiadomo istanieja osoby je kolekcjonujace..ale moja podejrzliwosc jest za duza by uwiezyc w 100% uczciwosc ludzka...
pinky11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 20:53   #4
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

No właśnie. Można sprytnie i bezboleśnie je "odessać", to myślę, że na napełnienie flakonu nie budzącego podejrzeń też jest sposób. Różnicę poznają koneserzy, albo Ci którzy pod ręką mają zapach dla porównania.

Wymiana
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post68212696
olcia7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 21:10   #5
MAMAANTOSIA
Raczkowanie

Shajen, ja się kiedyś tak nacięłam na Chanel No 19. Buteleczka oryginalna (chyba że genialnie podrobiona), ale co do zapachu to nie miałam wątpliwości, że to podróba. Niestety .
MAMAANTOSIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 21:24   #6
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Hmmm według mnie to jak najbardziej mozliwe dlatego zawsze jestem podejrzliwa jesli chodzi o ogłoszenia typu "szukam pustych flakonów,zbieram puste flakony" itp...

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 22:06   #7
lady-dark
Zadomowienie

Też o tym slyszalam. Ale jakos nieczesto widzi sie na all. zeby ktos sprzedawal/kupowal puste butle, wiec na pewno takie sytuacje to rzadkosc.
Ale jak kupujesz nowe i zafoliowane to nie ma szans na takie rzeczy!

lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-24, 00:11   #8
dreamer4
Zadomowienie

GG do dreamer4

Cytat:
Napisane przez lady-dark Pokaż wiadomość
Też o tym slyszalam. Ale jakos nieczesto widzi sie na all. zeby ktos sprzedawal/kupowal puste butle, wiec na pewno takie sytuacje to rzadkosc.
Ale jak kupujesz nowe i zafoliowane to nie ma szans na takie rzeczy!

Oj czasami skupuja i to hurtowo, ja rozumię zbieranie ślicznych flakoników, sam zostawiam sobie te bardziej artystyczne, ale w życiu bym nie zostawił, tymbardziej kupił pustego po jakims "chodliwym" zapachu w szkaradnym flakonie....

dreamer4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 11:02   #9
Shajen
BAN stały

Wlasnie poröwnalam moj nowy nabytek z Wish-em w Dougi i istnieje mala röznica w zapachu tzn.orginalny jest napewno mocniejszy. Jezeli nie jest to podröba to napewno jest tam domieszka wody.
Stary 2008-01-26, 11:31   #10
siog
Przyczajenie

Tutaj mamy sprytnego "pana przedsiębiorcę" , handlarza "orginalnymi' flakonami (cel :wiadomy):

http://www.allegro.pl/item298542154_...e_butelki.html

Zgłaszałam tę aukcję do usunięcia kilka razy, ale jak widać Allegro liczy na sowitą prowizję i nie uważa (sic), że sprzedawca ewidentnie łamie zasady, zaś aucja śmierdzi. Nieuczciwością.
siog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 13:57   #11
lady-dark
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siog Pokaż wiadomość
Tutaj mamy sprytnego "pana przedsiębiorcę" , handlarza "orginalnymi' flakonami (cel :wiadomy):

Zgłaszałam tę aukcję do usunięcia kilka razy, ale jak widać Allegro liczy na sowitą prowizję i nie uważa (sic), że sprzedawca ewidentnie łamie zasady, zaś aucja śmierdzi. Nieuczciwością.

przerazające!

lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-26, 14:19   #12
SWIETY
Raczkowanie

GG do SWIETY

Cytat:

Faktycznie facet (?) jest bezczelny, w opisie aukcji napisał że można je (puste opakowania) łatwo uży do wiadomo jakich celów, to jak w tych reklamach piwa bezalkoholowego (z mrugnięciem okiem), wszyscy wiedzą o co cohodzi (o napełnienie ich jakimś badziewiem i sprzedanie jako oryginały). A później ktoś nie znający się kupi i powie że ten zapach to takie byle co. Też zgłosiłem naruszenie zasad zobaczymy. Swoją drogą ciekawe skąd ma tyle pustych butelek. To wygląda na przemysł cały. Tu jeden chce dodatkowo zarobi na lewo (chodziaż za flakony).
SWIETY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 14:52   #13
Szara Róża
Zakorzenienie

GG do Szara Róża

Cytat:
Napisane przez SWIETY Pokaż wiadomość
Też zgłosiłem naruszenie zasad zobaczymy. Swoją drogą ciekawe skąd ma tyle pustych butelek. To wygląda na przemysł cały. Tu jeden chce dodatkowo zarobi na lewo (chodziaż za flakony).
Też zgłosiłam Jako "sugerowanie nieetycznego wykorzystania"...
co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie."

Szara Róża jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 15:06   #14
kasiaoli2001
Rozeznanie

Też słyszałam o takim skupowaniu flakonów...
Teraz już wiem po co to robią.
Czasem kupuję perfumy (nie w perfumerii) ale mam zaufanego dostawce - oj gdybym się nacięła to dostałby za swoje...
Na allegro nie kupuję - boję się że kupię falsa albo staroć...
kasiaoli2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 15:54   #15
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Santorio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 15:54   #16
siog
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Orginalny flakonik a w srodku podröbka

Cytat:
Napisane przez Shajen Pokaż wiadomość
Wlasnie poröwnalam moj nowy nabytek z Wish-em w Dougi i istnieje mala röznica w zapachu tzn.orginalny jest napewno mocniejszy. Jezeli nie jest to podröba to napewno jest tam domieszka wody.

Bardzo trzeba uważać na perfumy, których buteleczki można ponownie napełniać. Ja miałam taką przygodę z Anielskim ogródkiem. Kupiłam na allegro (zresztą od wychwalanej i polecanej sprzedawczyni) 25-kę fiołka tego cudeńka. W sumie nawet może nie zwróciłabym uwagi, bo pudełeczko było ok, wszystkie "dokładki', książeczki też, folia nawet - ale buteleczka była... jakby poplamiona ...kremem (?) co było dość dziwne. Tak jakby ktoś tam przy niej gmerał. Znam ogródki dobrze, używam i rzeczywiście zapach jakby słabszy... Sama nie wiem czy ktoś tam nie majstrował i nie robił jakiś dolewek... Dziwne, że zafoliowany produkt wymazany był jakąś białą mazią.

Tak czy inaczej do tej Allegrowiczki się zniechęciłam, choć 100 procentowych dowodów oczywiście nie mam...

A aukcja sprytnego pana ze Słubic wisi, mimo że ją zgłaszamy (heh, nawet telefon podał, może ma więcej "towaru" na zbyciu)
Stary 2008-01-26, 16:22   #17
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Też zgłosiłam tę aukcję.... może zniknie zmasowanym atakiem...
Trzeba uważać od kogo się kupuje. Ja niedawno miałam kliknąc okazyjnie w używaną Organzę, ale sprawdziłam najpierw inne przedmioty sprzedawcy i zobaczyłam "perfumy z rozlewni". Od razu włączyła mi się lampka alarmowa i pomimo iż flakonik Organzy wyglądał na oryginalny, ominęłam aukcję.
Sprawdzałam też z ciekawości kilka miesięcy temu jednego z licytujących w "kolekcjonerskiej" aukcji pustych flakoników - był nim sprzedawca "nalewanych perfumuf"

Yola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 16:56   #18
lady Vader
Rozeznanie

Też wysłałam zgłoszenie naruszenia zasad-mam nadzieje,ze Allegro zareaguje,bo sprzedawca jest po prostu bezczelny
Stary 2008-01-26, 18:28   #19
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale ludzie mają tupet. Jeszcze napisał, że łatwo ich można użyć w celach wiadomo jakich.
Też zgłosiłam do Allegro.
Stary 2008-01-26, 19:45   #20
Shajen
BAN stały

Dzieki za Wasze opinie.
Kurcze juz myslalam, ze mam swira na tym punkcie a tu prosze dowöd jeszcze z fotka.

Proponowalabym ackje tempienia takich OSZUSTÖW. Tylko nie rozumiem dlaczego Allegro takie cos dopuszcza.
Stary 2008-01-26, 20:09   #21
siog
Przyczajenie

Allegro do takiego czegoś dopuszcza bo ma prowizję, niestety to dla mnie jedyne wytłumaczenie.

A w ogóle to bardzo fajne forum i bardzo się cieszę, że tyle osób jest zniesmaczonych działanami "przedsiębiorcego" pana i powiadomiło Allegro.Świata nie zmienimy, ale próbować trzeba...
Pozdrawiamwszystkich.
Stary 2008-01-29, 14:43   #22
Magdullaa
Raczkowanie

Aż przykro patrzeć na tego typu aukcje. Zafoliowane perfumy też niekoniecznie muszą być oryginalne, jak ktoś się bawi w nalewanie podróbek do oryginalnych flakonów to i foliowanie nie sprawia mu trudności.
Wczoraj, odbierając perfumki od sprzedawców PERFUMY_MG chwilkę rozmawiałam na temat podróbek na allegro, Pani powiedziała mi że to jest masowo robione, i sprzedaż/kupno odbywa się poza allegro, bo wiadomo że takie aukcje szybko zostaną usunięte, powiedziała mi że mieli już 2 telefony od ludzi z allegro, pytających "czy nie byliby w stanie sprowadzać dla nich same pudełka po testerach". Masakra!!! Pani oczywiście powiedziała że nigdy się na to nie zgodziła (sama chyba też ma fioła na punkcie perfum) a poza tym nie ma możliwości kupować u dystrybutora samych pudełek. Powiedziała mi również, że czasami w testerach można wyłapać różnice w czcionce, jaką jest napis Tester, że naklejają naklejki tester demonstration na zapachach które np mają ten napis wygrawerowany na butelce albo zupełnie inną czcionką.
Przeraża mnie to, że tak łatwo naciąć się na podróbki
Magdullaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-29, 15:23   #23
Kagan
Wtajemniczenie

Niestety Allegro ma nas gdzieś Aukcja przedsiębiorczego pana nadal jest, mimo, że kilka osób interweniowało.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 16:15   #24
dreamer4
Zadomowienie

GG do dreamer4

Dosłownie sie , co za chamskie podejscie...

dreamer4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-29, 17:47   #25
Magdullaa
Raczkowanie

Przepraszam, ale muszę Wam to pokazać, uśmiałam się do łez to chyba jakieś dziecko wzięło się za podrabianie testerów
http://allegro.pl/item302965380_lanc...oryginal_.html
Stary 2008-01-29, 21:25   #26
Shajen
BAN stały

Tylko najgorsze jest to, ze nigdy nie wiadomo co tak naprawde jest w srodku.

W Niemczech w Stern TV pokazywali nie tak dawno temu, cos na ten temat.

Zawartosc podröbek byla poröwnana do wody z kanalizacji. A to z tego wzgledu, ze najdrozszy w ich produkcji jest alkohol na ktörym oszusci poprostu oszczedzaja zastapujac go woda. W ten sposöb bakterje maja raj na ziemi. Jest to robione w nieczystych warunkach i wystarczy, ze osoba, ktöra to robi ma nieumyte rece .Co wczesniej robila tymi rekami...to zostawie otwarte i bez dodatkowych obrzydzen.
Jak sobie pomysle, ze perfumy psika sie bezposrednio na sköre ...to az mnie bierze.
Stary 2008-01-29, 21:48   #27
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdullaa Pokaż wiadomość
Wczoraj, odbierając perfumki od sprzedawców PERFUMY_MG chwilkę rozmawiałam na temat podróbek na allegro
Magdullaa, w prawie każdym swoim poście piszesz o tym sprzedawcy. Nie podoba mi się to, zakrawa na reklamę, dość namolną. Proszę, abyś skończyła wreszcie opowiadać o tym allegrowiczu, bo inaczej uznam Twoje posty za próbę reklamy!

To pierwsze i ostatnie ostrzeżenie.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 23:41   #28
Magdullaa
Raczkowanie

Ok, sorrki, poprostu chciałam się tym podzielić z Wami, nie pisnę już o tym ani słowa Obiecuję

Cytat:
Napisane przez Shajen Pokaż wiadomość
Tylko najgorsze jest to, ze nigdy nie wiadomo co tak naprawde jest w srodku.
W Niemczech w Stern TV pokazywali nie tak dawno temu, cos na ten temat.

Chyba powinnam się cieszyć, że tego nie widziałam..
Myślę że niektóre flakony też już udaje się podrobić nie do poznania, przy każdym kolejnym zakupie obawiam się czy będzie wszystko ok.
Niestety, nieuczciwi ludzie zarabiają na naiwnych ludziach i to chyba się już nie zmieni.

Edytowane przez tulipanka
Czas edycji: 2008-01-30 o 00:09 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji EDYTUJ i MULTICYTOWANIE!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości