|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to padaczka?
Witam,
bardzo martwię się o swojego psa, ma zaledwie 6 miesięcy i od pewnego czasu pojawiają się u niego dziwne objawy ![]() ciągle chodzi osowiały, nie ma ochoty na żadne zabawy, leży jedynie i trzęsie się ![]() Te zachowania zauważyłam jakiś tydzień temu, zaczęło się od lekkiego potrząsania głową i jakby "stukaniem" szczęki, byłam już 2 razy u weterynarza. Na początku było podejrzenie że to może być spowodowane ugryzieniem jakiegoś owada, podawałam psu wapno w syropie. U pani weterynarz dostał 2 zastrzyki wzmacniające, ale z dnia na dzień jest coraz gorzej ![]() ![]() Lekarz stwierdził też nieprawidłowości w budowie czaszki, które mogą się bezpośrednio wiązać z chorobami neurologicznymi ![]() ![]() Dodam że jest to mieszaniec pekińczyka z jakąś inną rasą, niestety nie wiem jaką.. Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o jakiekolwiek rady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to padaczka?
Moja Sonia urodziła kiedys suczkę, którą wzieła od nas sąsiadka, piesek zwie się Nuka. No więc Nuka i Sonia kiedys pogryzły się o kości -Nuka uciekła, a Sonia straciła przytomność na miejscy (oba pieski to kundelki ratlerka). Sonia doszła do siebie i jest ok, natomiast Nuka od tamtej pory dostawała ataki.
Wygląda to tak: w upalne dni, czesto zdarza się, ze Nuka staje się osowiała, nic nie chce jeść, cały czas chodzi z podkulonym ogonem (a z reguły jest baaaardzo wesołym pieskiem), dużo śpi. W pewnym momencie, jaknp. gdzies idzie, po prostu się przewraca i zaczyna się trząść bez przytomności. I to jest właśnie padaczka nabyta -tak to wygląda u Nuki. Bierze na to tabletki (kuracja miesięczna+wizyta u weterynarza -ok 40 zł) i od tamtej pory nie miewa ataków. Tobie radze szczerze -idź do innego weterynarza, bo jeżeli ten nie jest pewny co do choroby pieska inny może od razy wpaść na rozwiązani problemu, czasem warto zasiegnąć rady kilku fachowców. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- http://www.vetopedia.pl/article69-1-Padaczka.html poczytaj
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
zmień veta
proponuję jakąś dobrą Klinikę vet gdzie zrobia kąplet badań |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
niestety okazało się że jest to bebeszjoza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Raju, bardzo współczuję
![]() I trzymam kciuki za psiunię, aby wyzdrowiała ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nie dziękuje żeby nie zapeszyć
![]() ![]() po tak długim czasie szanse na przezycie są minimalne ![]() ![]() ![]() ale nadal o niego walczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może jednak się uda, trzeba w to wierzyć i walczyć.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
weterynarz mi dziś powiedział że stan jest ciężki i w sumie nie wiadomo czy wyzdrowieje no to ja wściekła pytam się po co w oógle dają mu w takim razie kroplówki i imizol i czy ten proces niszczenia erytrocytów zostanie zahamowany czy to przedłużanie tylko agonii mojego psa, na co usłyszałam że w sumie to oni nic obiecać nie mogą można walczyc miesiąc a potem psa uśpić ![]() jestem taka zła! ![]() ![]() pomijajac aspekty finansowe (wydałam już koło 1000 zł na leczenie BEZ EFEKTÓW!) nie mogę patrzeć na jego cierpienie ![]() nie mam pojęcia co robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
niestety nie udało się
![]() ![]() ![]() musiałam go uśpić ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z pewnością podjełaś dobra decyzję, skróciłaś jego cierpienia. Z pewnością to była ciężka decyzja... Ale zrobiłaś co mogłaś i walczyłaś o niego. Jestem z Tobą
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.