|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Faszerowana bagietka
Witam Was. Znalazłam bardzo fajny przepis, kolacja wyszła pysznie, więc podziele się z Wami przepisem. Przepis na 2 osoby... chyba że my tak duzo jemy. 1 średniej wielkosci bagietka, 2 parówki, 20 dag żółtego sera, najlepiej gouda, 4 jajka, 2 łyżki mleka, 3 łyzki śmietany, 2 cebule, 1 puszka pomidorów lub 3 średnie pomidory, sól, pieprz, majeranek, folia aluminiowa Na początek należy odkroić jeden koniec bagietki i długim narzedziem wydrążyć, ją pozostawiając tylko skórkę. Jajka należy roztrzepać ze śmietaną i mlekiem. Doprowadzić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Cebulke i ser pokroić w kosteczkę, parówki w palsterki a pomidory na mniejsze kawałki, całość wymieszać z masą jajeczną. Na patelni rozgrzac troche tłuszczu, wlać masę i mieszając podgrzewać aż jajecznica się zetnie. Nastepnie napełnic masą bagietkę, owinąć ja w folie aluminiową i zapiekac w piekarniku nagrzanym do 200C. Upieczoną bagietkę pokroic na plastry i podawac na gorąco.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Faszerowana bagietka
Jak długo trzeba bagietkę zapiekać? I czy mimo zawinięcia w folię całość wychodzi na chrupiąco? Czy z folii można zrezygnować? I czy bagietkę rozcina się wzdłuż czy odkrawa się koniec i masę się wpakowuje w powstałą "rurę"?
P.S. Po ilości pytań widać że Twój przepis mnie naprawdę zainteresował
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Sanderek Czas edycji: 2006-02-09 o 09:30 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie tak myślałam że folia też pełni funkcję zabezpieczenia.
Dziękuję uprzejmie za odpowiedź, przepis na pewno wypróbuję
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam
, ja też wypróbuję. Uwielbiam takie specjały. Dziś nie, ale jutro na kolację się zrobi.Tylko bagietek mi potrzeba .
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszy mnie fakt, że przepis się podoba. W sumie to nic specjalnego a jednak
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Super przepis
Jednak moj TŻ nie lubi jajek w postaci jajecznicy, gotowanych. Wiec cala bagietke zjem sama![]() p.s. Ale jajecznica w jego wykonaniu super smakuje
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja zaproponuje bagietke zapiekana
![]() ilosc skladnikow w zaleznosci od upodoban ![]() bagietka piersi z kurczaka czerwona papryka feta sezam ziarna sol,pieprz jogurt naturalny filet pokroic z malutkie kawalecki ,zalac jourtem sol,pieprz ,sezam do piekarnika na 20 minut ,200 stopni. papryke pokroic,fete tez i wymieszac razem. bagietke pokroic na 2-4 czesci(ja kroje na 4 czesci,wydrązyc,posmarowa c majonezem w srodku . wymieszac kurczaka z pasta paprykowo-fetowa i nalozyc do bagietki,wlozyc na 10 min. do piekarnika zeby byla ciepla i chrupiąca.smacznego
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja zaproponuje bagietke zapiekana
![]() ilosc skladnikow w zaleznosci od upodoban ![]() bagietka piersi z kurczaka czerwona papryka feta sezam ziarna sol,pieprz jogurt naturalny filet pokroic z malutkie kawalecki ,zalac jourtemsol,pieprz ,sezam do piekarnika na 20 minut ,200 stopni. papryke pokroic,fete tez i wymieszac razem. bagietke pokroic na 2-4 czesci(ja kroje na 4 czesci,wydrązyc,posmarowa c majonezem w srodku . wymieszac kurczaka z pasta paprykowo-fetowa i nalozyc do bagietki,wlozyc na 10 min. do piekarnika zeby byla ciepla i chrupiąca.smacznego
|
|
|
|
|
#11 |
|
Moderator
|
Przepisy wygladaja przepysznie,jutro ja zrobie na kolacje bagietki faszerowane,tylko ze na koncu poleje keczapem bo uwielbiam
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
no i jak wyszła wam owa bagietka hmm nikt sie niepodzielil spostrzezeniami czyzby............:rolley es: dajcie znac jak smakowała
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Jak zrobicie to wklejcie zdjęcia
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak jeszcze do chrupkości tej bagietki, pisałam że należy ją zapiekać ok 20-25min, jednak gdy robiłam ją ostatnio, zapomniałam że jest w piekarniku, była ok 45min i wyszła jeszcze lepsza, jeszcze bardziej chrupiąca.
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja często robię coś z przepisów forumowych, a potem albo zapomnę napisać wrażenia albo z braku czasu nie wchodzę na forum. Bagietka smakowała i to jak .Polecam innym.
|
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
czekamy na fotki
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
hej bagietkowe maniaczki
własnie robie takowa bagieteczke faszerowana uhmm zapaszek pychotka ale smak hmm jeszcze niewiem bo w pierakniku sie rumiania a teraz ide jej pilnowac.....iiiii kobietki własnie ja zjadłam mniaam palce lizac była pyszna choc te parówki byly takie seeee ale ogólnie byla szmaczniutka az sie przejadłam jejku ale polecaaam ja
Edytowane przez Jessiczka Czas edycji: 2006-02-13 o 19:14 |
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Jessiczka prosimy o fotki
Ja swoją bagietkę zostawiam na środe a dziś skusiłam sie na pieczonki
|
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
naja 84 niestety niemam w tej chwili aparaciku a zreszta juz zjadłam wiec sorki moze ktos inny sie podzieli fotka
|
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
choc te parówki byly takie seeee ale ogólnie byla szmaczniutka az sie przejadłam jejku
ale polecaaam ja [/quote]No tak parówki na ciepło nie zawsze są smaczne, ja np nie zjem takiej gotowanej w wodzie feee, ale taką zapiekaną w czymś lubię. Cieszę się, że bagietka przypadła do gustu. A ile czasu trzymałaś ją w piekarniku? Wyszła wystarczająco chrupiąca?
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
nio parówki na cieplo niebyły zbyt pychotkowe ale reszta mniam mniam po ostygnieciu znacznie lepsza dla mnie .
Sanderek ja ją trzymałam jakies 30 minutek i była chrupiąca a wam jak wyszlaaa
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś wykorzystałam ten przepisik, nie miałam w domu bagietki, więc użyłam zwykłych bułek. Dobre wyszły, zaraz sobie na kolacyjką odgrzeję jeszcze jedną, bo mi zostały
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś robię bagietkę faszerowaną na szybko. To znaczy podsmażę zaraz pieczarki i cebulkę na oliwce. Na przekrojoną bagietkę nałoże cienką warstewkę masła, na to zioła prowansalskie, wspomniane pieczarki z cebulą i żółty ser, zapiekę w piekarniku, a potem posypię szczypiorkiem i doprawię keczupem. Nie jest to zbyt skomplikowany przepis, ale dobry na szybką ciepłą kolację
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i czym wydrążacie bagietki? Jak najszybciej się z tym uporać? Pytanie prozaiczne, ale nigdy się w faszerowanie bagietek nie bawiłam, a z chęcią wypróbowałabym oba przepisy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

, ja też wypróbuję. Uwielbiam takie specjały. Dziś nie, ale jutro na kolację się zrobi.
.

-8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15