Faszerowana bagietka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2005-12-03, 16:08   #1
Sanderek
Wtajemniczenie
 
Avatar Sanderek
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Bytom / Tarnowskie Góry
Wiadomości: 2 009
GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Faszerowana bagietka


Witam Was. Znalazłam bardzo fajny przepis, kolacja wyszła pysznie, więc podziele się z Wami przepisem. Przepis na 2 osoby... chyba że my tak duzo jemy. 1 średniej wielkosci bagietka, 2 parówki, 20 dag żółtego sera, najlepiej gouda, 4 jajka, 2 łyżki mleka, 3 łyzki śmietany, 2 cebule, 1 puszka pomidorów lub 3 średnie pomidory, sól, pieprz, majeranek, folia aluminiowa Na początek należy odkroić jeden koniec bagietki i długim narzedziem wydrążyć, ją pozostawiając tylko skórkę. Jajka należy roztrzepać ze śmietaną i mlekiem. Doprowadzić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Cebulke i ser pokroić w kosteczkę, parówki w palsterki a pomidory na mniejsze kawałki, całość wymieszać z masą jajeczną. Na patelni rozgrzac troche tłuszczu, wlać masę i mieszając podgrzewać aż jajecznica się zetnie. Nastepnie napełnic masą bagietkę, owinąć ja w folie aluminiową i zapiekac w piekarniku nagrzanym do 200C. Upieczoną bagietkę pokroic na plastry i podawac na gorąco.
Sanderek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-03, 16:18   #2
Różowy Strachulec
Zakorzenienie
 
Avatar Różowy Strachulec
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 9 023
Dot.: Faszerowana bagietka

Jak długo trzeba bagietkę zapiekać? I czy mimo zawinięcia w folię całość wychodzi na chrupiąco? Czy z folii można zrezygnować? I czy bagietkę rozcina się wzdłuż czy odkrawa się koniec i masę się wpakowuje w powstałą "rurę"?

P.S. Po ilości pytań widać że Twój przepis mnie naprawdę zainteresował
__________________
KOTY. KOTY SĄ MIŁE.
Różowy Strachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-03, 16:28   #3
Sanderek
Wtajemniczenie
 
Avatar Sanderek
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Bytom / Tarnowskie Góry
Wiadomości: 2 009
GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek
Dot.: Faszerowana bagietka

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec
Jak długo trzeba bagietkę zapiekać? I czy mimo zawinięcia w folię całość wychodzi na chrupiąco? Czy z folii można zrezygnować? I czy bagietkę rozcina się wzdłuż czy odkrawa się koniec i masę się wpakowuje w powstałą "rurę"?

P.S. Po ilości pytań widać że Twój przepis mnie naprawdę zainteresował
Bagietkę należy zapiekać przez ok 20-25 minut. Pomimo tego, że bagietka jest zawinieta w folie wychodzi chrupiaca. Nie próbowałam robic jej bez folii, ponieważ sama robiłam to pierwszy raz, ale zwróć uwage na to że trzeba czyms zabezpieczyć odciety koniec bagietki, przez który ją faszerujesz.

Edytowane przez Sanderek
Czas edycji: 2006-02-09 o 09:30
Sanderek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-03, 16:32   #4
Różowy Strachulec
Zakorzenienie
 
Avatar Różowy Strachulec
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 9 023
Dot.: Faszerowana bagietka

No właśnie tak myślałam że folia też pełni funkcję zabezpieczenia.
Dziękuję uprzejmie za odpowiedź, przepis na pewno wypróbuję
__________________
KOTY. KOTY SĄ MIŁE.
Różowy Strachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-03, 16:37   #5
Beauty1984
Zakorzenienie
 
Avatar Beauty1984
 
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: Gliwice
Wiadomości: 4 014
GG do Beauty1984
Dot.: Faszerowana bagietka

Mniam , ja też wypróbuję. Uwielbiam takie specjały. Dziś nie, ale jutro na kolację się zrobi.
Tylko bagietek mi potrzeba .
__________________
Korzystaj z czasu póki czas!
Beauty1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-03, 16:41   #6
Sanderek
Wtajemniczenie
 
Avatar Sanderek
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Bytom / Tarnowskie Góry
Wiadomości: 2 009
GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek
Dot.: Faszerowana bagietka

Cieszy mnie fakt, że przepis się podoba. W sumie to nic specjalnego a jednak
Sanderek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-03, 17:08   #7
Różowy Strachulec
Zakorzenienie
 
Avatar Różowy Strachulec
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 9 023
Dot.: Faszerowana bagietka

Cytat:
Napisane przez Sanderek
W sumie to nic specjalnego a jednak
Często właśnie o to chodzi że to takie "nic specjalnego"
__________________
KOTY. KOTY SĄ MIŁE.
Różowy Strachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-07, 10:19   #8
Agaw'a
Zakorzenienie
 
Avatar Agaw'a
 
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: opolszczyzna
Wiadomości: 4 992
Dot.: Faszerowana bagietka

Super przepis Jednak moj TŻ nie lubi jajek w postaci jajecznicy, gotowanych. Wiec cala bagietke zjem sama

p.s. Ale jajecznica w jego wykonaniu super smakuje
__________________
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.

-1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15
Agaw'a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-07, 12:21   #9
paula78
Zakorzenienie
 
Avatar paula78
 
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: z daleka
Wiadomości: 34 839
Dot.: Faszerowana bagietka

to i ja zaproponuje bagietke zapiekana

ilosc skladnikow w zaleznosci od upodoban

bagietka
piersi z kurczaka
czerwona papryka
feta
sezam ziarna
sol,pieprz
jogurt naturalny

filet pokroic z malutkie kawalecki ,zalac jourtem sol,pieprz ,sezam do piekarnika na 20 minut ,200 stopni.

papryke pokroic,fete tez i wymieszac razem.

bagietke pokroic na 2-4 czesci(ja kroje na 4 czesci,wydrązyc,posmarowa c majonezem w srodku .
wymieszac kurczaka z pasta paprykowo-fetowa i nalozyc do bagietki,wlozyc na 10 min. do piekarnika zeby byla ciepla i chrupiąca.
smacznego
__________________
Mleko migdałowe:
http://pichceiknoce.blogspot.com/


paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-07, 12:21   #10
paula78
Zakorzenienie
 
Avatar paula78
 
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: z daleka
Wiadomości: 34 839
Dot.: Faszerowana bagietka

to i ja zaproponuje bagietke zapiekana

ilosc skladnikow w zaleznosci od upodoban

bagietka
piersi z kurczaka
czerwona papryka
feta
sezam ziarna
sol,pieprz
jogurt naturalny

filet pokroic z malutkie kawalecki ,zalac jourtemsol,pieprz ,sezam do piekarnika na 20 minut ,200 stopni.

papryke pokroic,fete tez i wymieszac razem.

bagietke pokroic na 2-4 czesci(ja kroje na 4 czesci,wydrązyc,posmarowa c majonezem w srodku .
wymieszac kurczaka z pasta paprykowo-fetowa i nalozyc do bagietki,wlozyc na 10 min. do piekarnika zeby byla ciepla i chrupiąca.
smacznego
__________________
Mleko migdałowe:
http://pichceiknoce.blogspot.com/


paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-07, 20:54   #11
kaska222
Moderator
 
Avatar kaska222
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Bayern/DE
Wiadomości: 6 269
Dot.: Faszerowana bagietka

Przepisy wygladaja przepysznie,jutro ja zrobie na kolacje bagietki faszerowane,tylko ze na koncu poleje keczapem bo uwielbiam
__________________



RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 14:10   #12
Jessiczka
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: zzzz kanapy ;-p
Wiadomości: 720
GG do Jessiczka
Dot.: Faszerowana bagietka

no i jak wyszła wam owa bagietka hmm nikt sie niepodzielil spostrzezeniami czyzby............:rolley es: dajcie znac jak smakowała
__________________
...KtÓż Z NaS kOcHa NiE gŁuPiEjĄc PrZy TyM...
Jessiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 21:53   #13
bb-m
Rozeznanie
 
Avatar bb-m
 
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: k/wawy
Wiadomości: 993
Dot.: Faszerowana bagietka

Jak zrobicie to wklejcie zdjęcia

__________________
A/78/83 173cm/62kg
20.11 mentor 350cc hp
J&J 07r i J 09r
bb-m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-09, 09:32   #14
Sanderek
Wtajemniczenie
 
Avatar Sanderek
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Bytom / Tarnowskie Góry
Wiadomości: 2 009
GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek
Dot.: Faszerowana bagietka

A tak jeszcze do chrupkości tej bagietki, pisałam że należy ją zapiekać ok 20-25min, jednak gdy robiłam ją ostatnio, zapomniałam że jest w piekarniku, była ok 45min i wyszła jeszcze lepsza, jeszcze bardziej chrupiąca.
__________________
"Szukaj małej różnicy, która uczyni wielką różnicę w Twoim życiu"
Sanderek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-09, 09:33   #15
Sanderek
Wtajemniczenie
 
Avatar Sanderek
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Bytom / Tarnowskie Góry
Wiadomości: 2 009
GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek
Dot.: Faszerowana bagietka

Cytat:
Napisane przez Beauty1984
Mniam , ja też wypróbuję. Uwielbiam takie specjały. Dziś nie, ale jutro na kolację się zrobi.
Tylko bagietek mi potrzeba .
I cio? Udało Ci się zdobyc bagietki i zrobić? Jak smakowała?
__________________
"Szukaj małej różnicy, która uczyni wielką różnicę w Twoim życiu"
Sanderek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-10, 13:42   #16
Beauty1984
Zakorzenienie
 
Avatar Beauty1984
 
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: Gliwice
Wiadomości: 4 014
GG do Beauty1984
Dot.: Faszerowana bagietka

Cytat:
Napisane przez Sanderek
I cio? Udało Ci się zdobyc bagietki i zrobić? Jak smakowała?
Udało się zdobyć biagietki .
Ja często robię coś z przepisów forumowych, a potem albo zapomnę napisać wrażenia albo z braku czasu nie wchodzę na forum.
Bagietka smakowała i to jak . Takie ciepłe kolacyjki to ja lubię .
Polecam innym.
__________________
Korzystaj z czasu póki czas!
Beauty1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 00:23   #17
agatha_c
Rozeznanie
 
Avatar agatha_c
 
Zarejestrowany: 2005-07
Wiadomości: 982
GG do agatha_c
Dot.: Faszerowana bagietka

Cytat:
Napisane przez paula78
to i ja zaproponuje bagietke zapiekana

ilosc skladnikow w zaleznosci od upodoban

bagietka
piersi z kurczaka
czerwona papryka
feta
sezam ziarna
sol,pieprz
jogurt naturalny

filet pokroic z malutkie kawalecki ,zalac jourtemsol,pieprz ,sezam do piekarnika na 20 minut ,200 stopni.

papryke pokroic,fete tez i wymieszac razem.

bagietke pokroic na 2-4 czesci(ja kroje na 4 czesci,wydrązyc,posmarowa c majonezem w srodku .
wymieszac kurczaka z pasta paprykowo-fetowa i nalozyc do bagietki,wlozyc na 10 min. do piekarnika zeby byla ciepla i chrupiąca.
smacznego
... to tego kurczaka z jogurtem, sezamem i pieprzem to do jakies foremki czy brytfanny wrzucić i do piekarnika ? a nie mozna tego jakos na patelni podsmarzyć ?
__________________
Dom Misi http://www.dom-misi.org/
agatha_c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 08:47   #18
Naja84
Rozeznanie
 
Avatar Naja84
 
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: Gliwice
Wiadomości: 776
Dot.: Faszerowana bagietka

czekamy na fotki
__________________

[*]
Naja84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 18:49   #19
Jessiczka
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: zzzz kanapy ;-p
Wiadomości: 720
GG do Jessiczka
Dot.: Faszerowana bagietka

hej bagietkowe maniaczki własnie robie takowa bagieteczke faszerowana uhmm zapaszek pychotka ale smak hmm jeszcze niewiem bo w pierakniku sie rumiania mniaaam az slinka leci - zdam relacje jaka była a teraz ide jej pilnowac.....
iiiii kobietki własnie ja zjadłam mniaam palce lizac była pyszna choc te parówki byly takie seeee ale ogólnie byla szmaczniutka az sie przejadłam jejku ale polecaaam ja
__________________
...KtÓż Z NaS kOcHa NiE gŁuPiEjĄc PrZy TyM...

Edytowane przez Jessiczka
Czas edycji: 2006-02-13 o 19:14
Jessiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-13, 19:13   #20
Naja84
Rozeznanie
 
Avatar Naja84
 
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: Gliwice
Wiadomości: 776
Dot.: Faszerowana bagietka

Jessiczka prosimy o fotki
Ja swoją bagietkę zostawiam na środe a dziś skusiłam sie na pieczonki
__________________

[*]
Naja84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 19:15   #21
Jessiczka
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: zzzz kanapy ;-p
Wiadomości: 720
GG do Jessiczka
Dot.: Faszerowana bagietka

naja 84 niestety niemam w tej chwili aparaciku a zreszta juz zjadłam wiec sorki moze ktos inny sie podzieli fotka
__________________
...KtÓż Z NaS kOcHa NiE gŁuPiEjĄc PrZy TyM...
Jessiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 19:59   #22
Sanderek
Wtajemniczenie
 
Avatar Sanderek
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Bytom / Tarnowskie Góry
Wiadomości: 2 009
GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek
Dot.: Faszerowana bagietka

choc te parówki byly takie seeee ale ogólnie byla szmaczniutka az sie przejadłam jejku ale polecaaam ja [/quote]

No tak parówki na ciepło nie zawsze są smaczne, ja np nie zjem takiej gotowanej w wodzie feee, ale taką zapiekaną w czymś lubię.

Cieszę się, że bagietka przypadła do gustu.
A ile czasu trzymałaś ją w piekarniku? Wyszła wystarczająco chrupiąca?
__________________
"Szukaj małej różnicy, która uczyni wielką różnicę w Twoim życiu"
Sanderek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 19:55   #23
Jessiczka
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: zzzz kanapy ;-p
Wiadomości: 720
GG do Jessiczka
Dot.: Faszerowana bagietka

nio parówki na cieplo niebyły zbyt pychotkowe ale reszta mniam mniam po ostygnieciu znacznie lepsza dla mnie .
Sanderek ja ją trzymałam jakies 30 minutek i była chrupiąca a wam jak wyszlaaa
__________________
...KtÓż Z NaS kOcHa NiE gŁuPiEjĄc PrZy TyM...
Jessiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 19:26   #24
kasia89
Zakorzenienie
 
Avatar kasia89
 
Zarejestrowany: 2005-01
Lokalizacja: Małopolska
Wiadomości: 3 741
Dot.: Faszerowana bagietka

Ja dziś wykorzystałam ten przepisik, nie miałam w domu bagietki, więc użyłam zwykłych bułek. Dobre wyszły, zaraz sobie na kolacyjką odgrzeję jeszcze jedną, bo mi zostały
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 18:26   #25
Taverney
Zakorzenienie
 
Avatar Taverney
 
Zarejestrowany: 2004-08
Wiadomości: 6 678
Dot.: Faszerowana bagietka

A ja dziś robię bagietkę faszerowaną na szybko. To znaczy podsmażę zaraz pieczarki i cebulkę na oliwce. Na przekrojoną bagietkę nałoże cienką warstewkę masła, na to zioła prowansalskie, wspomniane pieczarki z cebulą i żółty ser, zapiekę w piekarniku, a potem posypię szczypiorkiem i doprawię keczupem. Nie jest to zbyt skomplikowany przepis, ale dobry na szybką ciepłą kolację
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 23:30   #26
MagJa
Zakorzenienie
 
Avatar MagJa
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
Dot.: Faszerowana bagietka

Cytat:
Napisane przez agatha_c Pokaż wiadomość
... to tego kurczaka z jogurtem, sezamem i pieprzem to do jakies foremki czy brytfanny wrzucić i do piekarnika ? a nie mozna tego jakos na patelni podsmarzyć ?
Też mnie to interesuje...

No i czym wydrążacie bagietki? Jak najszybciej się z tym uporać? Pytanie prozaiczne, ale nigdy się w faszerowanie bagietek nie bawiłam, a z chęcią wypróbowałabym oba przepisy
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.