|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
niedowaga a ciąża
Witam,
Mam nadzieję że mi pomożecie. Mam 25 lat przy wzroście 160 ważę tylko 44 kg. Jestem właśnie po wizycie u lekarza ginekologa i powiedziała mi że przy tej wadze mam małe szanse zajść w ciążę ![]() Czy może mam zmienić lekarza? Pozdrawiam Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: niedowaga a ciąża
wiesz, jenny3131, moja mama w zasadzie prawie przez całe życie ważyła mniej niż 45kg, a urodziła czwórkę zdrowych dzieci. Myslę, że dużo zalezy od tego, czy to twoja naturalna waga i wtedy nie powinno być problemu, czy się odchudzasz i wtedy problem może być. Jeżeli po prstu nie masz skłonności do tycia i to towja naturalna waga, to nie widzę, dlaczego nie miałabyś spokojnie zajść w ciąże - tylko, prawdopodobnie, urodzisz również drobne dziecko. Ja się urodziąłm z wagą poniżej 2000g, ale zupełnie zdrowa, donoszona i silna, niektóre dziewczyny rodzą teraz niemowlaki po 5kg...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
to zależy, czy Twoja waga, to efekt diety, która mogła 'zmęczyć' organizm i utrudni zajście w ciążę, czy może z natury jesteś drobna i szczupła.
Jeśli Twoja waga to efekt diety, to być może szanse są mniejsze, jeśli nie to wydaje mi się, że nie masz się czym martwić ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
eetam nie wierz w to ,jesli twoja waga zawsze byla niska i nie odchdzasz sie ,jesz normalnie to nie bralabym tego tak doslownie ,probowalaswogole z ta ciaza ?
ja zawsze bylam na granicy niedowagi i najnizszej prawidlowej ,w 2 miesiacu w ciazy schudlam 3 kg non stop wymioty i odrzucalo mnie od jedzenia a dziecko urodzilo sie zdrowe,donoszone ,male tzn. wazylo 2870 i 53 ale zdrowe ,10 pkt.pieknie sie rozwijalo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki za tak szybką odpowiedź chyba zmienię lekarza żeby mnie przy każdej wizycie dodatkowo nie stresowała.
Edytowane przez jenny3131 Czas edycji: 2008-06-24 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
jenny nei martw się, na pewno wsystko będzie dobre u mneiw rodzinie były juz takie przypadki bardzo dużej niedowagi w matki a jednakdzieciaczki urodziły się zdrowe siłami natury i wszystko ok. ja z kolei rodziłam 2 miesiące temu i wsyscy mi mówili że będę miala problem z porodem bo mam nadwagę a w ciązy przytyłam ponad 30kg tzn mówili mi że albo będę sie meczyła albo cc a okazało się że wszysto sprawie poszło bo urodziłam w półtorej godziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ja wlasnie mam dolkadnie tak jak ty 160cm i waze 45kg mam 20 lati jestem w drugim miesiacu ciazy taka mam wage bo jestem drobna i moja mama taka sam jest a urodzila 2 dzieci bez problemu!zaszlam w ciaze niespodziewnaie poprostu wpadka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
nie martw się ja mam 157 cm wzrostu i przed ciążą ważyłam 43 kg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dzięki za słowa otuchy, chyba wtedy ta lekarz miała zły dzień,bo byłam u niej z wynikami na progesteron zrobiła też usg i powiedziała że nie jest tak źle. /Ale zapisała mi duphaston(w związku z nieregularnym cyklem) i wit a+ e.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
w takim razie trzymam kciuki i życze powodzonka będzie do
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gang Iren
|
ja przy niskiej wadze zaszlam w ciaze bez problemu,w ciazy czulam sie swietnie,wyniki mialam doskonale,tyle ze ja mimo,ze malo waze odzywiam sie az za dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja przy wzroście 160 ważyłam 42 kg urodziłam sporą dziewczynkę 3320 55cm, żadnych problemów nie było i po 8 m-cach znów ważę 43 kg, w ciązy przytyłam ok. 17 kg. Moze zmień lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Bzdury opowiada! ja wazylam 47 jak zaszlam w ciaze przy wzroscie 167 i zaszlam bez problemu nawet sie starac nie musielismy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.