|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() szczeniak - kiedy szczepić?
Moja urocza labradorka ma 7 tygodni. Byla juz raz zaszczepiona i 2 razy odrobaczona. Nie wiem kiedy mam teraz ja szczepic? W ktorym tygodniu jej zycia? Czy to ma jakies znaczenie kiedy ja zaszczepie? Prosze pomozcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szczeniak - kiedy szczepić?
na co była już szczepiona?
U weterynarza powinnaś na pierwszej wizycie dostać książeczkę dla psa, tak dr wpisuje wszytskie szczepienia, i informuje o terminie następnych. Generalnie raz do roku na wsciekliznę [przed szczepieniem, jakiś tydzień, aplikujemy psu tabletkę na odrobaczenie] Inne szczepienia wg wskazań. http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=67&page=2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
rozumiem, że to nie Ty szczepiłaś pieska, w sensie że to nie Ty byłas z nia u lekarza ?
![]() Jeśli już masz książeczkę zdrowia dla psa, to teraz idż z nią do weterynarza, wizyta z psiakiem - konsultacja. Nic nie powinna kosztować. Lekarz Ci wszytsko wytłumaczy i nie da nowej książeczki jeśli już jedna jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jak mój pies był mały to był 3 razy szczepiony na nosówkę w 3 tygodniowych odstępach i mogliśmy wyjść na spacer dopiero kilka dni po 2 szczepieniu. A potem około 2-4 tygodnie po 3 dawce szczepiliśmy go na wściekliznę
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.