Co mam zrobic z tymi zebami?????:/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-03, 23:21   #1
dziubek169
Przyczajenie

Co mam zrobic z tymi zebami?????:/

hey od czasow mojego poczecia gnebi mnie problem moich zebow sa brzydkie wielkie, krzywe i zolte - naprawde dbam o nie a tu nic... chcialabym miec chociaz bielsze i poprawic ksztalt...bylam u ortodondy ale stwoerdzil ze zgryz mam ok ale wcale nie jest ok... co mam zrobic??!!pzdr

sorka za jakos zdjec:/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HPIM0408.jpg (46,0 KB, 149 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HPIM0418.jpg (76,0 KB, 194 załadowań)
dziubek169 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-04, 06:51   #2
Znikająca
Raczkowanie

Dot.: Co mam zrobic z tymi zebami?????:/

Ładne masz ząbki. Naprawdę. A co do zgryzu... on napewno nie jest ok. Widzisz tą linię między górnymi jedynkami, a linię między dolnymi jedynkami? Powinny być jedną ciągłą linią, a u ciebie są przesunięte względem siebie. Może warto spróbować u innego orto.?
Znikająca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-04, 07:46   #3
AaniaA
Zakorzenienie

a co zoltych zebow - to mozesz sobie wybielic. najlepiej zapytac o to dobrego stomatologa. pewnie poradzi ci nakladki na noc.
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-04, 14:23   #4
dziubek169
Przyczajenie

hm...no wlasnie nakladki... dobra tylko ze ok 150zl;/
Stary 2006-05-04, 18:11   #5
besciara
Wtajemniczenie

Zawsze możesz wybielić tańszym sposobem tj. biała perła itd ... tylko oczywiście zanim zaczniesz coś robić z zębami pogadaj z dentystą. Jeśli nie masz swojego to zrób wywiad ze znajomymi i udaj się do w miarę zaufanego. Z tego co wiem plomby światłem nie wybielisz ...
besciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-04, 23:11   #6
dziubek169
Przyczajenie

biala perla?? a co to??
Stary 2006-07-23, 15:42   #7
M_ileczka
Rozeznanie

chyba troche późno pisze, ale wlasnie znalazlam ten wątek w wyszukiwarce moze to juz nieważne, ale biała perła to żel wybielający uzywam go, chyba widze poprawe
M_ileczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-27, 08:40   #8
moskirz
Raczkowanie

GG do moskirz

nie wiem..

zdjęcie jest niewyraźne..

prosze o dokłądniejsze zdjęcie.. i oczywiście.. co autor miał na mysli??? zrobić można wiele tylko w którym kierunku iść??
moskirz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-10, 22:09   #9
^Motylek^
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M_ileczka
chyba troche późno pisze, ale wlasnie znalazlam ten wątek w wyszukiwarce moze to juz nieważne, ale biała perła to żel wybielający uzywam go, chyba widze poprawe

Ile taki żel kosztuje i gdzie można kupić ?

^Motylek^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-10, 23:22   #10
RUDA.KOTKA
Raczkowanie

Czesc
uwierz mi nie masz strasznych zębów
troche zdjęcie jest nie wyrazne,wiec tak do konca nie da sie określić co jest z nimi nie tak...
jesli chodzi o komentarz napisany przez "znikajaca" to ma racje ...
srodkowa linia pomiedzy jedynkami powinna tworzyc jedną ciągła linie a w Twoim przypadku tak nie jest dolne zęby są przesuniete;/
napewno przydałby sie aparat na zęby,albo wkładka
zeby ładnie sie wyrównały
Zaraz wybielanie Ci w głowie wybielanie ma swoje skutki...
najpierw zadbaj o zęby tak jak powinno sie to robic a potem jak to nie przyniesie zadowalających efektów pomysl o wybielaniu
Na początek kup droższą paste (np. Blenda-Med,jest bardzo dobra)
o dziąsła tez trzeba dbać bo to od znajdujących sie w nich złogów mamy czesto nieswierzy oddech:/
wiec pasta ktora bedzie leczyła nasze dzionsła (np.znana wszystkim pasta SENSODYNE)
nastepnie płyn do płukania jamy ustnej
juz od 20zł są bardzo dobre płyny (np.LISTERNE)
no i oczywiscie na koniec nitka dentystyczna ktora naprawde jest przydatna (np.Oral-B)
wiec tak do szczotkowania zębów najlepiej uzywać elektrycznej szczoteczki teraz są nawet juz chyba od 80 zł a za to jaki efekt
szczotkowanie taka szczoteczką jest o wiele przyjemniejsze i efekt jest lepszy poczujesz odrazu róznice bo gdy przejedziesz jezykiem poczujesz ze są gładkie 10 minut taka szczoteczka to prawie godzina zwykłego szorowania,a wyobrazajac sobie godzine zwykłego szczotkowania to dosyc ze reka odpada to jeszcze płytka sie sciera
SENSODYNE powinno sie uzywac 2/3 razy w tygodniu
jakies 5 minut pożadnego płukania specjalnym płynem no i na koniec nitka wiec razem to daje 20 minut poswiecone tylko i wyłacznie na zęby
wiadomo ze nie zdyscyplinuje sie nikogo do tego zeby robił to 3 razy dziennie,ale wieczorem codziennie powinno sie dokładnie umyc
po takim 20 minutowym myciu odrazu zauwazysz roznice
ok ja tu sie rozpisałam o dbaniu o zeby a Ty pewnie chcesz wiedziec jak je wybielic
wiec powiem Ci tak zanim zdecydujesz sie na wybielania obojetnie jaka metoda to najpierw postaraj sie dbać o zęby tak jak napisałam wyzej jesli to nie da Ci chcianych efektow to dopiero wtedy zdecyduj sie na wybielanie
kazda taka ingerencja w wygląd zębów jest szkodliwa dla nich,poniewaz niszczysz ich naturalną ochrone scierając płytke
ofszem skutkow nie zobaczysz odrazu ale jak bedziesz co jakis czas chodzic na takie zabiegi kosmetyczne to po pewnym czasie Twoje zęby juz nie bedą takie ładne:/
Do mojego doktora do gabinetu pacjęci najczesciej przychodzą na piaskowanie albo skaling kto jaka nazwe woli
polega to na oczyszczeniu złogów kamienia samo to daje juz super efekty bez wybielania do tego masz polerowane zęby
taki zabieg kosmetyczny kosztuje od 200zł to zalezy od gabinetu
za to wybielanie zębów kosztuje juz nieco wiecej:/ bo az od 700zł...
efekt tez jest super
jakby co to czekam na pytania
pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przyzebie5.jpg (3,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przyzebie6.jpg (2,8 KB, 30 załadowań)
RUDA.KOTKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-11, 18:19   #11
Natchniuza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez RUDA.KOTKA
no i oczywiscie na koniec nitka dentystyczna ktora naprawde jest przydatna (np.Oral-B)
Nic jest rzeczywiscie bardzo przydatna, wrecz niezbedna. Ale z tego, co wiem, powinno sie jej uzywac PRZED szczotkowaniem i plukaniem, a nie "na koniec"
Natchniuza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-11, 18:34   #12
RUDA.KOTKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natchniuza
Nic jest rzeczywiscie bardzo przydatna, wrecz niezbedna. Ale z tego, co wiem, powinno sie jej uzywac PRZED szczotkowaniem i plukaniem, a nie "na koniec"
he he no tak fakt
dzieki za poprawienie mnie
RUDA.KOTKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-12, 11:48   #13
patttii16
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M_ileczka Pokaż wiadomość

Ja tez od niedawna mam biala perle kupilam bo koleznaka tez tego uzywala i ma sliczne zabki .... Tylko nie bardzo wiem ILE tego zelu mam nakldac ... Możecie napisac ????? ile wy dajecie zelu ?? Prosze...

Małe sprostowanie jush nie mam 16-stu lat
patttii16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości