|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
samochód (van) 7osobowy - wady i zalety modeli
witam!!
w zwiazku z ew powiększeniem się rodziny wypatrujemy samochodów (uzywanych, a jak!) 7osobowych. i tu moje pytanie: jakie są wasze wady (poza paliwożernością!) i zalety aut o takiej liczbie pasżerów? na co zwracać uwagę? jak u was po zmianie przyzwyczajenia z manualnej na automatyczna skrzynię biegów (bo podobno większość ma automat)? obecnie skłaniam sie na jakiś z poniższych i chętnie poczytam opinie:
nie biorę samochodów na F (fiatów i francuskich, o fordach ew mogę pomyśleć...) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: samochód (van) 7osobowy - wady i zalety modeli
Jedyne o czym mogę się wypowiedzieć to Sharan bo ma go kolegi tata, miejsca - mnóstwo zarówno na bagaże jak i w kabinie. Z tego co się orientuje to mają u siebie skrzynię manualną. Przerobili go na gaz bo był rzeczywiście paliwożercą. W Teście Euro NCAP zdobył maksymalną liczbę gwiazdek co przy podróżowaniu z dziećmi jest dosyć istotne.
A myślałaś może o Fordzie S-Max albo Renault Espace? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie biorę samochodów na F (fiatów i francuskich, o fordach ew mogę pomyśleć...) - jak wyżej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
napisałaś "o fordach mogę ew pomyśleć" wieć zapytałam o S-Max
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
chrysler voyager - jeździłam jako pasażer, bardzo wygodny, dużo miejsca, mój mąż (jako kierowca) też go bardzo chwalił. Był to automat. Na dłuższych trasach włączyło się tempomat i jazda ograniczała się do trzymania kierownicy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktem jest, że miejsca dużo w bagażniku i w kabinie. Spokojnie na tylnym siedzeniu 3 spore osoby się zmieszczą. ALE jak dostawiliśmy kiedyś w bagażniku fotele i jechało 7 osób, to miejsca w bagażniku już nie ma ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ostatnio spotkałam się z przychylnymi opiniami o toyocie previa i o awaryjności seata alhambry. potwierdzają się?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.