|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dojrzewanie a..
Witam,
otóż moja córka Magda przechodzi właśnie przez burzliwy okres dojrzewania. Ma juz 16 lat, a jej problemy zaczęły się 6 lat temu. Otóż bardzo przetłuszczają jej się włosy, skóra,ma trądzik oraz straszliwie sie poci. A mimo stosowania przeróżnych preparatów nic nie skutkuje. Ja będąc w jej wieku i nie miałam takich problemów, więc nie wiem jak jej pomóc. Mam takie pytanko, czy lekarz np. stosując jakąs terapię hormonalną mógłby zaradzi tym uciążliwym prombelom. z góry dziękuję za odpowiedz.
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dojrzewanie a..
Korzystałaś z wyszukiwarki? Podane przez Ciebie problemy były wielokrotnie poruszane na forum. Nota bene: ten temat chyba raczej pasuje na Kosmetyczkę, niż Biochemię...
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a po co dwa takie same watki ?!
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Co do pocenia - polecam Antidral.
A resztę powinien zająć się dermatolog, ew.ginekolog. Poza tym warto skorzystać z wyszukiwarki.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie wiedziałam na jakie forum to dac, bo nie ma ogólnego forum o medyceynie.
i prosze o nie podawanie nazw kosmetyków typu Antidral, bo to zupełnie nie skutkuje.. ;/
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie najlepsza bylaby wizyta u specjalisty tymbardziej,ze jest to okres dojrzewania.
Mozesz przejrzec rozne watki na Forum jednak one chyba bardziej pomoga ogolnie niz stana sie tzw.zlotym srodkiem. W sumie sama nie wiedzialam czy watek przesunac czy zostawic ale...niech bedzie ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mialam ten sam problem co wy dziewczyny.Chorowalam na tradzik 5 lat(od 12 r.ż.) i pozbylam sie go<jupi>
Po pierwsze nie kupujcie zadnych badziewnych kosmetykow typu Garnier czyste cos tam, czy tabletki drożdżowe...Najgorsze co moze byc chyba... Podstawa to dobry dermatolog!!! I ja wlasnie takiego znalazłam...Lekarz rodzinny mi go polecil bo jego syn rowniez mial tradzik... Wiec ten dermatolog uczynil z mojej paskudnej buzi piekny pyszczek I wam tez sie uda!!! Ten dermatolog KAŻDEGO wyleczy i juz przy 1 wizycie bardzo milo poinformuje cie że za miesiac bedziesz miala buzie bez krostek.Obiecał mi to i obietnicy dochował.Naprawde warto do niego isc! Polecam go,bo gdyby nie on do tej pory wydawalabym kupe kasy na badziewne kremiki a buzia bylaby ta sama. Ten dermatolod\g nazywa sie Kaszuba i jest w Łodzi...bierze niby trosze drogo za wizyte (120zł)ale za to calkiem niedrogie leki(ok30zł)ktore starczaja na 2 miesiace.Wizyta jest dosc kosztowna ale warta kazdej sumy! Po miesiacu brania przepisanych tablteke(NIE hormonalnych)nie mam żadnej krostki na buzi...gdzie nie gdzie przebarwienia,ktore podobno tez ma mi usunac pod koniec leczenia jakims kremikiem Jestem teraz naprawde szczesliwa!!!Bo nie wierzyalm ze z takiej pryszczatej buzi bedzie sniada cera!<szok> Jakby co to moge wam pozniej podac dokladny adres tego doktorka.Chce wam troszke pomoc,bo wiem co czujecie. Moze nie uwierzycie ale on wyleczy KAŻDEGO, bo rozmawialam z masa ludzi majacych BARDZO nasilony tradzik i on im pomogl! Leczenie coprawda trwa rok,ale po tym roku tradzik podobno ma nie wrocic na bank!Dlatego warto! PS.Ten doktorek to naprawde złoty człowiek(Pan tak po 50)bardzo mily i pewny swojego dzialania. Dziewczynki uda wam sie!!! Uwierzcie mi ze po 2 wizytach jego nie bedzsiecie miec ani 1 krostki!!! BUZIAKI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby sie dalo wyleczyc tradzik w miesiac to nikt nie siedzialby na biochemi- 1/2 Polski bylaby w poczekalni u tego cudownego doktora ![]() EDIt: z tego calego niedowierzania zapomnialam o glownym problemie: a jaki jest stan tarczycy twojej corki?? ja osobiscie polecam wizyte u dermatologa, endokrynologa i ginekologa. Za to odradzam hormony: tez mi je zaaplikowano w wieku 16 lat i skonczylo sie to dla mnie wlokniakiem piersi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Przecież to spamer.
![]() http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=3926249 W każdym wątku to samo. ![]() PS. Najlepszym dowodem jest użycie liczby mnogiej - w tym wątku tylko jedna osoba pisała o problemie.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
no to naciskamy znaczek "zgłoś do moderatora"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Hehe, ja już nacisnęłam.
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ej dziewczyny to nie tak...Chcialam wam tylko pomoc...sama wyleczylam sie z tego wiec chcialam tez dac wskazowke innym...dlatego kopiowalam to do innego watku zeby wiecej osob moglo to przeczytac.
Moze rzeczywiscie za pol roku nie bedzie tak pieknie jak teraz,ale ja mam nadzieje, i jest mi przykro gdy ktos mi ja odbiera. ;( Może rzeczywiscie za jakis czas to powroci,,,chyba juz nie mialabym sily z nim wlaczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...9&postcount=23 poniewaz nie chce powielac tego,co juz napisalam i nie sadze aby ktorakolwiek z Wizazanek chciala sprawic Ci przykrosc- tutaj chodzi o obiektywizm,ktorego zabraklo w powielanych postach. Glowa do gory ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.