![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Obgryzam paznokcie ... ;/
Mam problem z paznokciami ... Obgryzam je cały czas i nie wiem co zrobić żeby przestac ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Obgryzam paznokcie ... ;/
Po pierwsze było już wiele takich wątków i radze zaglądać do wyszukiwarki zanim załozysz wątek, a po drugie kup może w aptece taki specjalny plyn przeciw obgryzaniu no i nic tylko silna wola a na pewno się uda. Ja jak się wkurzyłam na moje poobgryzane pazury to obiecałam sobie że przestane obgryzać no i się udało, najważniejsza silna wola
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Przy obgruzaniu paznokci najlepsza jest silna wola.
Postanów sobie, że tego nie zrobisz i już ![]() ![]() Bezie dobrze, trzymaj sie ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Obgryzanie to nałóg, silna wola może nie wystarczać, jeśli obgryzasz z nerwów itp. Porozmawiaj po pierwsze z mamą, może ona pomoże Ci znaleźć drogę do uspokojenia się, może mimo wszystko przekonasz ją do KRÓTKICH paznokci żelowych na wakacje - ja przez 1,5 miesiąca prawie oduczyłam się obgryzania :/
Gdybym była matką: 1. Starałabym się odstresować dziecko 2. Kupiłabym mu PORZĄDNE odżywki i... lakier. Jakiś niewkurzający ![]() 3. Gorzki lakier to pomyłka. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przesunęłam na odpowiednie podforum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Potrzebna jest silna wola... kiedys sama mialam problem z obgryzaniem,duzo wysilku mnie kosztowalo to ale sie udalo
![]() Wiem,ze lakiery gorzkie to lipa...ale moze jak bys sobie zafundowala jakis sliczny lakier nie jaks byle jaki to bylo by ci szkoda go obgryzc? Obgryzanie to pewnego rodzaju nawyk... zamiast trzymania w buzi pazurkow zainwestuj w gumy do zucia czy slonecznik, odciagnie to uwage od pazurkow ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzieki za rady spróbuje pogadać z mamą ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez truskawka338 Czas edycji: 2010-05-18 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wiem co czujesz, ja mam 22 lata i czasami je obgryzam. Teraz np. mam długie, bo zapuszczam i jakoś jak już mi urosną to mi szkoda i nawet nie myślę o obgryzaniu. Ja obgryzałam paznokcie odkąd pamiętam, już w przedszkolu. Do krwi. Nie można powiedzieć, że jest to nałóg, ja obgryzam, gdy się bardzo denerwuje, np. oglądam jakiś straszny film i sama nie wiem kiedy palec trafia do buzi. Przeczytałam kiedyś, że osobom obgryzającym paznokcie brakuje poczucia bezpieczeństwa. U mnie w domu cały czas były awantury, ogólnie jestem trochę nerwowa. Nie wiem co Ci poradzić, z wiekiem Ci to przejdzie, na teraz proponuje kupić gorzki paluszek i smaruj jak tylko najdzie ochota na obgryzanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dostałam od mamy ostatnio gorzki paluszek i smaruje codziennie ... ;P Raz włożyłam przypadkiem palec do buzi to 20 minut czułam ochYyYdny gorzki smak ... blee ... ;P czyli POMAGA
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja obgryzałam od dziecka, to niestety okropne przyzwyczajenie, czasami robiłam to mimowolnie nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Udawało mi się przestać na jakiś czas, później znowu zaczynałam, teraz nie obgryzam już o 3 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziewczynki
![]() Od wielu lat miałam problem z obgryzaniem paznokci, ich wygląd tłumaczyłam sobie tym, że się rozdwajają.. Teraz już wiem, że łatwo się niszczyły. bo ciągle lądowały przy ząbkach:p. Ale od dwóch tygodni cieszę się pięknymi, długimi.. NATURALNYMI paznokciami. Nic tak nie pomoże- żaden kosmetyk czy odżywka jak dobra MOTYWACJA. Oto moja metoda: Ponieważ dużo czasu spędzałam przy komputerze zrobiłam zdjęcie swojej dłoni i ustawiłam jak tapetę! Na początku naprawdę nie mogłam na nią patrzeć. Postanowiłam nie obgryzać i każdego dnia siadając przy komputerze przykładałam dłoń do monitora i podziwiałam postępy ![]() Czuję się cudownie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koniec z poobgryzanymi paznokciami!!!!!
w takim razie moje serdeczne gratulację... oby tylko tak dalej.. ale wierze w Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja już próbuję zmotywować sie od dłuższego czasu ale jakoś mi to nie wychodzi... hehe ale już nawet 2 dni nie obgryzałam ;] to duży postęp jak na mnie xD
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
najlepiej zrobić sobie akryle. dwa- trzy tygodnie masz z głowy.... bez obgryzania.. xD
ja tak mam . jak je zdejmuje to co prawda - paznokietki są słabe, ale długie... i wtedy jest mi aż szkoda je obgryzać... xD
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a ja obgryzalam..
pewnego dnia az wstyd mi sie zrobilo i postanowilam ze nigdy wiecej... i mam tak do dzisiaj.. ![]()
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje! super pomysł . Ja też przestałam obgryzać jakieś 3 tygodnie temu. Jestem z siebie dumna ;-) Dla mnie motywacją było to , że ide do nowej szkoły i pomyślałm , że głupio będzie się pokazać z takimi paskudztwami. Teraz mam dosyć długie paznokcie i zaczełam bardzo o nie dbać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ja tez mialam ten okropny nawyk praktycznie od dziecinstwa, w sumie nie wiedzialam dlaczego tak robie (raczej nie bylo to zwiazane ze stresem, bo najczesciej zdazalo sie np podczas czytania lub ogladania tv, kiedy nie mialam co zrobic z dlonmi). Jednak 2 lata temu jakos w czerwcu nagle... przestalam - zobaczylam sie na zdjeciu, ktore moglo byc calkiem ladne, gdyby nie fakt, ze czesc mojej dloni znacznie psula efekt :/ wczesniej jakos sie tym nie martwilam i nie mialam wiekszych kompleksow, a tamtego dnia...
![]() to byla chyba terapia szokowa, bo od tamtej chwili zupelnie przestalam obgryzac - i co najwazniejsze, nie myslalam nawet nad tym, zeby tego nie robic. Przezylam matury, pierwsze egzaminy na studiach - i nic ![]() ![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
ja nie obgryzam paznokci od ok. 2 miesięcy
![]() ![]() ![]() ale jak nie mam co robić ... siedzę przed telewizorem i się nudzę to dziubęę i dziubęę te paznokcie ... później są takie ... bleee . nierówne . i jestem na siebie mega zła ![]() ale staram się jakoś opanować . może mi się uda zapuścić ... trzymam za was kciuki ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Też nie obgryzam już od 1.5 miesiąca. Sama nie pamiętam jak przestałam - po prostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jest jeszcze jeden sposób ... właściwie jest ich mnóstwo, ale ten może być skuteczny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Ja nie obgryzam od tygodnia xD wiem, że to mało czasu, ale ja już widzę poprawę
![]() Bardzo dobry pomysł z tym zdjęciem ustawionym na tapetę muchacha ![]()
"Gdyby mi zabrano wszystkie wspomnienia, byłabym niczym dziecko, nieświadome niebezpieczeństw..." Zapuszczam włosy ![]() 13.08.2008. 29 cm ;( CEL 50 cm ![]() Zapuszczam i regeneruje paznokcie. KONIEC z obgryzaniem!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ja juz nie obgryzam cale wakacje i jestem z siebie mega dumna
![]() jak obgryzalam to mialam takie biale plamy. a teraz mam bardzo ladne takie rozowiutkie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja też obgryzam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zmotywuj sie tak, ze hmmm ... moze jak obgryziesz paznokcie to odmowisz sobie jakiejsc przyjemnosci, np. wypadu na lody, zjedzenia ciasteczek lub cos takiego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
no no dziewczyny trzymam za was kciuki
![]()
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też mam bardzo słabe pazokcie... muszę kupić jakieś odżywki ... chyba, że masz jakiś wypróbowany sposób? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zapraszam cię na wątek o sposobach babuni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.