|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Konkurs recytatorski LO
Witam ; )
Poszukuję wiersza na konkurs recytatorski. Ale uwaga! Wiersz musi być o tematyce biologicznej. Szukałam w internecie ale niewiele mi to dało. Liczę na Was, drogie Wizażanki. ; )) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Konkurs recytatorski LO
ale co to znaczy dokładnie temat biologiczny? O zwierzątkach i roślinkach (np fraszki), czy raczej cos co bedzie rzeczywiście przekazywało jakąś wiedze o bilogii??
![]() Ja kiedyś recytowałam "Apollo i Marsjasz" Herberta... Tam jest opis trzewi Marsjasza :P Ja bym przejżala erotyki, literature klasycystyczna oraz XX-wieczną. Szukaj motywów turpistycznych oraz bilogizmu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie mam konkretnie powiedziane o czym to ma być. Ma być tematyka biologiczna, więc chyba dowolnie. Tylko, że coś poważnego, dla 1LO.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tematyka biologiczna całą, czy fragmenty muszą być o tej tematyce?
Bo jak fragmenty to choćby Inwokacja..
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Mi przychodzi do głowy wiersz Bolesława Leśmiana "Łąka". On w ogóle w swoich wierszach porusza temat przyrody, różnych istotek itp. Mój ulubiony jego wiersz to "Dżananda"
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.